Reklama

Reklama

Breaking Fast

Trailer

Obsahy(1)

Arabsko-americký muslim Mo (Haaz Sleiman), s čerstvě zlomeným srdcem, se setkává s typickým Američanem Kalem (Michael Cassidy). A jak se postupně o sobě dozvídají více, zamilují se do sebe i přes to, co mají nebo nemají společného. (Gaytitulky.info)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Mo je lékař. A také muslim a gay. Víra pro něj představuje důležitou a neopominutelnou součást života. Film Mikea Mosallama se pokouší o konfrontaci dvou odlišných světů – arabského a amerického – a na pozadí probíhajících událostí, které svedou dohromady hlavního hrdinu s přímočarým a usměvavým Kalem, zkoumá identitu a autenticitu jedince v současné vyspělé společnosti. Nejde přitom o žádnou prvoplánovou moralitu, spíš o nezávaznou privátní sondu, jejímž úkolem je představit muslimskou menšinu v jiném, reálném světle, bez emocí a přehnaných fám, s nimiž se lze setkat dnes a denně na nejrůznějších mediálních platformách. ()

solisoli odpad!

všechny recenze uživatele

Kurvahošigutntag je tu opäť, ocenený americký buzerland. Už to visí vo vzduchu, že najbližšie to bude Oscarový bielo čierny párik, buzi hrdličiek. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"So suprise him. Go out of your comfort zone. Invite him to an orgy." V Breaking Fast se tvůrcům milým způsobem podařilo smísit prvky vztahového dramatu a romantické komedie, a tím vznikl sympaticky a uvěřitelně natočený film, který pobaví a zároveň nabídne k zamyšlení několik aktuálních témat jako jsou rodinné a partnerské vztahy, ztráta blízké osoby či otázka náboženství. Postava Sama byla otravně vtipná a scéna z pohřbu byla paradoxně dost možná tou nejhumornější. Vskutku příjemně strávených devadesát minut u filmu, který rozhodně není prvoplánový! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* docela jsem si tuto gay romantickou komedii užil, i když se nevyhne typickým americkým klišé. Jde už o druhý snímek z loňského roku, kde autoři dali dohromady Američana s muslimem, takže se tu nevyhnou otázce náboženství a tahle linka není úplně špatná. Když si zvyknete na vykroucené figurky ve vedlejších rolích, tak Vás bude taky bavit. Prostě slušný průměr. Jinak homofobové se tentokrát nemusí bát explicitních scén, protože je tu jen jeden záběr na nahý zadek, ale stejně ti dávají evidentně odpady jen z přesvědčení - mají taky přece svou víru ;-). [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Frameline 

všechny recenze uživatele

Laskavý a vtipný příběh se svižným vyprávěním, příjemnou hudbou a odlehčenou atmosférou. Gay romance muslima nebývá v LGBT kinematografii běžná, o to je film, byť v žánru romantické komedie, zajímavější. Pár dialogů působí čítankově, většina je ale možná odžitá režisérem a jeho přáteli, producenty filmu a seriálu HBO Looking, s nimiž scénář konzultoval. Divácky vděčné jsou etnické rozdíly, které zapříčiňují řadu mile nekorektních a zábavných situací. Doporučuji film nesledovat s prázdným žaludkem, protože po záběrech na prostřený stůl plný arabských lahůdek vás začne honit mlsná :-) ()

Reklama

Reklama