Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

V seriálu Devs vyšetřuje mladá softwarová inženýrka Lily Chanová uzavřenou divizi rozvoje svého zaměstnavatele, společnosti špičkových technologií se sídlem v Silicon Valley, která je podle ní zodpovědná za vraždu jejího přítele. (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Miluju tvorbu, která se na základě dosavadního vědeckýho bádání dokáže inspirovat k tomu, aby se pustila do rozvoje vlastních myšlenek a teorií, který jdou daleko za hranici představivosti většiny z nás. Podle toho kam jste schopni svojí hlavu zavést, podle toho buď budete seriál milovat, nebo nenávidět. DEVS totiž nejde po proudu současný komerční tvorby, není tu akce a několikrát si s divákem pohraje tak, že to spoustu lidí nasere. Už jenom psaní tohohle komentáře bylo meta-fyzický jak svině. ()

Lamprea 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po pěti epizodách asi takto: ultradebilní casting, který je někdy až komickej. 1. epizoda byla skvělá a byl tam z zajímavej potenciál do dalších epizod. Bohužel v dalších dílech se stalo to, že se vlastně koukáme na něco co jsme všichni viděli už stokrát, akorát je to zabalený ve sci-fi rádoby filosofickym kabátu, aby to bylo "jakože" jiný. Kdyby se naplno věnovali tomu scifíčku, vyměnili 2/3 herců tak by to mohlo být top. **************************** SPOILERKY****************************** Opravdu velká škoda nevyužitýho potenciálu. Nejlépe z toho stále vychází první epizoda, poté se rozjede úplný nesmysl. Proč k tomu abychom se podívali do Dev(u)s je potřeba hloupá story o Ruským špiónovy? Navíc to spustí události, kterým se seriál věnuje po dalších pět dílů, ale jsou 100% nezáživný a nepotřebný. Poslední dvě epizody jsou o trochu více fajn, jelikož se zabývají čistě tím, čím se měl celý seriál zabývat od začátku. Bohužel to přesto nezachrání a trochu paradoxně to posílají ještě více do kopru, pač to vůbec nedrží pohromadě a jsou v tom hrozný díry. Objektivně vzato možná za 3*, ale jelikož mám podobný věci rád, tak za 2* - fascinuje mě totiž, jak někdo kdo dá dohromady takto zajímavý sci-fi námět a má prostředky na to, věnovat tomu 8 téměř hodinových epizod, to následně pošle do kopru a udělá ze slibnýho high tech sci-fi, banální sérii, která by sice chtěla vystoupit z řady, ale nakonec zapadne v řadě mnohem dospělejších projektů. Ještě poznámka ke castingu. Především hlavní hrdinka je vybraná dost nešťastně a neumí moc hrát, což celý situaci moc nepomůže. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slabulinké oprdené tri hviezdy. Garlandovi jeho ego evidentne stúplo do hlavy až príliš, pretože v prípade DEVS forma neprebila ale rovno zabila obsah. Pseudobláboly, pseudoscifi, pseudotriler, pseudovšetko. Tony vaty, kecov o ničom, prerušované podmanivými kamerovými nájazdmi podporenými podmanivým ozvučením... a potom zasa tony vaty. O čom to bolo, resp. malo byť, to asi nevie ani sám Garland, pretože postavy napriek tomu, že mali vyzerať chytro, tak robili určité veci ako tupé opice a ich správanie sa odporovalo logike, na ktorú sa tu strašne chcelo hrať. Na osudovosť, či prepletenosť a slobodnú vôľu to tiež neuhral, pretože seriál operoval s absolútne vyhroteným determinizmom, ktorý takéto niečo nepripúšťa. V jednej chvíli sa postavy trmácajú nudnou vylajnovanou cestou, všetko je vopred jasné, nič sa nedá robiť ani zmeniť a zrazu v zlomku sekundy k tomu dôjde. A dôvod? Strata viery? Spájať vieru s týmto typom sci-fi je celkom odvážne a u mňa to vlastne snímku po obsahovej stránke dokonale zlomilo väzy. Dve hviezdy sú za spracovanie a tá tretia otrhaná až k jadru za celkom slušný začiatok. Inak seriál neodporúčam nikomu okrem filozofov filozofujúcich o hodnote hovna v alobale. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Svobodná vůle neexistuje a vše je predeterminované. Tím pádem asi nemám jinou možnost než vyjádřit své zklamání, protože děj a postavy popírající samy sebe v kombinaci se lhaním divákovi (nebo minimálně taháním diváka do slepých uliček) je tady běžná praktika, a přestože může existovat svět, ve kterém mě něco takového baví, v tomhle našem tomu tak prostě není. A to jsem pořád ještě u hlavní myšlenky seriálu, jakmile se přesunu ke zpracování jednotlivých epizod, k té několikahodinové výplni, která se ukázala být naprosto bezúčelná, nebo k samotnému závěru, kde logika umřela a nepodařilo se ji vzkřísit ani jako počítačovou simulaci, jsem ještě zklamanější. Jasně, furt to není takový pseudoartový peklo jako Anihilace, ale k lehkosti a promyšlenosti Ex Machiny to má bohužel taky daleko. Alex Garland tak ode mě dostane ještě jednu poslední šanci, a chtělo by to, aby se vykašlal na nějaké pochybné auterství, a prostě se vrátil k pokorným začátkům. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Všechno. Uvnitř je všechno. Od jeskyních maleb až po nejmodernější superpočítač na světě. Devs je seriálem, který by si jako dostačující komentář zasloužil spíš něco jako obsáhlou disertační práci, a možná i to by bylo málo. Je to jiný než obyčejná televizní tvorba, hodně jiný. Nebojí se to bejt svým, kašle to na předpoklady, a háže na diváka jednu poetickou scénu za druhou. Režisér vyžaduje, aby s ním obecenstvo spolupracovalo, kromě toho, že se bude bavit mrazivým wtf dějem. Novej zážitek, FX má koule. ()

Galerie (51)

Související novinky

Co nového chystá Alex Garland?

Co nového chystá Alex Garland?

24.01.2022

Režisér a scenárista Alex Garland (Dredd, Ex Machina) má za sebou některé z nejzajímavějších sci-fi projektů posledních let. Jeho režijní prvotina Ex Machina nadchla většinu diváků i kritiků,… (více)

Režisér Ex Machiny si vybral další projekt

Režisér Ex Machiny si vybral další projekt

07.01.2021

Režisér Ex Machiny nebo Annihilation Alex Garland si zřejmě konečně vybral svůj další projekt. Původně se zdálo, že se filmař po svém posledním seriálovém projektu Devs uchytí v televizi, nakonec… (více)

Reklama

Reklama