Reklama

Reklama

Maradona v Mexiku

(seriál)
  • Argentina Maradona en Sinaloa (více)
Trailer
Argentina / USA / Mexiko, 2019, 3 h 54 min (Minutáž: 26–39 min)

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V dokumentárním seriálu přichází slavný fotbalista Diego Maradona do Culiacánu, sídla drogového kartelu Sinaloa, aby zachránil místní tým Dorados a dost možná i sám sebe. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

instageek_cz 

všechny recenze uživatele

Svižná minisérie, jednotlivé díly pádi vpřed se stejnou zběsilostí, s jakou mexičtí fans prožívají vítězství a prohry svého týmu pod božským Diegem. Několikrát mě při sledování napadlo, jak moc mi Maradona připomíná postavy typu pana Miyagiho nebo mistra Yody (v Impérium vrací úder). Ano, ten stařík působí možná trochu bláznivě, ale vy víte, že vás naučí víc než kdokoliv jiný. S Dorados dosáhl skvělých výsledků, bylo znát, že ho tamější angažmá nabilo novými silami. Velká škoda pro celý fotbalový svět, že znovu už ho na hřišti v žádné roli neuvidíme. Hodnocení: 8 božích rukou z 10. Celá recenze na Instagramu, profil instageek_cz !!:) ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Maradona byl skvělý fotbalista, o tam jaký je člověk se vždy vedly spory. Nicméně fotbal miluje a dokázal svoje nadšení přenést na hráče Dorados. Výsledky měly dobré, avšak ta finální tečka jim utekla. Nejlepší na sportovních dokumentech je právě to, že nemáte jistotu, zda vše dopadne dobře. A to je na tom možná to nejlepší. Tento dokument se mi líbil, přiblížil mi situaci v Culiacánu, místní fotbal i atmosféru okolo. Hodnotím za 80%, čtyři hvězdy. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Koncept "když nepřijde hora k prorokovi, musí přijít prorok k hoře", kdy vyfetovaný Diego, trenér všem pro smích, vyráží do samotného srdce drogového kartelu Sinaloa, trénovat tým, který vznikl až v novém miléniu, byl záhy vyhnán na vrchol drogovými prachy a pak upadal a upadal až do současného stavu nefungujícího celku na pomezí boje o udržení druhé ligy. Je to ze strany vedení týmu Dorados de Sinaloa čirý publicity stunt. A ten nejenže zafunguje, ale světe div se, proti veškeré logice, zafunguje i sportovně. Čili koncept je z říše snů. Problém je jeho realizace. Z necelých čtyřech hodin stopáže není vůbec jasné, co mělo být cílem. Zda pohled do zákulisí klubu či Diego. Ani jedno však nefunguje. Rozhodně se nejedná o ekvivalent pohledů pod klubovou pokličku à la Sunderland, All or Nothing, Inside Borussia Dortmund apod. Zároveň to však není ani o Diegovi, který si krom první epizody nepouští štáb k tělu. Sice nesleze z obrazovky, ale je to čistě během tréninků (kde nic nekoučuje), předzápasových meetingů (kde žádnou taktiku neprobírá) a zápasů (kde jen z plna hrdla spílá rozhodčím). Nic mezitím. Působí jako talisman pro štěstí, který řekne pár slov o vášni a bojovnosti a veškerou dřinu za něj dělá asistent. Nekladou se mu otázky, jen běží kamera, které si je dobře vědom, a tak dělá zábavu, flirtuje a láteří. Což sice stačí, aby se na to dalo koukat, protože prostě Diego je Diego a je fascinující sám o sobě, ale nestačí to k ničemu jinému. Celé to nakonec drží pohromadě jen díky tomu, že Diego je zábavný a že nepravděpodobnou shodou okolností se tým pod jeho "vedením" zvedl a začal psát fotbalovou pohádku. Ve výsledku je na tom ovšem zdaleka nejlepší ona přidrzlá mariachi znělka. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Když se na Diega podívám, tak mě všechno bolí. Netflix to zvládl luxusně, přelety kamery jsou super. Z triviálního děje dokázali vyždímat maximum. Boží ruka není bůhvíjaký trenér, ale psychologický dopad na mužstvo má obrovský. Divím se, že některé situace v jeho věku absolutně nezvládá, na druhou stranu je těžce poznamenaný svými drogovými úlety. Spíš než on pomohl Dorados, tak Sinaloa paradoxně pomohla spíše jemu. Edit: Odebírám 1 hvězdu, jelikož teď sleduji obrovskou pecku. Nově bych dal Diegovi 3.5 max:) ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Úcta legendy ako tak, netflix ponúkol túto miniseriu a bavila ma. Rovnako odporúčam dokumentárny film Diega Maradony z minulého roku. Je ho škoda, výborný futbalista, ktorého som pravdu povediac nezažil, ale generácia predomnou áno a dokonca pre mnohých aj vzorom. Najviac to asi vystihol užívateľ ghatos, ktorý má ku každej epizóde komentár a všetko hodnotil rovnako, ako ja. 4* ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama