Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyři nejlepší kamarádky jsou sebevědomé, chytré, užívají si, probírají spolu chlapy, vztahy a sex. K tomu se ale taky starají o děti, nebo je právě porodily, případně jsou těhotné. Sára (Hana Vagnerová) má hezký zadek, a tak ho začala fotit a žít ve světě sociálních sítí. Hedvika (Petra Hřebíčková) žije tak trochu ve zlaté kleci, její manžel workoholik (Jiří Langmajer) moc doma není, a tak není divu, že ji okouzlí mladý zpěvák David (Vladimír Polívka). Zuzana (Sandra Nováková) je po rozchodu s Kamilem (Václav Neužil) bez peněz, prostě upracovaná a uhoněná matka dvou dětí. Zato Eliška (Gabriela Marcinková) má skvělého kluka (Štěpán Benoni), nesnesitelné rodiče, je těhotná a je jí špatně úplně ze všeho. Ale hlavně mají jedna druhou… (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (227)

Belatris 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co tohle bylo. Celý ten film mi přišel obsahově jako expozice nějakého příběhu, jako představení postav a uvedení do nějakých situací a pak... Titulky. Nevěřila bych, že je možné toto vydávat za hotový film/příběh, a že to někdo zaplatí. Otravné animované pasáže moc nepřidaly. Jediné plus je trio hereček Vagner-Hřebíček-Novák, doufám, že jim za tuhle podivnost aspoň solidně zaplatili. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních "větších" filmů s premiérou po koronakrizi láká na méně okoukané herecké obsazení hlavních rolí a na oddychovou podívanou s jednoduchou zápletkou - čtyři nejlepší kamarádky řeší vztahové peripetie a péči o své potomky. Scénář není pravda žádný zázrak, přesto ale nabízí několik zábavných momentů a hlavně se může opřít o snaživé herce - v malé, ale vděčné roli mě moc potěšil pan Preiss. Na závěr dám všem potenciálním divačkám dobrou radu: Nechte doma mužský doprovod, vezměte kamarádku nebo maminku a věřte, že se dobře pobavíte :) ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno jsem od Matek čekal mnohem větší polízanici, než jaké se mi v kině dostalo. Pravda - film nemá v podstatě žádnou přidanou hodnotu, jelikož zobrazuje tuctové vztahově-rodinné problematiky, které jsme viděli už jinde. Nicméně mě film až na pár momentů - zejména se Sandrou Novákovou - nijak výrazně neiritoval a i přes tuctovost námětu mě ani nenudil a místy mě i mile pobavil, a to i přesto, že nejsem cílové publikum. Slabší tři hvězdičky! ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

No z tohto filmu mam fakt zmiesane pocity a urcite i sklamanie,pri takom hereckom obsadeni som cakal minimalne najlepsiu tohtorocnu cesku komediu,lenze vela zabavy a vtipkovania si tu neuzijete,skor by som to prirovnal k miernej drame,vztahy,manzelstvo,zivot,deti,hadky,sklamania,plac a podobne zalezitosti su hlavnym obsahom,parkrat som sa pousmial,no smiech nehrozi,takze pre mna priemer a som si isty,ze druhykrat si to uz nepustim...:-) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ak je film klasikovaný ako komédia, ale reálne sa na ňom ani raz nezasmejem, niečo nie je v poriadku. Okrem toho, keď si človek prečíta obsah filmu, tak by sme tu mohli mať skutočne niečo, čo stojí za pozornosť. No "Matky" majú reálne dokopy viac problémov ako pozitívnych momentiek. Pôsobí to ako film o štyroch priateľkach. No dokopy ich spolu vidíme veľmi málokedy a dokonca to často ani nepôsobí, že by sa tvorcovia o to snažili, aby sme mali spoločné scénky so všetkými priateľkami. Čo je veľmi veľká škoda. Toho istého roku vyšiel film o štyroch kamarátoch mužoch "Prvok, Šampón, Tečka a Karel" a pri ňom som celú dobu mal pocit, že sledujem film štyroch mužov. A nepôsobilo to tak neskutočne rozbito ako v tomto filme. A okrem toho bol ten film aj vtipný. Tu som sa často nudil, sem-tam trošku pousmial nad momentkou, no v jadre by som nenašiel asi ani jednu scénku, ktorú by som si z tohto filmu nejako extra zapamätal. Viackrát by som si to nepozrel a to napriek tomu, že mám rád dokopy všetky herečky v hlavných rolách. Pre mňa je to film, ktorý chce skôr ukázať problémy materstva v rôznych podobách, než že by chcel do toho dať nejaký reálny príbeh. Takže viac-menej cieľ zakrýva všetko okolo. A to je to, čo mi na tom vadí. Hodnotenie: D+ ()

Galerie (106)

Zajímavosti (9)

  • V úvodu filmu, kdy Jirka (Jakub Prachař) natáčí Sáru (Hana Vágnerová) při porodu, nakráčí v nemocnici na porodní sál jen tak v civilu bez roušky, pláště apod. V jednom záběru je dokonce vidět, jak se natahuje přes sterilní stolek. Je to z aseptického hlediska nesmysl. (Winster)
  • Scéna v bazénu se natáčela v první polovině srpna 2020 v plaveckém stadionu SK Slavia Praha. (puchal)

Reklama

Reklama