Reklama

Reklama

Vetřelec

Trailer 1

Vesmírná loď Nostromo míří zpět na Zemi, astronauti spí. Náhle dojde k jejich automatickému probuzení – nikdo neví, co se děje, protože jsou ještě velmi daleko od cíle cesty. Prostřednictvím centrálního počítače zjistí, že přijímače zachytily signál SOS z blízké planety. Posádka je povinna věc vyšetřit. Vyslaný modul má s přistáním velké problémy. Přesto někteří na průzkum. V jeskynním komplexu objeví podivný organizmus, který vypadá jako kolonie vajíček. Počítač mateřské lodi mezitím dešifruje zprávu jako varování, ne jako volání o pomoc. Všichni jsou okamžitě odvoláni. Jenže jedno z vajíček se otevře a jakási hmota ve tvaru chobotnice se během setiny sekundy přisaje na přilbu jednoho z astronautů, přesněji řečeno na jeho obličej. Přes odpor Ripleyové, že je proti bezpečnostním předpisům brát na palubu cokoli neznámého, otevře Ash dveře a všechny vpustí. Po nějaké době je nalezen cizí organismus na podlaze, sám odpadl. Vypadá to, že se postižený těší dobrému zdraví. Při společném jídle však stolující zažijí hrůzné představení. Před jejich očima vyleze z astronautova břicha nějaký tvor, a než stačí kdokoli cokoli podniknout, bleskovou rychlostí zmizí v obrovských prostorách lodi. Začíná noční můra – monstrum postupně likviduje posádku a zdá se, že je nezničitelné… (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 816)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak je to možný, ale za celý život jsem viděl akorát čtvrtýho Vetřelce. Proč, to opravdu nechápu, ale chtěl jsem to co nejrychleji napravit. Vždyť první tři díly režírovali režiséři, kteří doteď mají ve filmu v Americe hlavní slovo. Ridley Scott se ale s počátkem tohodle kultu popral fakt parádně. Nejenom, že jsem měl strach z temnoty, měl jsem taky strach ze samotnýho vetřelce, kterýho si Giger namodeloval opravdu moc hezky. On celkově má v hlavě docela zvláštní věci. Vymodelovat Vetřelce zrovna takhle by nedokázal každý, ale jemu to nedělá žádný problém. Taky díky tomu jsem z filmu byl tak vyjukanej. Vždyť já tam ty vetřelčí chapadla viděl snad v každý scéně. Sigourney si jde, kamera nahlíží na její ksicht a za zádama už vetřelec vykukuje, chapadlo se pohybuje a nejhorší je...že divák čeká a čeká a Sigourney nic neví. Já vlastně ani nevím, kde jsem se s touhle věcí ve filmu vůbec setkal. To je takovej napínák, že mít pásek u kalhot, tak okamžitě rupne a odstřelí na orbitě nějakej asteroid. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Dnes již skutečná klasika a mezník v žánru akční sci-fi. Atmosféra se buduje velmi velmi pomalu, díky tomu je závěrečných dvacet minut jedna velká nervová katarze. Výprava a triky jsou nadčasové a ani mnohý dnešní film jimi neoplývá. Herecké obsazení je výborné, zvláště sympatická Sigourney Weaverová jako Ripleyová podala mimořádný herecký výkon, skvělé výkony předvedli také Tom Skerritt jako Dallas a Ian Holm jako Ash. A Ridley Scott se stal legendou. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

a měli byste vidět nezkrácenou verzi. lahůdka. a vysvětluje to, proč měla nakonec Rip vypotřebovanej plamenomet a taky, že stačí, aby přežil jen jeden vetřelec a všechno začne nanovo, protože kapitán dallas a ten první opravář byli přilípnutí v jedné místnosti ke stěně a čekali jen na to, až jim z hrudí vylítne malá zubatá potvora. (neboli že, když je vetřelec sám a nemá královnu, je nějak schopný snést vejce pro zachování rodu, pravděpodobně nějakou genetickou proměnou, instinktivním produkováním určitých hormonů nebo jiných látek, které u vetřelců působí jako u nás hormony) ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Snímek, kterým se Ridley Scott zařadil po bok nejlepších režisérů. Neskutečně hustá atmosféra, která na vás bude dýchat doslova z každého záběru. Tohle dílko muselo ve své době být neuvěřitelným hitem a ze Sigourney Weaver udělalo hvězdu první velikosti. Pro mě jasných pět hvězdiček, protože je jen málo filmů s takhle geniální atmosfétou, která dokáže takhle pohltit.... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vy nechápete, s čím máte co do činění. Je to dokonalý organismus. Jeho dokonalosti se může vyrovnat jenom jeho zrůdnost." Atmosféra nahuštěná k prasknutí i koncentrovaná hrůza z neznámého jsou již jen dávnou vzpomínkou na prehistorickou návštěvu kina. Nemám odvahu se mrknout k vetřelci na další návštěvu, protože se bojím ... moc se bojím, že už ztratil svou sílu a já si ho chci pamatovat takového, jako když na mě poprvé vycenil tesáky. ()

Galerie (290)

Zajímavosti (258)

  • Efekt, kdy se skrze Kaneův (John Hurt) hrudník dral na svět vetřelec a útroby Hurtova imitovaného těla začaly chrlit vnitřnosti, byl mimořádný. Podle líčení listu The Guardian odešel Yaphet Kotto (Parker) po natáčení domů, zavřel se v pokoji a s nikým nemluvil. Celá scéna se točila jen jednou, čtyřmi kamerami. (rakovnik)
  • Tělo androida Ashe (Ian Holm) bylo naplněno těstovinami, kaviárem a kuličkami na hraní, zalitými mlékem. (rakovnik)

Související novinky

Seriálový Vetřelec nabírá posily

Seriálový Vetřelec nabírá posily

28.11.2023

Již nějakou dobu víme, že nadcházející celovečerní film ze světa Vetřelce s názvem Alien: Romulus je dotočen a čeká nás příští léto, přičemž jeho režisér a scenárista Fede Alvarez se chlubí tím, že… (více)

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

18.10.2023

Režijní legenda Ridley Scott (Gladiátor, Černý jestřáb sestřelen) má v těchto dnech plné ruce práce s propagací a taky finálními úpravami Napoleona předtím, než jeho velkolepý válečný film s… (více)

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

22.12.2022

Vesmírný teror se vrací. Po několika nezdarech týkajících se projektů navazujících na svět klasického hororového sci-fi Vetřelec z roku 1979 se nyní zdá, že nového snímku se už s 99 %… (více)

Nový Vetřelec našel herečku do hlavní role

Nový Vetřelec našel herečku do hlavní role

17.11.2022

Pětadvacetiletá herečka a vycházející hvězda Cailee Spaeny (Mare z Eastttownu, Zlý časy v El Royale) jedná v současnosti o hlavní roli v chystaném rebootu filmového Vetřelce. Projekt pochází od… (více)

Reklama

Reklama