Reklama

Reklama

Pobřeží moskytů

(seriál)
  • USA The Mosquito Coast
Trailer 2
USA, (2021–2023), 13 h 19 min (Minutáž: 39–57 min)

Předloha:

Paul Theroux (kniha)

Hudba:

Antonio Pinto
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(17)

Obsahy(1)

Allie Fox – brilantní vynálezce a tvrdohlavý idealista – se se svou rodinou vypraví na nebezpečnou cestu Mexikem, aby utekli vládě Spojených států a našli bezpečí. (Apple TV+)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (17)

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Žáner dobrodružný je absolútne môj šálok kávy, takže na tento seriál som sa ozaj tešil. A dopadlo to tak nejak napoly... Že to režírovali viacerí rejžovia je zrejmé už z vizuálu, pretože niektoré diely vyzerajú jak by niekto pripravoval dovolenkový kalendár, nechcelo sa mu fotiť, tak si tie plagátiky proste natočil na film. Prvá polovica seriálu bola pre mňa slabšia – zoznamovanie sa s postavami, scény zbytočne naťahované aby sa „vyplnil“ časový setup a iba náznak akcie. Druhá polovica začne byť akčne hutnejšia a zaujímavejšia spolu s tým, ako je čoraz ťažšie rozpoznať či je tatko génius alebo magor, ktorého sociopatické správanie paradoxne zatiaľ rodinku udržiava nažive. Mimochodom Justin Theroux mi do postavy otca viac menej sedí, ani k ostatným nemám moc výhrady, aj keď mladý je z nich asi najslabší. Ale čo už, kratučký záber na rajsky vyzerajúce pobrežie/ostrov v úvodnej (mizernej) znelke s príšernou hudbou, kde by sa mal príbeh odohrávať (a neodohráva), si tvorcovia dúfam nechávajú v zálohe na ďalšie série, v ktorých sa hádam dozvieme viac než v tomto prvom postprequeli, ktorý to proste u mňa na tie 4 nevytiahol. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Námět Pobřeží moskytů znám, původní film s Harrisonem Fordem jsem viděl, tudíž dnešní trend točit seriály oblíbených námětů a pěkně je roztáhnout ad absurdum, mě v případě tohoto seriálu popravdě na první dobrou ani neurážel. Naopak, byl jsem zvědavý na novinku z Apple TV. Výsledek je ale dost rozporuplný. Technicky vzato je v tomto seriálu napětí tolik, že by se dalo krájet tou neostřejší břitvou lazebníka sibiřského. Jenže celý ten námět tkví v tom, že rodina jednoho eco-friendly magora utíká před vládou a nikdo Vám kloudně vlastně nevysvětlí proč. A to slovo proč se nese celým seriálem, kde ze začátku to působí poměrně nápaditě, abyste ke konci vrhali ostré pohledy na tvůrce s pocitem, že jejich seriál byla totální ztráta času. Onen eco-friendly maniak je totálně sebestřednej vůl a jeho rodina vytváří stejné emoce jako povolenej šroub v sekačce. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mě tahle adaptace zasáhla docela nepřipraveného. Za prvé jsem myslel, že se pouštím do uzavřené minisérie. Ono se to totiž úplně vybízí, protože předloha je docela svá a není nijak extrémně rozsáhlá. Tupoučká adaptace s Harrisonem Fordem, kterou jsem viděl nedávno, mě myšlenkově naprosto minula a postavy jsem měl sto chutí za nepochopitelné chování okamžitě zapleštit. Přesto jsem chtěl dát novému zpracování šanci... a ono to překvapivě nemá s předchozí adaptací, snad až na pár charakterových vlastností papa Foxe, prakticky nic společného. Z podivné rodinky, vedené pošukaným fanatikem toužícím vybudovat svou vlastní utopii uprostřed džungle, je rodinka akčních hrdinů. Celé je to koncipované jako útěkový thriller. Zpočátku docela realistický, ale postupem času se rodina dostává vlastní neschopností do tak šílených situací, že se to nedá brát jinak, než jako oddychová zábava. A navzdory hodnocení, které jasně reflektuje určitý propad do nepřehlédnutelného zdebilnění, je tohle Pobřeží moskytů vlastně jinak docela fajn jízda. Útěkový (road)trip s naprosto boží dobrodružnou výpravou, rozmanitými lokacemi střední ameriky, parádními scenériemi a tomu odpovídající kamerou dolující z exotického prostředí skvělé 4K obrazy. A když mi zhruba v 5. dílu konečně docvaklo, že tohle asi nebude one season event a že se dlouho očekávaného pobřeží asi jen tak nedočkám, došlo mi, že mi vlastně nakonec veškeré změny v celkovém konceptu ani moc nevadí, protože v podobném tempu a dobrodružném hávu bych tohle prchání napříč amerikami vydržel klidně i několik sérií... /edit: Jenže to jsem netušil, že se po prvních dvou dílech druhé řady děj v podstatě zastaví a postavy se začnou chovat jako úplní idioti. Zápletka ohledně Casa Rojas není úplně marná, ale není nosná natolik, aby uspokojivě utáhla celých 8 dílů. Největší průser ale nastává v poslední epizodě, která byla zřejmě, s ohledem na zrušení produkce, překopána tak, aby fungovala jako finále seriálu. Působí ovšem překotně a jako závěr příběhu, snad až na to malé "ledové" pomrknutí na předlohu, brutálně neuspokojivě. Takhle pitomě zkratkovité rozuzlení si to nezasloužilo. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Šestihodinová honírna sveřepého ekokomunisty po Mexiku je poměrně hezky zdramatizovaným, záživným a odsejpajícím neurotickým spektáklem, u něhož zarytě fandíte všem těm hnusným vládním agenturám, aby toho kokota už konečně sestřelili z toho stromu, na který se tolik snaží zpátky vylézt, a hlavně aby mexické kartely co nejdříve naporcovaly na orgány ty jeho slizké semidebilní fuckany, popřípadě jim aspoň vytrhaly nehty a prodaly je na porno se zvířátky. Prostě takový uceleně srací počin. Justýn Seru mě nomenomenově celou dobu předpisově sral, ještě více mě srali ti jeho dva potrati a svého času mě dost srala i předlohová marxistická agitka jeho strýce Pavla, s níž to má prozatím společné jen ty komouše v názvu. Nicméně mě tohle sraní celkem bavilo, tudíž tu nehodlám skučet, jako někteří zdejší dyslektičtí rozbíječi atomů, že jsem od začátku polopatisticky nevěděl, která bije, a vcelku s chutí se podívám i na to, jak jim ve druhé řadě půjde to budování honduraského kolchozu. ()

majo0007 odpad!

všechny recenze uživatele

Keď ani po 7 epizódach nemáte šajnu (dokonca aj decká v seriály to majú v paži a idú slepo za rodičmi), pred kým, alebo čím rodinka uteká, niečo je nahovno. Kebyže je v žánri napísané sci-fi, poviete si že asi pred mimozemšťanmi - Dementia Coast. Pre mňa strata času. Keď chcete vidieť TOP seriál s rodinou v trabloch, pustite si radšej Ozark. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama