Reklama

Reklama

V plamenech

(seriál)
  • USA 9-1-1: Lone Star (více)
Trailer
USA, (2020–2024), 52 h 41 min (Minutáž: 42–48 min)

Hrají:

Rob Lowe, Ronen Rubinstein, Sierra McClain, Jim Parrack, Natacha Karam, Brian Michael Smith, Julian Works, Rafael L. Silva, Gina Torres, Brianna Baker (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(72)

Je to už skoro 20 let, co Owen Strand (Rob Lowe, nominovaný na cenu Emmy za roli v seriálu Západní křídlo) jako jediný z celého hasičského sboru na Manhattanu přežil zásah v padajících mrakodrapech Světového obchodního centra, zasažených teroristickým útokem. Proto se musel úplně sám vypořádat s takřka nemožným úkolem: znovu vybudovat tým neohrožených hasičů. Když se podobná tragédie odehraje v texaské metropoli Austin, Owen, vyzbrojený vlastní zvláštní požárnickou filozofií, zamíří společně se synem T. K. (Ronen Rubinstein) dolů na jih, aby pomohl tamním kolegům začít od začátku. Owen je na první pohled protřelý dobrodruh z velkoměsta, který se nenechá ničím rozházet. Ale hluboko uvnitř skrývá před světem velké tajemství  –  tak velké, že by ho mohlo stát život. Když Owen dorazí do Austinu, nejdříve se seznamuje s vynikající hlavní paramedičkou Michelle Blake (Liv Tyler), která má v oblibě suchý humor a nešetří ironickými hláškami. A také s policistou Carlosem Reyesem (Rafael Silva). Hned potom začíná dávat dohromady svůj nový tým z různorodých i různě zkušených a kvalifikovaných kandidátů. Nechybí mezi nimi milovnice adrenalinu a drsná požárnice, jež je zároveň věřící muslimkou, Marjan Marwani (Natacha Karam), transegenderový hasič Paul Strickland (Brian Michael Smith), který se odvážně rozhodl pro změnu pohlaví už během služby v Chicagu a má dar všímat si detailů podobně jako Sherlock Holmes, nebo nováček Mateo Chavez (Julian Works). Nejtvrdším oříškem však může být Judd Ryder (Jim Parrack), který se podobně jako Owen stal jediným přeživším, když původní tým hasičů zahynul během výjezdu. Manžel operátorky tísňové linky Grace (Sierra McClain) je nevrlý a strohý kovboj každým coulem, který trpí posttraumatickým stresovým syndromem a možná už nikdy nebude takovým požárníkem jako dřív. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 60% - Co austinskému oddělení přidává Rob Lowe, to ztrácí na chemii celého týmu. Zatímco Owen a syn mají většinu pozornosti, které se vyrovná jen zbytečně natažená pátrací linka policistky Michelle, vedlejší postavy působí jako komparz a Marjan, Paul, Mateo nebo Carlos dostali za celou kratší sezónu snad jen jednu výraznější scénu. Nepochybuji o tom, že až se scénáře kromě osobních linek nejhlavnějších charakterů zakousnou do vzájemného pnutí jednotlivých členů, případně do toho, jak takhle genderově či etnicky až neuvěřitelně poskládaná skupina musí působit v texaské metropoli, může jít snad i o rovnocenného partnera pro původní 9-1-1. Zatím se ale jen jezdí po povrchu slibného potenciálu. 2. série - 80% - Obrovská vzpruha v podobě přirozené implementace aktuálního dění i odvahy jít vedlejším postavám pod kůži a nechat jednoduše fungovat fakt, že Rob Lowe hraje sám sebe. Z chudého příbuzného značky 911 je najednou rovnocenný parťák, který si dovolí flashforward, bottle episode i další zdánlivě otřepané koncepty a stejně ze všeho vyjde svěží nápad. 3. série - 80% - Sólo pro kapitána Stranda. Ve vývoji postav je na něj dáván tak velký důraz, že téměř chápu, proč si diváci, pro které Rob Lowe není hvězdou, stěžují na jeho protěžování. Pro mě je ale právě on důvodem, proč se na každou epizodu těším, takže jeho ještě se zvyšující porci přítomnosti na obrazovce jen vítám. Nová stálice si upevnila svoje místo a v kapse má plno potenciálu na překonání mateřské značky. 4. série - 85% - A když si spousta diváků stěžuje na příliš mnoho prostoru pro Owena, necháme ho napojit na tajnou službu a rozjedeme několikadílnou story, kde se objevuje všechno, co si v procedurálkách umíme představit. Světě div se, funguje to lépe, než kdykoli předtím a Rob Lowe také může hrát nejširší škálu emocí. Nevím, jak moc se promísily síly ve scenáristickém týmu, ale to, o kolik sympatičtější je teď třeba takový Carlos nebo Paul, to klobouk dolů. Zkrátka a dobře nejlepší sezóna, která se nebojí zvratů ani klidnějších období a první rok, kdy texaská sebranka překonala kalifornského bratříčka. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mne docela zaujal pestrostí akcí u kterých hasičský sbor zasahoval i rychlostí se kterou se záchranáři na místo zákroku dostavili. Trochu mne zarazilo, že si na dispečinku nijak neověřovali, zda je zákrok nutný a nejedná-li se o volání nějakého vtipálka či provokatéra. Filmů a seriálů z prostředí záchranářů byla natočena řada. Tento se mi jeví jako lepší průměr. Herecké výkony ani genderovou vyváženost bych nehodnotila, protože zasahovat v nebezpečných krizových situacích mohli jen praví požárníci nebo kaskadéři, které pod ochranými oděvy a přilbami nebylo možné rozpoznat. Ze soukromí tohoto týmu bylo ukázáno jen málo, snad s vyjímkou zdravotních problémů Roba Loweho. ()

