Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cole Turner je internetová celebrita s miliony sledujících na vlastním kanálu „Únik z reality“. Často natáčí živá videa a všechno zveřejňuje na Youtube. Na oslavu desátého výročí svého kanálu se Cole, jeho přítelkyně Erin a přátelé Dash, Samantha a Thomas vydali do Moskvy, aby se zúčastnili únikové hry, kterou Dash zorganizoval s pomocí Alexeje Koslova, bohatého ruského Coleova fanouška. V Moskvě se setkají s Alexejem a stráví večer v pochybném klubu. V den spuštění hry vezme Alexej Coleův telefon a připojí ho k sledovacímu systému, aby jej mohl živě vysílat pro jeho fanoušky. Alexej varuje skupinu, že úniková místnost je extrémní a nepředvídatelná. Co je reálné? Jak přežít a uniknout? (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (83)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak trochu zbytečný film, který vykrádá lepší Escape Room a jediné, co jej mohlo spasit je gore, ale ani toho se téměř divák nedočká. Hlavní hrdina je hvězda sociálních sítí, který rád posouvá hranice, aby získal více followerů a vydá se do Moskvy, kde se dostane do Escape Roomu, který ho i jeho přátele může stát život. Escape Roomy jsou celkem fajn, ale překvapivě se jim režisér věnuje dohromady tak 30 minut a ta omáčka okolo už tak zajímavá není a jediná věc, která film posouvá alespoň do průměru je závěrečné rozuzlení, které je celkem nečekané. Kdo rád podobné filmy, tak by filmu mohl dát šanci, zbytek může mávnout rukou. Příběh**, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra**, Napětí***. 5/10: ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

No... takové rozporuplné pocity z toho mám. Ona je to taková zvláštní směs různých hororů a thrillerů. SPOILER (ale kvůli několika kriplům tady se to už asi ani jako spoiler označit nedá) Úniková hra + Hostel (či jakýkoli jiný film, kde psychopati unesou lidi do nějakých skladů/cel a mučí je tam) + Hra a Mo Lun + pokus o psychologické drama o životě youtubera KONEC SPOILERU, asi takový by byl "vzorec" inspirací. A ono to na jednu stranu funguje docela slušně a na tu druhou zase ne. Ten úvod je zbytečně vleklý, ale jinak to po celou dobu má silnou atmosféru a přišlo mi to i dost napínavé. Možná to je i proto, že mám tenhle subžánr hodně rád, každopádně po téhle stránce je to povedené. I ten děj docela dává smysl, na to čím to je. Ale na druhou stranu tady máme postavy, o kterých víme prd a z nichž většina není zrovna sympatická, pak je tu ten vleklý úvod a navzdory konci mám stejně pocit, že to zbytečně míchá moc témat dohromady. I ten chat diváků v tom mohl mít větší roli, takhle mi přišel krapet nevyužitý. A taky jak už jsem psal, ten úvod trvá přehnaně dlouho (než se něco stane, uplyne 30 minut vaty...). Ten konec se sice dá odhadnout, ale mě stejně překvapil, protože jsem od toho čekal milionkrát viděné téma a nenapadlo mě, že by si to mohlo vzít inspiraci od jednoho nejmenovaného filmu. Ruku na srdce ale kdo to tady skutečně odhadl a kdo to odhadl jen proto, že si tu četl komentáře... Každopádně líbí se mi, že na rozdíl od toho filmu a jemu podobné čínské verzi co se odehrává na lodi to má konečně realistický konec, SPOILER žádný happy end, kde se hlavní postava navzdory vší logice zachová klidně a přes všechno se přenese, ne, tady to organizátor pěkně schytal a podle mě by to přesně takhle dopadlo i v realitě KONEC SPOILERU. To Follow Me přidává body k dobru, ale stejně to nevidím na víc, jak lepší 3*. A to "nadhodnocuji" jen kvůli slušné atmosféře a že jsem lepší horor z tohohle subžánru už dlouho neviděl, jinak by to byl průměr. Lepší 3* ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasika s únikovkou, která se zvrtne. Záleží na tom, kdy film prokouknete. Nepovažuji se sice za žádného génia, ale nejasné tušení jsem začal mít krátce po příletu do Ruska a asi tak půlhodinu před koncem jsem si už byl jistý. Díky tomu mi bylo celkem jedno, co se na obrazovce odehrává a z mého pohledu by bylo zábavnější, kdyby Wernick přiznal barvu hned na začátku. V rámci očekávaného zvratu byl ještě jeden menší, který trochu překvapil, ale na druhou stranu zase nedával moc velký smysl. Kromě mého oblíbeného Paši to nemohli vytáhnout ani herci, protože se tu sešla partička slušně nesympatických ksichtů. jediné, co tomu nemohu upřít, je tempo, díky kterému se to dá vydržet, ale to samo o sobě film nespasí. 30% ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku tam nějací jůtůbeři (ano, tak je píši, nic lepšího si nezaslouží) řvou jak debilové. Dozvídáme se, že letí do Moskvy, aby tam absolvovali nějakou zvláště vymakanou únikovou hru. Doufal jsem, že tam všichni chcípnou, a to pokud možno co nejbrutálněji. Už dlouho mě žádné filmové postavy neštvaly tak intenzivně jako tahle partička. Naproti tomu scény z ruského života (milionářský synek s ochrankou, luxusní zábavní klub) byly pěkné. Zdalipak to v Moskvě opravdu takto vypadá? Dění v únikové místnosti nabralo trochu nečekaný spád. Inu, existují i ruští jůtůbeři a také touží po sledovanosti. Jejich američtí kolegové pro to však nejeví pochopení. Gore bylo málo a odehrávalo se hlavně ve tmě, takže nebylo prakticky nic vidět, a ten americký jůtůber, co mě tak iritoval, nakonec zřejmě vyvázl živý. V rámci plejády filmů na téma únikových místností bych toto dílo označil za slušný průměr. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Jediné plus filmu je, že se odehrává v Rusku. Zajímavá lokace dávající potenciál. Vše ostatní je jen mínus. Ten rypák - youtuber - už nešel hůř vybrat. Film sám sebe zabije asi v polovině, kdy díky kameře a scénáři prakticky odkryje karty. Dále idiocie s papírkem... bylo jasné, že má roli, ale jak se s tím zachází... dále chování “rypáka”. Zcela bez logiky. Tím i zcela zabíjí závěr. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Cole (Keegan Allen) využívá ve filmu smyšlenou aplikaci „Upic“, která je v podstatě aplikací spojující YouTube a Instagram. (Lajty)
  • Dom, v ktorom sú protagonisti uväznení, je ten istý, čo sa objavil vo filme V/H/S (2012), v shorte, kde TI West dokáže svojim novým okom vidieť ducha. (Arsenal83)
  • 10. júla 2020 boli pre film zriadené účty na sociálnych sieťach ešte pred jeho uvedením v austrálskych kinách. (Arsenal83)

Reklama

Reklama