Reklama

Reklama

Sex na prodej

(TV film)
  • Velká Británie Louis Theroux: Selling Sex
Velká Británie, 2020, 60 min

Režie:

Joshua Baker

Kamera:

Joshua Baker

Hrají:

Louis Theroux (průvodce)
(další profese)

Obsahy(1)

Jaké to je rozhodnout se prodávat sexuální služby? V posledních letech se v Británii objevila nová ekonomika, živená webovými stránkami a sociálními sítěmi, která přináší svět sexu za úplatu i lidem, kteří by o něm asi dříve neuvažovali. Aby tento fenomén prozkoumal, nahlíží oblíbený investigativní reportér BBC, Louis Theroux, do životních příběhů tří velmi různých žen, které se z vlastního rozhodnutí věnují legálnímu prodeji sexuálních služeb. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokumenty o Britech bývají zábavné, protože to jsou hodně podivní lidé a ani tento mě nezklamal. První prostitutka, žena středního věku s dětmi bere za vyspání 7500 českých korun na hodinu. Druhá, 23 letá Pákistánka jela za 25 letým klientem, pro kterého je Tinder moc zavazující. Další je zralá žena. Společným znakem těchto žen je, že byly v dětství zneužívané. Tyto ženy pak reagují buď velkou prudérnosti, nebo se častěji přestanou identifikovat se svým tělem a dají se na prostituci. Moderátor je uvádí do rozpaků svým odmítavým výrazem beze slov. Prostor na zpověď dostanou i muži, pro která má kontakt se ženami i sociální význam popovídání. V dokumentu je i dnes moderní téma k diskusi placený sex a lidé upoutaní na vozíček. Já jsem v posteli hodně dobrý, ale jenom toho co se týká spaní. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

BBC si dává záležet, aby na ní neulpělo podezření z vulgarizace a komercializace tématu. Komerční stanice by určitě látku zpracovala vyzývavějším, lascivnějším způsobem. Redaktor a průvodce filmem je ztělesněním sucharské serióznosti a hodně energie se vynakládá na vytvoření dojmu psychologické studie daného fenoménu. Problém spočívá ve výběru zpovídaných sexuálních pracovnic. Jejich osobnosti a motivace rozhodně výrazně vybočují, a tím pádem neumožňují vytvořit si realistickou představu o tom, jak to v britském sexuálním průmyslu chodí. Je to svým způsobem zajímavost, ale informační hodnota snímku je víc než sporná. Celkový dojem: 50 %. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol mimoriadne esteticky šeredný zážitok. Je známe, že incestná Británia má najškaredšie ženy pod slnkom a v priľahlých galaxiách, ale kurvy anglosaského typu sú ešte o tri kategórie nižšie. Neviem, v čom je tento dokument investigatívny. Čo nového odhalil? Že v Británii existuje prostitúcia? Veď tam existovala už za Keltov. Že niektoré ženy sa radšej predávajú, ako by mali pracovať? Ďalší fakt známy tisíce rokov. A prečo dokument ukázal len hnusné Britky, ale vôbec sa nezmienil o tisícoch Slovaniek či Rumuniek, ktoré sa predávajú rovnakým spôsobom a sú dokonca nielen krajšie ale určite aj oveľa lacnejšie? Pretože ak tu stará, odporne kostnatá kurva s pokožkou zhúžvanou ako sušené hrozienko hovorí, že berie 250 libier za hodinu, tak ja si myslím, že bežný heterák sa radšej stane eunuchom než by zaplatil takejto štetke čo i len 2,50. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Možno prvý krát som bol z tvorby BBC sklamaný. Jeden týpek ponúka svoju manželku, ktorej sa to ešte aj páči. Druhá bola v detstve zneužívaná a teraz jej to vraj zvyšuje libido. Tretia súloží za peniaze, ale distingvovane a jej dcéra je veľmi spokojná ako sa mama o ňu stará. Podľa tohoto vzorca smerujeme tam, kam Rímska ríša.. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Dokumenty BBC jsou obecně většinou dobře hodnocené. Já se ale tentokrát budu držet při zemi. Celé téma je trochu kontroverzní. V Británii zřejmě dochází k něčemu novému, co u nás funguje, byť na mnohem jednodušší bázi, mnoho let. A Britové jsou tak trochu pohoršeni. Docela mě šokuje, že se matka, teď nevím jestli dvou nebo tří, dětí svou prací chlubí veřejně, a vůbec jí nevadí, že ji teď budou moct vidět i spolužáci její dcery nebo učitelky. Že to ví sousedi je o to divnější. A dcera se za ni nestydí, ale je na ni pyšná. Samozřejmě příčinou jsou v poslední řadě peníze a v první řadě zase peníze. Pro některé je to zábava, ale je docela zvláštní, když mladá holka říká, že si neumí představit, že by osm hodin někde makala, odpíchla si a šla domů. Proboha, v jakém světě to žijeme? Mladí lidé už nechtějí pracovat a peníze by si nejraději vydělávali zábavou. Na druhé straně se dokumentaristi nepouštějí do žádných kontroverzí. Já bych se třeba zeptal sousedů, co tomu říkají, když jedna z účastnic tvrdí, že jim to nevadí. Nebo rodičů. A také větší rozptyl těch pracovnic by neuškodil. Co třeba zapojit muže? Za mě se jedná o průměrný dokument, který se pokouší o zamyšlení, proč dvě mladé ženy, obě bohužel v minulosti zneužité, rády vydělávají sexem a ještě se za to nestydí. A co je hroší, vlastně se chlubí, tím spíše, že před dětmi. Tohle je ale dvacáté první století, ať žije. Hrozná doba. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama