Reklama

Reklama

V karavanu po Slovensku

(seriál)
Česko, 2020, 2 h 36 min (Minutáž: 26 min)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Dalibor Gondík s „domkem na kolech“ vyráží objevovat krásy země našich sousedů. Šestidílný cyklus přináší praktický návod, jak trávit dovolenou v obytném voze, na co se připravit, čemu se vyvarovat, co zařídit. A především objevuje nová místa a města, atrakce nebo kempy vhodné pro karavanisty. (Česká televize)

Recenze (16)

Heso 

všechny recenze uživatele

Příjemný pořad se skvělým Daliborem Gondíkem. Přesto si ani zde nemohu odpustit kritiku, ač bych velmi rád. Záběry z míst krajiny našich bratov jsou sice parádní a povídání místních obyvatel rovněž velmi zajímavé a poutavé, nicméně se z některých zajímavých a krásných míst Slovenska mohlo ukázat daleko víc a naopak z některých daleko méně. Musím tím pádem dát pouze tři hvězdy. Potenciál to malo isto väčší. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento tolik očekávaný seriál o Slovensku naplnil mé očekávání. Jsou to nádherné záběry známých i neznámých míst. Nejhezčí díly byly pro mne ten první o hradech a samozřejmě ten čtvrtý, který se věnoval Vysokým Tatrám. Co se týče samotného karavanu, tak je to originální a zároveň vynikající reklama. [150. hodnocení, 6. komentář, 66%] ()

Reklama

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit pocitu, že kdyby Gondík byl býval byl měl po ruce spacák a stan namísto karavanu, sežrali by ho ty nemilosrdné bestie (pavouci, medvědi, ježibaby a démoni) slovenských lesů, luk a hájů. Považuji to tak trochu za zhýčkanost zrovna na Slovensko brát moderní karavan z půjčovny a ject tam. Jiná věc by bylo karavan vlastnit, pak to asi lépe pochopím. Ale pomiňme to, v Prase jsou jiné poměry. Slovensko je naozaj pěkná země a dokument mnohdy naláká na zajímavá místa. Jen jsme se za poslední dobu odcizili - ať už je to jistá nevraživost nás vůči vám, vás vůči nám... ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Na tomto cestopise mi vadí niekoľko vecí. To, že je tu zjavný product placement, ním prekvapivo nie je. Nejako som sa zmieril s tým, že bez nejakej formy reklamy už niektoré druhy programov televízie neurobia. Tento seriál som pozeral nie preto, že by som chcel spoznávať Slovensko, ale preto, že rozmýšľam o možnosti cestovať karavanom ako o vhodnej alternatíve k bežnému cestovaniu. Avšak tu vlastne o karavaningu takmer nič nie je! Pokojne sa seriál pohol volať Turistika po Slovensku. Až na pár úplne základných rád (ktoré si záujemca aj sám za 5 minút vygooglil) sa tu o cestovaní karavanom nič nedozvieme. A navyše sa tu v hojnom pocte vyskytujú zle zahrané scénky a rádoby vtipné skeče, ktoré sú presným opakom (musím sa trochu poopraviť, snaha o vtipné skeče sa časom vyparí, ale prvé dve časti ešte hyzdia). A samotná krajina? Ja som domáci, ja to vidím trochu z iného pohľadu. Vybraté lokality sú skutočne pekné, no ja poznám asi 80% z nich a dobrú polovicu som už aj navštívil. Išlo sa na istotu a ukazovali sa najznámejšie veci. Verdikt - zlý formát pre potenciálne veľmi dobrú cestopisnú šou. ()

FuLister 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle, není to asi ten nejlepší cestopis, co se kdy natočil, to určitě ne. Mě osobně vadilo moc keců o karavanu a kempování, ale na druhou stranu chápu, že když se to jmenuje v karavanu, tak že nepojede vlakem. Nicméně asi by se mi to více líbilo bez karavanu. Co ale zase musím ocenit, je představení různých zajímavých míst na Slovensku, o kterých jsem vůbec nic netušil a dá se říct, že mě tato série inspirovala k tomu, abych se tam určitě někdy vypravil. ()

Galerie (51)

Reklama

Reklama