Reklama

Reklama

VOD (1)

Neohrožený žoldák se pouští do nejnebezpečnější mise kariéry. Má zločineckému bossovi zachránit uneseného syna. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (720)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nakonec větší spokojenost, než jsem po rozpačitém traileru čekal. A rozhodně zde máme náběh na jeden z nejnabušenějších akčňáků roku. Sam Hargrave totiž naplno prodává své kaskadérské kořeny a servíruje lahůdkovou akci s parádní choreografií a opravdu skvělou práci s kamerou. Ano, ta nejvýživnější pasáž přijde už v polovině snímku a sekvence „na jeden záběr“ vážně bere dech. Finále a Hemsworthovu výchovu bangladéšských fracků jsem si však také dokázal nepokrytě užít. Představitel Thora se pak po dlouholetém přešlapování konečně dočkal další role, která mu sedne. V akčním módu megaborce, jenž i v rozsekaném stavu ve stylu seriálového Punishera vystřílí snad polovinu města, je prostě k nezastavení. Jakmile se ovšem postavy přeci jen zastaví a začnou zde něco řešit, opravdu to není žádná sláva. Příběh je naprosto triviální a dialogy jsou často hloupoučké a působí jak opsané z osmdesátkového béčka. A bohužel stejně směšní jsou i záporáci. Díky svižnému tempu a návalu jedné parádní akce za druhou to ovšem divák nemá moc čas řešit. A jelikož podobně řemeslně precizních akčních výplachů v současnosti pořád tolik nevzniká, dokážu si tento flák užít i přes všechnu jeho stupiditu. 70 % ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Netflixu asi vyšlo od lidí z marketingu, že by měl nějak stimulovat obří indický trh, a tak v jeho reáliích prostě vygeneroval akční béčko, do něhož šoupnul známý ksicht od Marvelu a populárního šerifa ze Stranger Things, který tenhle štěk měl asi nějak ve smlouvě. Ano, je to přesně tak vykalkulované, jako úmorné. Srovnání s Wickem je navíc úplně mimo, tady je každá akční scéna jen řemeslně propracovaným deja vu, co je hlučné hlavně kvůli tomu, že je všechno kolem totálně duté. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

V Bangladéši toho času probíhá masivní výběrové řízení na pár set pracovních míst v bezpečnostních sborech, protože jeden klokan provedl personální obměnu. K tomu fešná perská kočka s velkou bambitkou. Režijně mi to připomínalo střílečku na PC jen s tím rozdilem, že hlavní hrdina mě vůbec, ale vůbec neposlouchal. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Hodně fajnové řemeslo s wow akční scénou uprostřed a spíše vlažným dojezdem, kde nejvíc zamrzí, že to chlapáctví, jaké by tam Hargrave chtěl mít, postrádá onu úspornou rafinovanost v profilaci charakterů, s níž uměl pracovat Tony Scott (dvakrát tolik na ploše dvou hodin). Ale jako výplň nudné soboty v době koronaviru naprosto ok záležitost. A uvědomil si, že Hemsworth dozrál do momentu, kdy bych mu s chutí svěřil Jacka Reachera. V podobné stylizaci je pro to skoro ideální. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Trošku divoký mix Ramba a Leona kolem poloviny na chvíli trochu zvolní a snaží se diváka dojímat (což mu kdovíjak nejde), ale jinak je to naštěstí hodně solidní masakrální akčňák s jednou bombastickou dlouhou scénou “bez střihu”, kdy kamera mimo jiné střídavě “nastupuje a vystupuje” z jedoucího auta. 70% zaokrouhluju nahoru. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (28)

  • Tyler Rake (Chris Hemswort) ve filmu zlikvidoval 183 protivníků. [Zdroj: fandimefilmu.cz] (ČSFD)
  • Škola, kterou navštěvuje Ovi Mahajan (Rudhraksh Jaiswal), se jmenuje Hargrave, což je odkaz na režiséra snímku. (HellFire)
  • Saju (Randeep Hooda) používá samopal s integrovaným tlumičem Heckler & Koch MP5SD a pistoli Heckler & Koch HK45. Nik Khan (Golshifteh Farahani) má útočnou pušku FN SCAR-H vybavenou puškohledem Trijicon VCOG 1-6X a dvojnožkou Harris. (J.F.B.)

Související novinky

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

18.06.2023

V pátek 16. června si na Netflixu odbylo premiéru dlouho očekávané pokračování akčního snímku Vyproštění z roku 2020 v režii zkušeného kaskadéra a akčního koordinátora Sama Hargrava. První film se na… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Furiosa dorazí až v roce 2024

Furiosa dorazí až v roce 2024

11.09.2021

A je to oficiální. Furiosa, prequel Šíleného Maxe z roku 2015, dorazí místo roku 2023 až v roce 2024. Austrálie si totiž v těchto dnech prochází něčím, čemu se kupodivu jako jedna z mála zemí na… (více)

Reklama

Reklama