Reklama

Reklama

Od chvíle, kdy Scottu Carlinovi otec zemřel při hašení požáru, se tenhle mladý tatér jenom poflakuje. Zatímco jeho sestra Claire právě začíná studovat vysokou školu, on zabíjí čas s podivnými kamarády a marihuanou. Příležitostně také spí se svou kamarádkou Kelsey, která ale od vztahu očekává víc. Jednoho dne Scotta na pláži osloví malý chlapec Harold, který chce od něho nechat udělat tetování. Scott ho začne tetovat, ale chlapec kvůli bolesti uteče. Jeho otec Ray začne vyvádět. Scottově matce Margie se podaří Raye uklidnit. Ray a Margie si uvědomí, že se přitahují a začnou spolu chodit. To ale vadí právě Scottovi, protože Ray je hasičem, jako byl i jeho mrtvý otec. Scott je rozhodnutý způsobit rozchod své mámy s Rayem, řekne to i své sestře Claire. Scottovi přátelé naplánují loupež v jednom z místních obchodů. Scott se loupeže nechce účastnit, ale nakonec neochotně souhlasí, že bude před obchodem hlídat. Když se majitelé obchodu začnou bránit, jsou Scottovi kamarádi chycení policií. Scottovi se podaří utéct. Stále pracuje na ukončení vztahu své matky s Rayem a matka ho vyhodí z domu. Scott v zoufalství zamíří k hasičské stanici. Tady je mu dovoleno zůstat, ubytování si ale musí odpracovat... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (86)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nedejte se zmást nálepkou komedie, to by vás i mohlo odradit v depkoidní první polovině. Jak bylo řečeno, 75% autobiografie Pete Davidson, zbývajících 25 klasicky fajn Apatow - ve výsledku civilní, povznášející a za srdce beroucí story o smrti v rodině a tápání, jejíž release přijde vhod teď v neobvykle heavy půlce letošního roku. Body za casting, neokoukaný charisma v hlavní roli, plusový Bill Burr i další vedlejšky. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

klasický Apatow (někdo by mu konečně mohl říct,že se dají natočit filmy i pod dvě hodiny stopáže),který opět míchá komedii (10%),drama (40%) a sympatický coming of age film založený (pravděpodobně) na autobiografii Peta Davidsona.Opět je tu hodně dialogů a i přes to,že se toho tady zdánlivě moc neděje a chvílemi je to trochu depka jde ve výsledku o poměrně feel good movie.Jen nějak nevím jestli chci dát silné tři,nebo slabší čytři...70% ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"The King Of Staten Island" je istým spôsobom celkom osobným príbehom nášho herca v hlavnej role Peta Davidsona. Jeho otec bol hasičom a zomrel počas teroristických útokov na WTC v roku 2001. A viem si predstaviť, že niečo také muselo zanechať stopu. A presne toto sa pokúša Judd Apatow zachytiť v tomto filme. Na rovinu poviem, že casting na film bol vynikajúci. Pete Davidson sa ukazuje ako šikovný mladý herec a okrem toho je aj veľmi distinktívny. Toto je druhýkrát, čo som ho mal možnosť vidieť tohto roku vo filme a opäť to dáva veľmi presvedčivo. Okrem toho jeho postava Scotta je skutočne dobre napísaná. A často platí, že sa vieme pretvarovať, že sme okey. Reálne je celý náš život o tom, že sa nejako tvárime. Veci musíme predsa zvládať. Lenže je to všetko len maska pred skutočnosťou. Blbé je len to, keď tým vieme ubližovať ľuďom okolo seba. Pretože je to oveľa jednoduchšie než sa zdá. Najmä ak si človek nevie urobiť poriadok vo vlastnej hlave. Bill Burr je takisto vynikajúci. V role, kde najprv pôsobí ako malá postava, ktorú moc neuvidíme. No nakoniec bude ku koncu veľmi dobrým spôsobom pridávať filmu srdce. Takže to oceňujem. Marisa Tomei je štandardne skvelá, no nemôžem povedať, že by tu bola v role, kde by bola nejako výnimočná. Bel Powley mi tu ale príjemne pasuje a jej vzťah so Scottom funguje dobre. Pôsobí veľmi skutočne. A viem si aj veľmi dobre predstaviť, že jej svojim správaním musel veľmi ubližovať. Osobne by som povedal, že miestami má film vsuvky, ktoré mi úplne nepasujú (ako napríklad vykradnutie lekárne) a takisto som mal pocit, že film možno mohol byť o niečo kratší. Nie, že by to čo som sledoval nebolo zaujímavé. Ale veľmi jasne som si uvedomoval, že tento film bol celkom dlhý. Ten spád nebol tak intenzívny ako mohol byť. Každopádne platí, že film stojí za to vidieť. Myslím si, že je hodný vášho času. Hodnotenie: B+ ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Dějově to jen klouže po povrchu, což svědčí o nepříliš velkém umu autora scénáře. Zvláštní, když by tam měla být znát Davidsonova osobní zkušenost. Holt když člověk není umělec, tak se nedokáže dostat dost hluboko ani když má "výhodu" vlastního zážitku. Bergman umělec je a dokázal svou bouřlivou partnerskou zkušenost zpracovat v díle Scenes from Marriage Life. A třeba takovej Zola dělal zaměstnání své literární postavy, aby více nahlédl do její situace. Dobrej umělec však má tu schopnost nahlížet do toho, co nezná, páč je obdařen vhledem, představivostí a citem pro věc. To sem píšu, abych dokázal, že nejpodmětnější na celym filmu pro mne byla tato myšlenka, na kterou mě přivedla povrchnost filmu. ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Kráľ ostrova Staten” , je jednak úplne najnovší filmový prírastok komediálneho režiséra Judda Apatowa, ktorý sa zároveň na československej filmovej databáze, ako vôbec prvý, konečne vyšvihol nad 70 %, čiže už hádam i natrvalo bude svietiť načerveno, pričom, úprimne povedané, že ešte nič hlbokomyselné to neznamená, ak sa vám trebárs podarí takto postúpiť do priaznivých výšin, čo by sa dalo pripísať aj nejakému štigru, či súcitu, aby aspoň jeden film bol v červených číslach... ? Zrejme si po päť ročnej dlhšej pauze od posledného režírovania Vykoľajenej, dal naozaj extra záležať na tom, aby nakrútil čo najviac - najvhodnejší námet, ako priamo zo života, ktorý by nevymyslel ani ten najlepší hollywoodsky scenárista... ? Pôvodne to vyzerá iba ako bežne drzý, rutinný snímok, v ktorom postavy neustále hrešia, so slabšie prepracovanou zápletkou, kde sa podstatne dlhú chvíľu ani nič zaujímavé nedeje, ak nepočítam fajčenie trávy, či víziu tetovacej reštiky, áno, samými "kerkami" sa to tu tiež len tak hemží, lebo Scott je ináč i (ne)profesionálnym tatérom, a k tomu vypadá, ako aj nesympatický a nevychovaný spratek, t. j. s ním to asi nebude zrovna najjednoduchšie pretrpieť celkovo viac, než dve hoďky... ? Ďalej postupne zisťujem, že keď mal iba sedem rokov, tak prišiel o otca - požiarnika, ktorý zahynul pri vykonávaní svojho povolania, a tak už býva len so sympatickou mamou, vdovou Margie a so sestrou Claire, ktorá sa čochvíľa chystá na výšku... Skúste sa teraz vcítiť do kože už 24 - ročného, mladého muža, že je na ňom skrátka vidno, ako ho to celého vlastne poznačilo, pretože už ani poriadne nevie, kam sa chce napokon v živote uberať, a to ani nehovoriac o tom, že vďaka obyčajnej náhode, si jeho mamka zase začne vzťah s hasičom, a to mu už naozaj teda chýbalo ku šťastiu ! Síce má frajerku Kelsey, ale sám si to neskôr domrví ! Na zlé chodníčky sa necháva zlákať od nevyspytateľných kamarátov - Oscara, Richieho a Igora, a tak je už iba de facto otázkou času, kedy skončí zavretý v base, alebo mu predsa svitá na lepšie časy, pričom mamina trvá na tom, aby sa vari osamostatnil ? ...I napriek tomu všetko do seba neuveriteľne dobre zapadá, ako ozubené koliesko do hodín, treba byť len trpezlivým, vnímavým divákom a dočkáte sa i záverečnej katarzie so súvislosťami, ktoré na to ani zo začiatku vonkoncom nevypadajú, preto po ničom nikdy nepátrajte, iba pozorne pozerajte, a vstrebávajte scény za scénami, i keď vám môžu byť trochu, povedzme, nepríjemné, vskutku dajte tomu Davidsonovi nakoniec šancu, ale najmä i režisérovi, v ktorom sa skrýva určitý potenciál. Je v tom vidieť taktiež aj klasický, americký pátos v kombinácii s prácou hasičov, vyzdvihovanou snáď do nebies, smrtonosnou a nebezpečnou, naveky udomácnenou v mysliach zachránených, že nie je našťastie servírovaná tak, aby vás nedajbože znechutila, ako som už povedal, má to so sebou daný súvis... Je to realisticky pevne ukotvené, akoby ste boli priamo v epicentre diania. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Otec Petea Davidsona bol tiež hasič, ktorý zomrel pri požiari počas útokov z 11. septembra 2001. (Game90)
  • Steve Buscemi bol pred herectvom požiarnik a počas jedenásteho septembra sa vrátil do služby. (Cable)

Související novinky

Filmový festival SXSW bude online

Filmový festival SXSW bude online

03.04.2020

Jedna z mnoha událostí, které doplatily na současnou pandemii, byl i filmový festival v americkém Austinu South by Southwest. Na akci se tradičně setkávají filmaři z celého světa, promítají se… (více)

Reklama

Reklama