Reklama

KASUGI odpad!

všechny recenze uživatele

Ultrakorektní exkrement, ve kterém najdete nejpopulárnější současné hnusy, jako rasově smíšený pár, dva buzíky hasiče (úplně vidím tu parodii, jak si strkají požární hadice do análů), černošská transka, mexikánec a jako třešnička na dortu - muslimka hasička. Prostě muslimka, s tím hadrem na hlavě... ...zachraňuje káfiry (nevěřící)... ...spolu s chlapama... ...muslimka... ...tož pá ádié, sbohem španělské dámy, tož pá ádié, já klaním se vááám. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Ač vůbec nemusím seriály typu záchranářů a detektivů (i když jejich práce je nedocenitelná a vážím si jí), na českých kanálech se na party českých vysloužilých herců, co vždy včas přijedou a všechno vyřeší, vůbec nedívám, přesto jsem se do tohoto seriálu USA pustil. A jak píše TheTrouble ve svém prvním odstavci, když jsem se postupně seznamoval s jednotlivými postavami "týmu", musel jsem se pousmát, neboť tam snad už chyběl pouze Aboridžinec a indická hidžra. Gay linka, jak by se po úvodním díle mohlo zdát, není vůbec nosná, v dalších a dalších dílech je téměř upozaděná a díly se postupně věnují především samotné práci hasičů a záchranařů, a to mě přestávalo bavit. Proto též strhávám bod za příběh. Naopak za herecké výkony jeden bodík k průměru 6 (více tomuto seriálu dát nemohu) přidávám za herecké výkony. Zaujala mě především postava Michelle (Liv Tyler), které jsem věřil v jejím hledání své ztracené sestry a pak jako uživatele těchto stránek mě nemohl minout sympatický Brazilec Rafael Silva (hraje postavu Carlose, také gay). Především kvůli těmito dvěma hercům spíše seriál doporučuji ... 5766 ()

Natar 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasná parodie na americkou filmovou „polickou korektnost“, která nás ad absurdum nutí koukat se na černošské elfy v ryze slovanské fantasy, nebo se budit hrůzou, že z Jamese Bonda někdo brzy udělá drsňoulinkého geje. Tvůrci seriálu se rozhodně mocinky moc snažili, aby nemohli být obviněni z nekorektnosti: Hlavní hrdina je fešný umělohmotný metrosexuál, jeho syn samozřejmě už přímo sličný labilní homosexuál (tedy evoluce v praxi), dále tu máme černošskou maskulinní transku, roztomilou kobercovou kudlanku, mexikánsky snědého zajíčka, a dokonce příkladně nerasistického Texaského burana! Nezapomnělo se ani na nezávislou silnou neprovdanou ženu v podobě mužatky, ve kterou se k mému naprostému zděšení proměnila Lízací Taylorka. Odkazů na křesťanskou kostelní víru (samozřejmě prostřednictvím černé ženy) je tam tak akorát – nikdo nemůže namítat, že se zapomnělo na inkvizitorské tradice. Takřka geniální, až na jedno závažné pochybení: absenci doplňkového bezvýrazného Asiata. Taková zásadní chyba v Americe filmařům už brzy neprojde! Fascinovaně jsem shlédl první řadu – nevím sice, co to bylo, ale nuda to nebyla. ()

Galerie (963)

Zajímavosti (5)

  • V čase 33:12 hraje píseň  „Cumbia Callejera“ od zpěváka Alberta Pedrazy a mexického rappera Santa Fe Klana. (padouchrap)
  • Liv Tyler musela medzi 1. a 2. sériou odísť zo seriálu kvôli pandémii Covid-19, pretože žije vo Veľkej Británii a vzhľadom na cestovné obmedzenia nebolo možné, aby do Los Angeles pravidelne dochádzala. (Weezy22)
  • Keď Judd (Jim Parrack) hovorí o hasičovi z Los Angeles, ktorému trubka prešla hlavou a za mesiac bol opäť v práci, jedná sa o odkaz na epizódu Najbližší príbuzní (2018) seriálu 9-1-1. (Game90)

Reklama

Reklama