Reklama

Reklama

Temný dům

  • USA The Night House (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Beth (Rebecca Hall), která se vzpamatovává z nečekané smrti svého manžela, zůstává sama v domě u jezera, který pro ni postavil. Začíná však odhalovat jeho znepokojující tajemství a je odhodlaná je rozluštit. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (197)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím, mně to spíš, než jako dobrý psychologický horor připadalo jako nevím-kudy-kam skládačka náhodných nápadů, které mají ze scénáře vyzobat různé otázky ohledně minulosti manželů, ale na druhou stranu, nikde žádné odpovědi. Přesně jak to tu napsal ricci, první polovina měla našlápnuto velice slušně. I hororová stránka fungovala zručně, ale postupem času mě to stručně řečeno začalo srát. Rebeca hraje výborně, ale od jistého momentu už to neutáhne ani její výkon, protože to sebou plácá jako ryba na suchu. Vím, že tam byla scéna, u které jsem měla opravdu husí kůži, ale ten zbytek filmu mě tak rychle přestal zajímat, že už si ani tu dobrou scénu nevybavím. Za mě teda spíš jen dvě a půl, protože v závěru se to pohřbilo opravdu hluboko. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Hlavná hrdinka to síce zahrala presvedčivo, ale scenár mi už taký presvedčivý neprišiel. Napokon jeden zo slabších Brucknerových hororov a pre mňa sklamanie. Príbeh o ženskej, ktorá pátra po podivnej minulosti svojho nebohého manžela, a popri tom ju prenasledujú jeho hlasy, repliky domu, tieňové postavy či podobajúce sa milenky, síce navodí solídnu mysterióznu atmosféru a v prvej polovici celkom dobre funguje, ale v konečnom dôsledku sa to vôbec neudrží pohromade, väčšina divákov sa v tom asi začne strácať a k poriadne napínavému vyvrcholeniu či aspoň uspokojivému vysvetleniu nedôjde vôbec. Inými slovami, je síce pekné snažiť sa divákov držať v očakávaní, čo príde, ale keď napokon nič poriadne nepríde a človek napokon poriadne ani nevie, na čo sa to vlastne díval, čakanie vyjde nadarmo. Pár svetlých momentov by sa možno našlo, vrátane asi dvoch solídnych zľaknutí, ale režisér to dosť pochoval zdĺhavými, hluchými dialógmi a smrtiacou stopážou. Ten spomenutý „prvoplánový baf horor“ by ma bavil viac. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Daří se navodit řádně tísnivou atmosféru, jak se žalem zdrcená Rebecca Hall (ne)vyrovnává se sebevraždou manžela, jehož přítomnost v domě u jezera neustále cítí – ve snech i v jakési zrcadlové realitě. Postupné odhalování jeho tajemství přivozuje husí kůži a slušně pracuje s nadpřirozenem z oné druhé strany, závěrečné vysvětlení a především "souboj" s neviditelným zlem mi už nicméně přišly hloupé a málem stály snímek jednu hvězdičku v hodnocení. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušná hororová práca. Výborná Rebecca Hall, sebavedomá réžia a solídna atmosféra, ktorá dokáže pohltiť. Zaujímavo napísaný scenár, pri ktorom si dosť dlho nie ste istí, či sa dívate na niečie halucinácie, alebo besnenie nadprirodzených síl. Poteší tiež fakt, že tvorcovia mali väčšie ambície, než doručiť prvoplánový „baf“ horor (hoci ľakačky sú aj tu, naštastie ale fungujú). Temný dom tak funguje jednak v žánrovej rovine, ale v druhom pláne aj ako kvalitná psychologická dráma o tajomstvách, zármutku a psychickej bolesti zo straty blízkeho. Palec hore. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Davíd Bruckner je režisér, kterého mám hodně rád. Svým Rituálem překvapil snad všechny a Southboundem mě vyloženě odrovnal, takže na jeho nadcházející horor jsem se těšil, ale nečekal jsem, že to podá tak hmm Flanaganovsky?!Dějově docela nezáživně podaná byť dobře zahraná Drama s lehkými mysteriózními prvky, kde se opravdu hodinu 20 nic zajímavého neděje. Rebecca Hall hraje přesvědčivě, ale moc mě to její pátrání po minulosti a odkrývání pravdy nebavilo. Tak trochu jsem doufal v nějaký mindfuck s paralelními světy, nahlédnutí za oponou na druhou stranu a né nepřímou vykrádačku Invisible Mana, což tak místy opradu působí. Je to docela komplikované, matoucí a nevím jestli úplně dobře dotažené. Lekačku jsem však nezaznamenal, gore určitě ne a strašení, tak to na mě vůbec nefungovalo. Nevím jak film hodnotit, nebavil mě natolik, abych mu dal 3, na druhou stranu 2 mi příjdou málo a Brucknera mám rád, tak zůstanu na neutrální půdě. Oslněn však nejsem.Příběh 3/5, Akce 1/5, Humor 0/5, Násilí 0/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 2/5, Emoce 1/5, Herci 4/5. 5/10. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama