Reklama

Reklama

Gumídci

(seriál)
  • USA Adventures of the Gummi Bears (více)
Animovaný / Fantasy / Rodinný
USA, (1985–1991), 24 h 1 min (Minutáž: 11–22 min)

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

V stredovekom Anglicku, za doby rytierov, žijú v lese Gumkáči. Stránia sa ľudí, pretože tí neveria, že Gumkáči existujú a považujú ich za obyčajnú legendu. O ich existencii vie len kráľovská dcéra Klára a Kryštof - kráľovské knieža. Hlavným nepriateľom Gumkáčov je knieža Igor, ktorý žije na hrade Lotorník spoločne s obrami. Hlavným cieľom Igora je získať pre seba hrad Strdín, hrad dobrého kráľa Kristiána. Igorovi sa zatiaľ jeho sen nesplnil a majú na tom veľkú zásluhu Gumkáči... (TV JOJ)

(více)

Recenze (349)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Další z klasik mého mládí, kdy jsem podobné seriály v televizi občas sledoval. Gumídci měli chytlavou úvodní znělku, sympatickou partu a správně odporné záporáky v podobě Tupounů. :-) Příběhy byly přesně zacíleny pro mladší děti na základce… dobrodružné a napínavé. Nutno říct, že mě jako dítě bavily více příběhy Rychlé roty a seriál My z Kačerova. Možná to bylo i tím, že jsem měl doma papírové komiksy, což mi u Gumídků chybělo. Také jsem je nedávno zkoušel pouštět dětem a ty to moc nebavilo. Skončili jsme po pár dílech... ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

No nemůžu jinak než za pět! Gumídkovská parta (ještě dnes někdy v hospodě vzpomínáme na jejich jména - Babča, Brůča, Brumla, Bára jsou ještě v pohodě, ale na Bíďu mám vždycky problém si vzpomenout), kníže Igor (nevím, proč vždycky říkáme Ignor :D) a samozřejmě Stoupa a tupouni :) často jsme si hrávali, že máme hopsinkovou šťávu a vůbec. Pěkný vzpomínky. ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

V dětství mě tenhle seriál minul a teď po zhlédnutí pár dílů musím coby moudrý dospělý říct, že je blbý jak diskutující na Novinkách. Už úvodní píseň člověka dokonale připraví na to, co ho čeká, za prvé svým obsahem a za druhé formou, oněmi dokonalými rýmy "smělí" x "čely", "své" x "nemluvové" a "gumové" x "úroveň". ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně druhá nejlepší a nejmilejší Disneyovka na pokračování jaká kdy byla natočena. Samozřejmě až po nepřekonatelných Kačerech, těm se jen tak nic už dnes nevyrovná. Poprvé jsem je tady u nás spatřil snad někdy začátkem devadesátých let, takže někdy v mých dvanácti letech. Ale i přesto Gumídci v sobě zkrývali nádherný a neuvěřitelný svět fantazie a kouzel, zlo navzájem se proplétané a doplňující s dobrem, výborný a nezapomenutelný hudební doprovod a dále tam byli i skvělý záporáci jako Ignor, Tupouni a hlavně Stoupa. Tak to má si myslím u dětských animovanách filmů být, a mělo by to tak alespoň někdy fungovat. Co myslíte? Jako taková malá třešnička na dortu se vždy definitivním rozzuzlením všech jejich příběhů byla ta jejich hopsinková šťávička. Mňam, mňam. „Vaše knížecí Ignorantstvo". Krásná hláška. Srdcovka a opravdový dětský bonbónek to tenkrát byl..že? ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Na oddech jsem si nasledoval další seriál svého dětství. Nu co dodat, Gumídci byli po Kačerech, Rychlé rotě a Želvách ninja až druhá liga i tehdy a po letech je to zkrátka jen seriál pro děti bez přidané hodnoty. Gumídci jako seriál i postavy je až nezdravě idylický, jednotlivé postavy reprezentují základní lidské povahy (teenagerka, kluk, žrout, potrhlý mudrc, umělec, hospodyňka, odpovědný dospělý), stejná idylka panuje i na hradě těch hodných (moudrý král, skromná princezna, statečné páže) a tak akorát na Lotrníku je nějaká zábava s geniálním záporákem Ignorem a ještě geniálnějším poskokem a hromosvodem Stoupou. Většina dílů je o tom samém - Ignor vymyslí plán, Stoupa a Tupouni ho zkazí a vše dovrší hopsající Gumídci s hopsinkovou šťávou. Chybí tu více záporáků (jediný kdo se dá počítat jsou Skřeti a čarodějka Lady Čajz). Nicméně z dětského hlediska je to samozřejmě super - kouzelná země plná různých bytostí, dobro vítězící nad zlem, spousta dobrodružství, kouzel a akce. Pěkná animace a samozřejmě musím pochválit úžasné dabing a přebásnění anglickéch názvů. A kultovní písničku Karla Černocha. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Křeslo, ve kterém sedává Brůča (Bill Scott), má tvar Disneyho loga Mickeyho hlavy. (Mr.curry)
  • Princezna Klára (v originále Calla) je pojmenovaná po dceři prezidenta NBC Brandona Tartikoffa. (HappySmile)
  • Bylo natočeno celkem 95 epizod, které daly dohromady 65 dílů. 30 dílů je totiž složeno ze dvou epizod. V České republice bylo do konce roku 2010 odvysíláno 81 epizod v 52 dílech, v únoru 2011 pak TV Barrandov v pořadu Animáček odvysílala i zbylých 13 dílů, zahrnujících 14 epizod. (max21)

Reklama

Reklama