Reklama

Reklama

Vlkochodci

  • Irsko Wolfwalkers (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladá zaučující se lovkyně se s otcem vydává do Irska, aby tam pomohla s vymýcením poslední vlčí smečky. Vše se ale změní, když se spřátelí se svobodomyslnou dívkou ze záhadného kmene, o němž se říká, že se v noci proměňuje ve vlčí smečku. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (199)

Adasin 

všechny recenze uživatele

Na první pohled tahle animace není úplně můj styl, ale k tomuhle příběhu sedla a na vizuální ztvárnění přeměn vlkochodců se obzvlášť hodila. (Btw. chození a navigace podle pachu mi připomínala seriál Avatar: The Last Airbender, kde se jedno zvíře orientovalo úplně stejně - nedivila bych se, kdyby se tvůrci Vlkochodců inspirovali zrovna tam).  Námět a příběh mi zase dost připomínaly Princeznu Mononoke, ale jsem ráda, že to nebyla vyloženě kopie.   Jsem ráda za každý animák, kde není přehnaný humor sestávající z mlácení a řvaní a který má silný příběh, který si užijí jak děti tak i dospělí. Obě skupiny si tam najdou to svoje a ani jedna nebude při sledování nějak trpět. 9/10 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tímto filmem jsem si dnes fakt zvedl náladu. Příběh byl výborně napsaný; na jedné straně šlo o likvidaci nebezpečných šelem, na straně druhé šlo o anglickou nadvládu nad Irskem a ve výsledku šlo vlastně o totéž v bleděmodrém. Výtvarná stránka byla skvělá, výběr "hlasů" mi naprosto seděl k jednotlivým postavám a po celou dobu jsem se moc dobře bavil, tohle jsem si prostě užil. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Irský mistr animace je po odmlce zpět s dalším představením čarokrásné irské přírody, hudby a hlavně mytologie. Mou pozornost si Tomm Moore získal už kdysi Brendanem, utvrdil ji Písní moře a pozvedl na novou úroveň Vlkochodci. Snad se dalšího kousku z jeho vymazlené tvorby dočkáme dříve než zase za 6 let. [viděno na Apple TV+ 12.12.2020] ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozím Moorovým filmům nabízí Vlkochodci maličko jinou animaci, jež však stále v sobě skrývá ono zvláštní a neokoukané kouzlo. Líbilo se mi, jak se animátoři vypořádali s nuancemi mezi lidským a zvířecím pohledem na svět, jenž byl ve filmu zobrazen opravdu magickým způsobem. Příběhově se v podstatě nejedná o nic, co bychom již dříve neviděli někde jinde - při sledování se mi vybavila Pocahontas s Avatarem - i tak jde ale stále o silný a nadčasový příběh, nehledě na to, že je zasazen do 17. století. Vedle nádherné animace oplývá film i nepřeslechnutelnou hudební stránkou - ústřední píseň "Walking with the Wolves" byla úžasná. Trochu mě snad jen čílilo počáteční chování Robyn a později jejího otce. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Vsadit na jednoduchý příběh a tenhle typ animace chtělo odvahu - a vyplatilo se. Vlkochodci jsou krásným fantasy příběhem o síle přátelství dvou holek, které bojují za správnou věc, ač se na začátku zdálo, že si z principu musejí jít po krku. Nádherně provedené nápady (princip proměny ve vlkochodce, pachové stopy, rozestupující se les) umocňují pocit z celého filmu a já jsem nadšená. Takhle krásný animovaný film jsem už dlouho neviděla. Tohle je můj favorit v kategorii animovaný film na letošních Oscarech. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (7)

  • Přestože není nikdy přímo jmenován, hlavním antagonistou filmu je Oliver Cromwell. V Irsku jde o jednu z nejnenáviděnějších historických postav, nechvalně proslulou krvavým vojenským tažením proti irským katolíkům po skončení anglické občanské války. Film se odehrává v roce 1650, tedy v počátcích dobývání ostrova. (Wolffram)
  • Příjmení Mebh – Óg MacTíre – znamená „mladý vlk“. Robyn Goodfellowe je pojmenována podle postavy Robin Goodfellow z Shakespearova dramatu „Sen noci svatojánské“. (Wolffram)
  • Režisér Tomm Moore uvedl, že centrálním tématem filmu je přátelství dvou dětí, které ještě nikdo nepoučil o tom, že jsou rozdílné. To také silně rezonuje s jeho vlastním dětstvím ve městě Newry během severoirského konfliktu. (Wolffram)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama