Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alena (35 let, asistentka v bance) a Bernard (41 let, Senior Art Director v reklamní agentuře). Alena byla první nevěsta, která se sama ozvala a projevila o natáčení veliký zájem. Jak sama řekla, chtěla by se podílet na něčem zajímavém. Alena s Bernardem hned na první dojem působili velice mile, přátelsky a klidně. Spolu byli již 3 roky a krátce po zasnoubení se dozvěděli, že čekají první miminko. Původně tedy chtěli stihnout svatbu ještě před početím, ale příroda je předběhla. Alena a Bernard patří z pohledu režisérky mezi nejvíc klasické české páry. Zkusili si spolu několik let chodit a pak i bydlet, mají se rádi, oba pracují, oba chtěli svůj vztah posunout do další fáze. Zároveň s plánováním svatby se rozhodli i pořídit si vlastní byt, na který se upsali hypotékou. Do té doby bydleli ve starém bytě po rodičích, ale další fáze jejich vztahu, která obsahuje manželství a založení rodiny, vyžaduje i nové bydlení. Rozhodli se ke koupi bytu v novostavbě na okraji Prahy. Jeden z prvních natáčecích dní se tak odehrál v prostorách hrubé stavby, když se Alena a Bernard šli poprvé na byt podívat, aby si ho přeměřili. Nikdo to sice nevyslovil nahlas, ale v jejich obličejích se zračilo mírné zklamání, že byt vypadá menší než v plánech. I takové situace patří k životu. Od roku 2011 jsme s nimi točili jejich každodenní život. Během natáčení se jim narodil syn Bernard a posléze dcera Hana, u jejíhož porodu jsme dokonce byli přítomni. Alena zůstala na mateřské dovolené, Bernard stále pracuje ve stejné reklamní agentuře. O víkendu pořádají různé výlety, jsou v kontaktu se svou velikou rodinou. Žijí klidně a spokojeně. (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

Tamdydam

všechny recenze uživatele

Žili byli dva dobří slušní poklidní lidé, kteří se jednoho dne potkali. Zamilovali se, vzali se, měli jedno dítě a pak druhé. Nikdy si nic ošklivého neřekli, nikdy se nepohádali, měli se rádi celý život a jednomu na druhém vůbec nic nevadilo. Všichni byli zdraví, spokojení, měli dobře placenou práci a nic jim nechybělo. A pokud neumřeli, žijí tak dodnes. No, na Oskara to není. Ale nejspíš by tenhle model dokonalé rodinky šel použít do nějaké kýčovitě americké reklamy z padesátých let. Na Manželských etudách mě baví ta zpětná vazba. Která tedy v tomhle díle bohužel téměř neexistuje, protože idylickému způsobu života Aleny a Bernarda se prostě nemám šanci přiblížit. Ale i tak to bylo, navzdory značné nudě, zajímavé a snad i poučné. Hlavně zjištěním, že takové páry vůbec existují. I když počítám, že jich nebude mnoho. ()

Awer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi průměrný portért velmi průměrných (byť ekonomicky nadprůměrných - to jim dokonale umožňuje i přikazuje jimi preferovaný životní styl) lidí. Opravdu vůbec nic zajímavého, ale zdařilá společenská sonda a řekněte sami, kdy byste jinak dostali šanci 50 minut sledovat v televizi takovéhle šedé rodinné album? ()

Reklama

m4xp4yn3 

všechny recenze uživatele

Sledovat průměrné, hodné lidi jak zabydlují svůj průměrný byt průměrným vybavením, chodí do normálního zaměstnání a řeší banální problémy pro mě bylo hodně zneklidňující, cítil jsem něco, co nazvu "zrůdností průměrnosti". Ta hladkost a banalita s jakou lze proplouvat životem je mi cizí a nepochopitelná, život se tak redukuje na údržbu základních potřeb - v plné kráse vynikne jeho zbytečnost a absence ducha (který se může zrodit pouze z konfliktu). Film nenabízí indicie, že by se cokoli pozoruhodného dělo pod povrchem, uvnitř protagonistů. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve srovnání s Irenou a Petrem mi přišlo, že je tento manželský pár pevně usazený. Tady se řešily úplně jiný věci a přece podobný. Rodina, práce, peníze, mateřská, děti. Jak to skloubit, jak si najít čas a prostor sám pro sebe. Celkem mě mrzí pohled na chlapy, kteří doma bez keců fungují, že by měli být hned pod pantoflem. Jo... možná by se dali označit jako klasický český pár a pro někoho může být jejich život nuda. Ale popravdě, když se nad tím člověk zamyslí, není to krásná nuda? 3,5 ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ženích v trenkách a nevesta v natáčkach, to nie je presne to, čo by malo byť vidieť, ale inak celkom normálna rodinka. Asi najnormálnejšia rodina v histórii Třeštíkovských etúd za posledných 40 rokov, a som rád, že sa taká konečne našla. Na to ale treba dvoch, ako to povedala Alena, ze muž se snaží pomáhat v rodině a ona se snaží neprudit. Že by filmári nevystihli dôležité momenty života, sa tentokrát určite povedať nedá, kamera pri pôrode tu ešte nebola, aj s prestrihnutím popočnej šnúry. –––– Prostě otec se musí postarat o svou jeskyni, přinést mamuta... ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama