Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý Grigory se narodil do rodiny ruského oligarchy. Zhýčkaný mladík si je svým privilegovaným postavením stoprocentně jistý. Myslí si, že se na něj nevztahují zákony a je nedotknutelný. Když jednoho dne zajde ve svých eskapádách příliš daleko, jeho otec se rozhodne podniknout drastické opatření. Za pomoci svého přítele psychologa vymyslí originální a velmi radikální plán, jak dát neposlušnému synovi opravdu nezapomenutelnou lekci. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (29)

cernakus 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla jízda. Standardní americkej příběh o nápravě floutka v ruských reáliích a s ruskými herci. A v momentě, kdy to je Ruské, je to skvělé. Dialogy naprosto vynikající a řachat se u nich budete v podstatě kdykoliv nastoupí na scénu. Herci jsou příjemní a svým rolím sedí. Doporučuji se slovenskými titulky, které ještě přidají grády na všudypřítomných dvojsmyslech a urážkách. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Super ruská komédia, ktorá síce čerpá inšpiráciu z The Truman Show, ale má to absolútne inší rozmer, a taktiež úplne iné posolstvo. Narozdiel od Trumana to bola jednoznačná komédia so všetkým čo k tomu patrí. Výborne zvládnutá výprava, to prostredie "skanzenu" z 19.storočia a najatí herci, to bolo fakt výborné. Rovnako ako aj dynamický vývoj Grigoryho správania, ktoré sa stalo nepredvídateľným, takže "režiséri" museli rýchlo meniť okolnosti vývoja. Po všetkých stránkach veľmi vydarené, vtipné, dobre zahrané, a dokonca aj s kvalitným posolstvom, takže zaslúžených 5*. P.S. Mongoli nemali chybu :D ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Námět skýtal spoustu možností pro hromadu gagů, ale Rusům se ten potenciál nepodařilo naplno využít. Vyloženě jsem se zasmál vlastně až v závěru, ale na druhou stranu usmíval jsem se skoro pořád. Těch pár hluchých míst se dalo přežít, herci jsou v pohodě a nakonec to všechno dopadlo tak jak mělo. Příjemná jednohubka. Nic víc, nic míň. 60% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Výborný film s naprosto geniálním nápadem. Sedlák se zaměřuje na syna ruského boháče, který je tak trochu namyšlený frajer, který si myslí, že se na něj žádné zákony nevztahují a když už otci dochází trpělivost, rozhodne se dát synovi lekci v poměrně atraktivním trestu, je odeslán do umělě vytvořené vesnice z 19. století, kde si hlavní hrdina bude muset projít očistcem a zažít drsný život tehdejší doby. Díky skvělému nápadu je o zábavu víceméně postaráno, herci jsou sympatičtí, holky nádherné, romantická linie je nerušivá a velmi příjemná a ke konci jsem byl k slzám dojatý. Není to sice komedie, kde bych smíchy padal k zemi, nějaké zapamatovatelné hlášky zde chybí, ale moc dobře se film sleduje a věřte, že jej sledovat budete s úsměvem. Plusy: Skvělí herci. Geniální nápad. Dojemný konec. Zábavné a neokoukané prostředí. Mínusy- K absolutnímu spokojení zde rozhodně chyběl nějaký velký záchvat smíchu. 8/10 ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Hlavny herec Milos Bikovic /Južny Vetar/ je Srb, takze toho Rusa som mu neveril. Rustina je na mile daleko od srbstiny, Srbstina je mix - trochu maju aj grecke vplyvy. takze tak, vidno to bolo, ta Bikovicova rustina bola ... so srbskym prizvukom. Film je nametovo dobry, rozmaznany synacik sa uci drsnemu zivotu na ruskom vidieku. Kulisy su ale plane, dialogy casto len vatovo plane plky ...... dam nadpriemer za peknu prirodu a par krasnych bab : 70 % ()

Galerie (37)

Zajímavosti (3)

  • V roce 2019 se jednalo o dosud nejvýdělečnější film v historii ruské kinematografie. (ČSFD)
  • Filmová vesnice se nachází v Pskovské oblasti, nedaleko obce Puškinskije gory (Пушкинские горы), 550 km západně od Moskvy. Nacházely se zde kulisy, využité již ve filmu Batalión (2015), bylo jen třeba zdvojnásobit počet budov a zejména vystavět větrný mlýn. Většinu nevolníků v carské vesnici ztvárnili místní občané. Interiéry panského sídla byly natočeny v nedalekém skanzenu Trigorskoje (Тригорское). Dobový hudební doprovod ve vesnici obstaral pskovský folkový soubor Skaz. (ČSFD)
  • Ukázalo se, že srbský herec Miloš Bikovič je silný alergik – nesnášel prach, koně, pyl a dokonce lněné oblečení. Po celou dobu natáčení musel užívat potlačující léky. Nebyl v tom však sám – podobné potíže měl i režisér Šipenko. (ČSFD)

Reklama

Reklama