Reklama

Reklama

Futurama

(seriál)
  • USA Futurama (více)
Trailer 1
USA, (1999–2024), 59 h 40 min (Minutáž: 22–30 min)

Hrají:

Billy West, Katey Sagal, John DiMaggio, Tress MacNeille, Maurice LaMarche, Lauren Tom, Phil LaMarr, David Herman, Dan Castellaneta, Tom Kenny, Bob Odenkirk (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(160)

Je to nehorázné! Je to šílené! A nehorázně, šíleně zábavné! Dobré zprávy vespolek, kultovní animovaný sci-fi seriál Matta Groeninga se vrací na obrazovky televize Prima. Ale pozor, tady už nejsme ve Springfieldu – ale v New Yorku za tisíc let, v budoucnosti, jakou jsme si ani v těch nejdivočejších snech nedovedli představit. Fry je naprosto obyčejná nula z naší doby, která se nedopatřením ocitá v budoucnosti. Život v neznámém, futuristickém světě se neuvěřitelně podobá tomu našemu. Je to úplně stejný mix všeho báječného a příšerného. Ať už se v něm dějí sebevětší šílenosti, nezbývá než neztrácet smysl pro humor a od srdce se jim zasmát. Mezi otravnými mimozemšťany, naštvanými roboty a pokaženými vynálezy se lidé stále snaží vyrovnat s těmi samými životními a milostnými problémy... A doprava je taky pořád stejně na prd. Fry doslova unikl před vlastní bezvýznamnou minulostí, takže se rozhodne pomoct novým přátelům s jejich každodenní noční můrou. Stává se věrným společníkem překrásné jednooké mimozemšťanky Leely, která by mu mohla nakopat zadek, a věčně sprostého a beznadějně neurotického alkoholického robota Bendera. Společně se snaží ošulit systém a vymáčknout z něho aspoň kapku štěstí. A jak ubíhají dny, Fry se začíná cítit v budoucnosti jako doma... Futurama rozebírá slasti i strasti (nejen) lidské existence, ale i problémy, se kterými si zatím nemusíme lámat hlavu. Jako třeba co dělat, když mobil zabudovaný v palci vytočí špatné číslo. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 264)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

No, když člověk slýchá ze všech stran chválu na adresu tohoto seriálu, tak prostě nepřemůže nutkání se na tento seriál vrhnout. Budiž jsem si pustil první díl. Moje dojmy byly asi následovné: Nuda, nuda, nezajímavá animace, nuda, nesympatické charaktery postav, nuda, nesympatické osoby samotné. Že by všechen tolik slibovaný vtip unikl? Byl zde vůbec ten vtip? Pro jistotu jsem si v krátké době pustil druhý díl, a tak mohu s čistým svědomím prohlásit neunikl, on tam není. A fakt, že jsem útržkovitě od té doby viděl ještě pár dalších dílů v TV moje prvotní dojmy pouze upevnil. Seriál, který disponuje takovým počtem zajímavých charakterů(0), mi nedává sebemenší důvod ve sledování pokračovat. Takže mi nezbývá než se rozloučit se seriálem slovy ODPAD!!! Omlouvám se všem, které jsem urazil tím, že jsem si tenhle sračkoidní nesmysl seriálem vůbec odvážil označit. Chápu, že označení sračka je mnohem výstižnější, slovo seriál jsem použil jen z úcty ke jménům tvůrců. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu nářez. Fars mi říkal, že když se mi líbilo BBS budu ze samotného seriálu nadšený (no možná to řekl trochu jinak, ale paměť už mi neslouží jako dřív) a měl pravdu. Zatím jsem nenašel jediný díl, který by se mi vysloveně nelíbil. - - Tak v polovině roku 2010 se dočkáme nových 26ti epizod. Doufám, že stejně kvalitních jako doposud. Ehm o tři roky později. Obnovení stálo za to, vedlejším efektem byla sice kvalitativní kolísavost, ale přesto jsem rád, že k tomu došlo. Geniální díly patřili především cestování časem. I poslední díl byl takový a Futurama tak znovu skončila na naprosté špici a málem ukápla i slza. Docela by mě zajímalo, jestli ji zase někdy obnoví. ()

Reklama

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Futurama oplýva možno najlepšou, najbizarnejšou a hlavne najzábavnejšou partičkou figúrok, aká sa kedy blysla na televíznej obrazovke - a to či už ide o samotného Frya, detinskú naivku s veľkým srdcom, rozkošne zlomyseľného a sebeckého robota Bendera, alebo kraba Zoidberga, trpiaceho pažravkou a utkvelým pocitom menejcennosti. Všetky tieto postavičky s vervou prikladajú ruku / klepeto / železný pahýľ k dielu a výsledok ich snaženia, inteligentný, sarkastický a zábavný seriál, skutočne stojí zato. Zasadenie celého deja do ďalekej budúcnosti navyše poskytuje autorom netušený bojový arzenál vtipov a cynických komentárov, ktorý sa, prirodzene, neboja použiť a ktorým mnohokrát presne vystihnú našu súčasnú dobu. Problémom však je, že Futurama ani zďaleka neoplýva takým výbušným typom humoru, na aký sme zvyknutý z dnes už legendárnych Simpsonovcov, a tak človek z času na čas dostane pocit, že aj tých dvadsať minút je trochu priveľa (to platí hlavne pre druhú sériu). Nech je to ale ako chce, ešte stále ide o vynikajúci (pri všetkej skromnosti) kreslený počin, najmä pre staršie ročníky, pretože len tie naplno ocenia celé to nepreberné množstvo fórov a vtípkov, ktoré sú do nás ládované v priam konských dávkach. Samozrejme, nájde sa tu niečo aj pre citlivé detské ušká: Bite my shiny metal ass! ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Milujem tento seriál. Toľko úžasných postáv sa len tak nevidí. Fry, Bender, Zoidberg, nie je možné ani vybrať najlepšiu, všetky sú totiž geniálne. Obľúbené epizódy by som mohol tiež rátať v desiatkach. Humor je tu na veľmi vysokej úrovni, často prekonáva aj Simpsonovcov, hlavne novšie Simpsonovské série. Matt Groening vytvoril ďalší nezabudnuteľný seriál a ja netrpezlivo čakám na nové diely Futuramy. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

SIMPSONOVI ve sci-fi hávu, jejichž (zdaleka nejen komediální) potenciál je takřka nevyčerpatelný (a tvůrci si to u nemála epizod velmi dobře uvědomují). Z hlediska humoru leckdy téměř nedostižné a genialitou některých scénářů často přesahující běžné lidské chápání (když dojde na klasická témata typu 'cestování časem', může se jít většina hraných filmů s obdobnou zápletkou zahrabat). Je zde sice neporovnatelně méně stálých postav, ale už jen Bender, dr. Zoidberg a příležitostně vystupující Morbo (bez diskuzí nejlepší televizní moderátor všech dob!) jsou tak ultimátní charaktery, že by si divák bez problémů vystačil i jen s nimi. Určitě jeden z vrcholů televizní tvorby (stejně jako SIMPSONOVI). 90 - 100 % ()

Galerie (241)

Zajímavosti (175)

  • Nápad, že v budoucnosti se bude cestovat potrubní dopravou, se objevil ještě před tímto seriálem v roce 1977 v divadelní hře „Posel z Liptákova“ v části „Posel Světla“, kde takto Standa cestuje. (mnaucz)
  • Benderova první slova byla: "Bite my shiny metal ass." (masw)
  • V epizodě Benderova hra 2/4 se cestuje mezi různými paralelními vesmíry pomocí krabic, které vytvořil profesor Farnsworth. V epizodě Nebezpečné robo-známosti bylo však samotným profesorem zmíněno, že existují pouze dva paralelní vesmíry, a to včetně toho našeho. (Agita)

Související novinky

Zemřel představitel Batmana Adam West

Zemřel představitel Batmana Adam West

11.06.2017

Pro většinu Čechů je prvním Batmanem Michael Keaton, v Americe ale všichni vyrůstali na seriálu z 60. let, v němž si Bruce Waynea zahrál Adam West. Washingtonský rodák se díky napůl parodické show,… (více)

Futurama je mrtvá? Ať žije Futurama!

Futurama je mrtvá? Ať žije Futurama!

24.06.2006

Není to tak často, co bych tu zmiňoval nějaká pokračování s radostí a očekáváním. Ale toto je ten případ, kdy se vážně vyplatí dívat se do budoucna s nedočkavostí. Futurama, neobvykle jetý a zábavný… (více)

Reklama

Reklama