Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Irena (33 let, manažerka v nadnárodní soukromé firmě) a Petr (35 let, Digital Account Manager v reklamní agentuře) na natáčení kývli téměř okamžitě. První setkání s nimi bylo velice příjemné a přátelské. Spolu plní vzorec na pohled „klasického pražského páru“. Oba pocházejí z centra Prahy a chodí spolu již devět let. Jako důvod ke svatbě oba shodně uvedli, že chtějí vztah posunout do další úrovně a také, že chtějí udělat veliký mejdan pro sebe a své přátele. Svatbu berou prostě jako zábavu. Na začátku natáčení oba shodně tvrdili, že děti zatím rozhodně mít nechtějí. Irena krátce před svatbou dokončila druhou vysokou školu a do takového závazku se jí zatím nechce, stejně tak Petrovi, i on si chce ještě chvíli užívat svobodného života. Irena je velice emancipovaná inteligentní žena, která se ve své práci realizuje a s dětmi chce tedy ještě počkat. Irena i Petr mají nespočet koníčků. Oba hrají v ochotnickém spolku divadlo, Petr má kapelu, Vasilův Rubáš, se kterou často vystupuje. Oba rádi sportují, rádi hrají squash, Irena se stala cvičitelkou jógy. Kromě všech uvedených koníčků mají i oba náročné společenské životy, spolu i každý sám. Celou dobu natáčení řeší svojí bytovou situaci, kterou nakonec vyřeší hypotékou a vlastním vysněným bytem. Vypadá to, že začnou hnízdit a připravovat se rodičovství, bohužel ale zde zasáhne příroda a početí se dlouho nedaří. Po fenoménu hypotéky tak do příběhu přichází i novodobý fenomén umělého početí. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zvláštní díl, zase tipově jiná dvojice než ostatní, tihle 2 sice žijí spolu, dokonce se hned na začátku dílu vezmou, ale prostě v řadě věcí mi bohužel připomínají mě, oni nežijí spolu ale vedle sebe. A jinak jako celkem nuda, oni se furt tváří spokojeně, tak jakože furt vlastně o nic nejde, mají peníze, mají hypotéku, bydlí si, jak jim to vyhovuje, prostě spíš nuda díl. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento pár mě opravdu bavil. Nevím, zda se něco opravdu dozvíme o hlavních protagonistech, každopádně nám je na jejich životech ukázán životní styl mnoha lidí, který je pro jedny denním chlebem, pro jiné nemyslitelný, někdo by možná mohl koketovat s myšlenkou, že by to tak i chtěl? Irena i Petr na mě působí jako lidi, kteří rozhodně nepřežívají, ale žijí. Bohužel velkou část života nejspíš bez sebe, i když jsou manželé (a partneři) už pořádný kus života. Takže možná bych měla napsat, že žijí a tak nějak přežívají vedle sebe. Já jim vážně fandím. Můj dojem z toho je, že to chce zvolnit a ujasnit si, co je pro ně důležité a v tom být (žít) a jestli to je společný život a ne jen život vedle sebe? Kdo ví. Oba jsou to sympatičtí lidé a já jim přeji jen to dobré. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vasilův rubáš rád poslouchám, typ fanynek kapely znám a tak jsem byl hodně zvědavý jak to dopadne. Zdálo se mi, že chodit spolu 12 let než doje na svatbu je podle mého oblíbeného psychologa Jeronýma Klimeše přechozený vztah a žena by si měla hned na začátku zjistit, jestli vůbec partner děti chce. Tzv.muž na pódiu k nimž patří i hudebníci podle Klimeše pro vztah moc vhodní nejsou. Dokument Třeštíkové ani na minutu nenudí. Irena je sympatická, také cvičím jógu i když tento typ holek měl vždy zájem o jiný typ mužů dnes jsem já. Zajímalo by mě znamení zvěrokruhu. ()

Awer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tyhle hodnocení fakt hodně nechápu a nebudu si je číst, abych je "pochopil", páč kdo nevidí, že tohle je fakt awesome portrét fakt awesome lidí, kteří jsou hrdou reprezentací blízké budoucnosti všech dělníků, kdyby se opravdu mohli dostat na úroveň Marxe, je prostě slepej a blbej a nemusím plýtvat zrakem, abych viděl, co poslepu čmárá na internety. (Pro neustálé dotazování "co děti?" u toho vzácného páru, který na nich zcela ultimátně [in the end "jen" téměř ultimátně] nepostavil své soubytí, pouze nedoporučuji antinatalistům. Z hlediska diváka je nicméně to, že i sám pár začíná v době natáčení toho komára slyšet, jedině dobře. Protože i když deset let nerušeného štěstí a indviduálních portrétů by poskytovalo zážitek, jako "manželská etuda" je zajímává ta transformační pětiletka. Právě proto, že tady je co transformovat a je to velmi uchopené. Z tohoto důvodu by se také naopak povinně měli dívat ti, jejichž odpovědí životním výzvám je "nemám čas"; aby viděli, co to reálně znamená. Ale to je asi holt ta slepota...) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Irena a Petr mají ukázkové soužití dvou singles vedle sebe. Den má skutečně jen 24 hodin a oni chtějí být manželi, mít stálé práce, vedlejšáky a koníčky. Prožívají své cíle, radující se ze společných snídaní, ale při prvním neúspěchu mají tendenci se rozejít. Chtělo by to s nimi prožít ještě nějaký ten rok. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama