Reklama

Reklama

Lovecraftova země

(seriál)
  • USA Lovecraft Country
Trailer 1
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2020, 9 h 54 min (Minutáž: 53–69 min)

Předloha:

Matt Ruff (kniha)

Hrají:

Abbey Lee, Aunjanue Ellis-Taylor, Chase Brown, Jonathan Majors, Wunmi Mosaku, Jurnee Smollett, Courtney B. Vance, Michael Kenneth Williams, Chris Brewster (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Lovecraftova země, nový dramatický seriál z produkce HBO, je inspirován stejnojmenným románem spisovatele Matta Ruffa z roku 2016. Sleduje mladého Atticuse Freemana (Jonathan Majors), který se v padesátých letech minulého století vydává spolu s kamarádkou Letitiou (Jurnee Smollett-Bellová) a strýcem Georgem (Courtney B. Vance) pátrat po zmizelém otci (Michael Kenneth Williams) napříč Spojenými státy, kde platí zákony Jima Crowa. Tak začíná boj o přežití, v rámci něhož jsou nuceni čelit jak všedním hrůzám bílé Ameriky, tak škodolibým duchům, jako vystřiženým ze stránek tajuplných příběhů H.P. Lovecrafta. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (70)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Lovecraftovo dílo pro mě bylo vždy poutavé a po několika videoherních výletech jsem si říkal, že by si zasloužil i nějaký opravdu zajímavý film. Lovecraftova země působila jako ideální volba a přestože mě odrazovalo místní hodnocení, řekl jsem si, že ho zkusím. První díl mě i přes velice pomalý úvod zaujal, vtáhl do děje a potěšil hororovým koncem. První dojmy tedy velice dobré a místní komunitu jsem začal podezřívat z rasismu (až na pár výjimek se zde nevyskytují běloši). Natěšen jsem pokračoval a ve sledování a více a více začal chápat zdejší hodnocení. Nejsem expert na Lovecrafta a je možné, že zpracování bylo opravdu věrné, ale někdy od třetího dílu jsem nejen že přestal chápat dění na obrazovce, ale začal se až neuvěřitelně nudit až stydět, na jakou kravinu koukám. Některé díly byly vyloženým odpadem a tak se mé výsledné hodnocení opírá hlavně o první díl a jeden, maximálně dva následující. Zklamání a promarněný potenciál, protože po technické stránce se jedná o jednu z lepších seriálových produkcí. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Lachtane, tohle NENÍ Lovecraft, není... Ta knížka co to podle ní natočili prostě použila jméno jeho jako falešnou reklamu... Není to Lovecraft, není... Už jsem říkal, že to není Lovecraft? Ne. Tak není. A mnoho to s ním společného nemá, bohužel Ale to neznamená, že se jedná o špatný projekt, jen je to dost chucpe. Vlastně mě to bavilo, ale mohlo mnohem víc, na můj vkus tam totiž prostě bylo příliš zajíců, co se snažil seriál podchytit a tahle přemíra paranormálních / mystických / tajemných / hororových propriet udělala z celého děje dost rozplizlý guláš, dovedu si představit, že kdyby se tvůrci drželi jedné, dvou linií, bylo by to mnohem lepší (když se budu držet porovnání s jídlem, tak by to místo guláše byla třeba... Trochu připálená bábovka, ale jinak celkem fajn). Děje ohledně rasismu a černé komunity mi přišli fajn, prostě tam, kde jinde je třeba kriminální podsvětí v mysteriozním hávu, tady je rasismus. Za mě nemam problém. S místy na prd dějem problém mám. Takže za průměr. ps: to je ale ňuňu pejfek démonickej, ťuťu ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud se po obrazovce proháněla monstra trhající na kusy všechno, co jim přišlo do chřtánu, neměl jsem problém. Horší je, že podobných scén je během deseti dílů jen pár. Všechno ostatní je pro mě nepochopitelný zmatek, ze kterého jsem snad vyrozuměl jen to, že zlí běloši ukradli hodným černochům magii a ti ji teď musí dostat zpátky. Aby to bylo ještě "zajímavější", jsou takřka všechny černé postavy tak kladné, až jsou na přesdržku a naopak všichni běloši jsou tak zlí, že jim člověk chtě nechtě přeje v konečném účtování vítězství. Kor když v jejich čele stojí nadpozemští árijci. Nebo spíš árijec....árijka......to je jedno. Občas z toho angažovaného bordelu vystoupí několik vynikajících momentů ať už se jedná o tančící holčičky, nebo o zajímavou asijskou epizodu, ale Peele a spol. na to vzápětí nabalí další tunu hovadin a nesmyslného blábolení, že všechno dobré zapadne. Pro mě je tohle další důkaz toho, že matlat dohromady horor a antirasismus se prostě nevyplácí. Čestná výjimka pro Candymana a budu věřit, že Peele jeho novou verzi nepodělá. Ale bojím se, bojím. 30% ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nepochopil, co společného to má s dílem HPL. Dobře natočené, herecky jisté, segregace ztvárněna výtečně a je vlastně tou nejnapínavější a nejnechutnější částí, takže co tu máme nad to? Sem tam nějaký to mystery a duchařinu, které to však už nezachrání. Velký zklamání (kvůli názvu a očekávanému obsahu) a po čtyřech dílech končím. ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se tak nebavil. Je to směs absurdity a perfektně zvládnutého Lovecraftového světa. Ale popořádku. Tady asi záleží, jak má kdo Lovecrafta načteného. Bylo celkem dost pokusu o filmové adaptace, ale ono není jednoduché, jeho styl uchopit. Ale tady se to povedlo asi nejlépe. Není to na pět hvězd, ale čtyři zaslouženě. Bohužel, tohle asi každý neskousne, stejně jako Lovecrafta. Tančící holčičky mě uchvátily! ()

Galerie (128)

Zajímavosti (3)

  • Seriál se natáčel na škole Marietta High School v Georgii. (SONY_)

Související novinky

Trojka Creeda našla záporáka

Trojka Creeda našla záporáka

03.06.2021

O třetím Creedovi jsme doteď věděli pouze to, že se před kameru vrátí Michael B. Jordan, který si zároveň poprvé v životě stoupne i za ni na pozici režiséra, ale že se naopak už do série nevrátí jeho… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama