Reklama

Reklama

Od koťátek pracky pryč! Hon na internetového zabijáka

(seriál)
  • Velká Británie Don't F**k with Cats: Hunting an Internet Killer
Velká Británie, 2019, 3 h 7 min (Minutáž: 57–66 min)

Režie:

Mark Lewis

Scénář:

Mark Lewis

Hudba:

Andrew Skeet

Hrají:

Justin Trudeau (a.z.), Luka Magnotta (a.z.)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Hrozivá videa vyšinutého zločince donutí skupinku amatérských internetových detektivů pustit se do riskantního pronásledování, které je vtáhne do temného podsvětí. (Netflix)

Recenze (102)

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Viděno po Night Stalkerovi, a i když formát je jiný a v podstatě inkriminovanou osobu známe prakticky po celou dobu, napětí děj udržel. Hlavně děj se odehrává za doby nastupujících technologií, takže rekonstrukce jsou konkrétnější, a i když práci policie sledujeme mnohem méně, detektivní práce si člověk užije dost. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

"Seriál" jsem rozkoukal, protože mě zaujal název a někdo ho doporučoval na fóru, ale vůbec jsem nevěděl, o co jde. Proto jsem po celou první čast prožíval velký vztek, protože násilí na kočkách nesnáším a pachatelům bych přál dlouhou trýznivou smrt. Zároveň jsem doufal, že celý film je jen nějaká mystifikace, tak jsem po první části začal googlovat odpověď na otázku WTF. V důsledku toho byly další dvě části už mnohem obyčejnější, protože jsem si jednak vyspoiloval většinu faktů, jednak šlo už o tradičnější dokument, protože hlavní roli přebrala policie a internetoví aktivisti ustoupili do pozadí, a jednak mi násilí na lidech dělá mnohem menší problém než na koťátkách. "Seriál" ve mně zanechal spíš pachuť, vůbec neměl vzniknout, protože tomu narcistnímu úchylovi určitě udělal velkou radost. Měl by se užírat ve vězení a svět na něj zapomenout. Navíc hodina a půl ve formě filmu by stačila, jako "seriál" je to trochu přepísknuté. A ten název mi teď po zhlédnutí připadá dost dětinský, neuctivý a bulvární. ()

Reklama

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Tak takto nejak si asi predstavujem typický mainstreamový dokument pre masového diváka... Ale..... V každej jednej časti som mal trochu rozporuplné pocity. Ona tá mainstreamovosť a neoriginalita trochu štve. Rovnako tak vynechané okolnosti prípadu na ktoré jednoznačne v stopáži priestor bol... Veľký plus každej časti ale je jej rytmus a narastajúce tempo. Ono len veľmi ťažko sa dajú od obrazovky odtrhnúť oči. Pôvodne som si chcel pozrieť iba jednu epizódu, napokon som si aj napriek únave pozrel všetky. Práve táto zložka a téma profilu chorej mysle vraha napokon rozhodli prikloniť sa k vyšším hviezdičkám. Výnimkou je ale posledná epizóda, ktorej som bol naklonený dať 5* (tá fascinácia Luka Magnotty filmami a falošná stopa sú neodolateľne zaujímavé a dobre spracované)... Potom ale prišiel záver epizódy (aj samotného seriálu) a doslovné nadhodenie tej najbežnejšej myšlienky ktorá môže byť spojená s vyčínaním sériového vraha. Myšlienka síce sedí na Luka Magnottu perfektne, ale za mňa teda určite mala ostať v náznaku, alebo nevyslovená, ako aspoň niečo pre diváka ktorý chce aj zapojiť rozum. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

to co se z počátku jeví jako sice záslužné,nicméně nepříliš záživné pátrání pár internetových nerdů po magorovi co zabijí kočky,se postupem času trasnformuje v hutné a silně atmosferické pátrání po vrahovi.O tomhle případu jsem nic nevěděl a tak pro mě byl celkový vývoj hodně překvapivý a to včetně závěrečného rozuzlení.Název tu dost klame tělem,ale Netflix tohle umí...80% ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

Netflix opět ukázal, že filmy příliš neumí, ale seriály v oblasti kriminalistiky zvládá bravurně. Počáteční představení stalking koníčku pár dementů na Facebooku dobře kontrastuje s pozdějším zjištěním. Na počátku je kočička, pak mrtvá kočička, poté hledání zásuvek na fotkách, a po chvíli přijde menší beznaděj. Hlavní geek "motherfucker" to vzdávala, koťátkového milovníka nemohla naleznout. V druhé polovině se situace výrazně otočila a velmi urychlila. Byla to temná strana Srstky nebo Kubišové? Zabíjela se jenom koťátka? Po zdlouhavějším začátku přijde pořádné vyšetřování ze strany státní policie. Už víme, o kom mluvíme, chvílemi člověk pochybuje a očekává, že dojde ještě k nějakému zvratu, a že je za vražděním ještě někdo jiný. Dobře natočené, ale je tam plno věcí, o kterých bych se chtěl dozvědět více informací. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Luka je na fotce s přáním své matce podepsán jako Eric. Je to proto, že se narodil jako Eric Clinton Kirk Newman. V roce 2006 si však změnil jméno na Luka Magnotta. (Muffino)

Reklama

Reklama