Reklama

Reklama

Země a krev

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Said desítky let úspěšně zaměstnával propuštěné vězně a mladé trestance na pile v Ardenách, ale teď ho čeká nemilá návštěva od drogového kartelu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Film s absencí jakéhokoli příběhu, ale musím uznat, že mi to zas tolik nevadí. Jasně, zamrzí, že se Leclerq nevěnoval daleko více hlavní postavě, aby si divák k ní mohl vybudovat určité sympatie, na druhou stranu se stopáž pyšní jen 80 minutami, takže nějaký vývoj jednotlivých charakterů asi není na pořadu dne. Země a krev se může pyšnit ponurou atmosférou, prostě ten odtažený pesimistický pohled na věc, to umí Francouzi podat stylem, kde se nedá tak trochu nic zkritizovat. První půlka je taková rozjížděcí, jak by řeklo mnoho diváků, rozdají se karty na stůl. A poté se rozjede slušná naháněčka zasazená do atraktivního prostředí pily v lese, to se ve filmech často nevídá. Sami Bouajila toho moc nenamluvil, ale charisma má tento herec na rozdávání. Z hlediska scénáře to sem tam skřípe, jednání všech zúčastněných postav (ať už záporných či kladných) nedává vždy smysl. Konec docela obstojný, v druhé půlce se divák dočká i brutálního gore. Jednohubka. Za mě 6/10 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(20%) Earth and Blood – opravdu divný název filmu a ještě divnější je jeho obsah. Proč to ale okecávat? Tohle se od Netflixu vůbec nepovedlo. Nejen, že je to velká nuda …. Je to také dost chladné, postavami unuděné a bez žádného děje či charismatických postav …. Ještě tak zpočátku se tu seznamujeme s rádoby hlavním hrdinou – nějaký ten nástřel jeho osoby, osudu atd tu je, ale pak už není o co stát. Najde se tu pár vyvražďovacích scének, které ani za pozornost nestojí. Nějaká ta uřízlá ruka na pile, zaseknutí sekery do těla protivníka atd. Herci, resp. neherci – to též nebyl pěkný pohled na ně. Chápu, že je to nízkorozpočtové, ale i tak je to naprostá zbytečnost. A to má tento skvost bez závěrečných titulků cca jen 75 min a jak to bylo dlouhé …. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Neserte chlápka, který ví že brzy umře. Francouzi točí drsné kriminálky a tahle je toho důkazem. Děj je strohý, s vysvětlováním si hlavu neláme a s úmrtností postav už vůbec ne. Všechno rámuje vizuál, který připomíná spíš Skandinávii než sladkou Francii. Bohužel i těch osmdesát minut se strašlivě táhne a akce, i když je špičková, zase není tolik. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Umierajúci majiteľ píly vs. banda zfetovanejch negrů s kleštěma a letlampou, ktorí si prišli pre svoj matroš, ktorý tam pre nich schovával jeden z robotníkov píly. Nastane peklo. Peklo nudy pre diváka. Aj keď sem tam k nejakému výstrelu alebo drobnej akčnej scéne dôjde, tak je to nuda k posrání. Charaktery sú tiež natoľko nezáživné, že vám budú u prdele. Takže čo pochváliť? Krátku stopáž? Mal som pocit, že to trvá tri hodiny. Snáď len prekladateľ musel mať z filmu radosť. Úbohých 300 riadkov s dialógmi typu: nehýbaj sa, stoj, otoč sa, padáme, sa príliš nenadrel. 1/10. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Julien Leclercq tentokrát jede hodně na volnoběh a "Země a krev" připomíná spíš formální cvičení na téma depresivní stylizace francouzské krajiny po vzoru frankofonních hororů než jeho předchozí stylově vymakané akční thrillery. Nad rámec barevné palety a lehkých ozvuků režisérových typických third-person záběrů zde najdeme pramálo osobitosti a ambicí, které přitom doposud Leclercqa charakterizovaly a dělaly z něj naději evropského žánrového filmu. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama