Reklama

Reklama

VOD (1)

Rutinná dopravná kontrola sa nečakane skončí hrozivou smrťou policajta, ktorý zomrie za záhadných a nevysvetliteľných okolností. Jeho traumatizovaná kolegyňa Renee Lomito-Smithová (Mary J. Bligeová) zistí, že videozáznam udalostí zachytený osobnou kamerou si môže prehrať iba ona. Táto skutočnosť spochybňuje jej dôveryhodnosť ako svedkyne, a nikto neverí popisu záhadných udalostí, ktoré na vlastné oči videla. Po tom, čo sa nevysvetliteľné útoky na policajtov opakujú a denne pribúdajú ďalšie obete, ambiciózna dôstojníčka Rennee sa vracia do služby a je rozhodnutá, že temné sily vypátra a  vraždenie policajtov zastaví. Spolu so svojím novým kolegom Dannym (Nat Wolff) odhalia v pozadí teroru prítomnosť nadprirodzenej sily, ale majú proti takémuto mocnému protivníkovi vôbec nejakú šancu? (TV JOJ)

(více)

Recenze (36)

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

To zase byl film! Psychicky nevyrovnaná černá policistka vyšetřuje vraždy svých kolegů. Já teda nevím, vždycky, když dorazila na nějaké místo, byli tam mrtví policajti a kamery bez záznamů. No já být jejím nadřízeným, tak si myslím, že vraždí ona. Každopádně, film se děsně táhl, neustále jsem pozoroval čas do konce. Ztráta času. 💩💩💩💩💩 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušný policejní thriller s prvky nadpřirozena. Je to sice levnější film, ale vizuál působí v pohodě a herci neurazí. Ve městě začnou záhadně umírat policisté a Mary J. Blige se tomu snaží přijít na kloub. Rozhodně mě překvapily povedené vraždy, kde se maskéři neflákali a scéna v obchodě má velmi solidní atmosféru a vlastně ten film má i celkem zajímavý zvrat i slušný motiv nadpřirozené entity, která policisty vybíjí. Je to hodně snaživé béčko, které rozhodně neurazilo. Příběh***, Akce***, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra****, Napětí***. 6/10. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Za absolútnej tmy a absolútneho ticha, dostatočne atmosfericky pôsobiaca, nenáročná jednohubka, ktorá nijak neurazí. Mix žánrov s občasnými prvkami “F.F.” mne osobne nijak nevadilo, a i keď je dejová linka pomerne jednoduchá, sám za seba som spokojný. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Černoši, pardon, Afroameričani, noc po téměř celou dobu trvání filmu a zabijácká temnota. Takhle to může vypadat jako vtip, ale ve skutečnosti jde o sympatický horor. Příjemný vizuál a temná hudba (tedy ne hip hop, co naštěstí zazní jen krátce). V tmavě modrých, šedých a černých barvách, nechybí noční déšť a bouře, světla blikají a vypadávají a ve svitu baterky lze vidět ledacos. Uvítal jsem, že temná síla zůstává po většinu doby pro diváka téměř neviditelná, respektive záleží na fantazii, jak asi může vypadat. Konec napínavý. 3,5* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nenáročné, ale na môj vkus až príliš  a predvídateľné ako fras. Navyše tie najzaujímavejšie scény boli utopené v čiernočiernej temnote, takže ani z toho nič. A záver ponúkol banalitu, ktorá nezaujala. Podpriemer. 40/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem akční mysteriózní horor ale tady to nefungovalo ani po jedné stránce. Tenhle film mě absolutně nechytl a měl jsem co dělat abych u něho neusnul. A to jsem si ho pustil ráno po probuzení. Příběh nudnej, zpracování otřesný, málo akce a nulový napětí. K postavě Renee (Mary J. Bligeová)jsem si nevytvořil byť sebemenší sympatie. Tudíž je logicky jasný, že mi bylo fu(c)k jak to celý dopadne. Vydržel jsem ale trpěl jsem. Jestli chce někdo vidět mstícího se ,,černýho bubáka", fízly lítající vzduchem a v neposlední řadě zjistit, že policie je zkorumpovaná tak nechť to zkusí. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Uvědomělá černá policistka řeší prapodivnou záhadu z kamerového záznamu svého nevysvětlitelně zesnulého kolegy, jakou policejní sbor nepamatuje. A postupně se dostává do spleti událostí, které odporují zdravému rozumu. Smrt policisty i následně dalších osob mají na svědomí nadpřirozené síly. Odmyslet si mysteriozní odér, byl by z toho reálně předložený krimi příběh, který svým způsobem upomíná smrt černocha Floyda, který v USA zemřel při neadekvátním policejním zásahu. Nadpřirozený rozměr a povedené gore ovšem přece jen provokativní apel zmírňují, načež film celkově skvěle graduje. A samozřejmě je to celé doplněno o pěkné množství zvratů. A rozhodně se nesluší příliš z průběhu děje vyzrazovat, neboť tím by film ztratil na momentu překvapení. Mary J.Blige a Nat Wolff jsou neoukoukaná a poměrně netradiční dvojice policistů. A veškeré herecké osazenstvo je dost dobré. Podstatná část filmu se odehrává v nočních ulicích a zákoutích, občas to působilo příjemně depresivně až téměř atmosféricky. Neznámý režisér Malik Vitthal hned svým druhým režijním počinem ukázal, že v něm něco je. Má talent, nenatočil sáhodlouhé pojednání a neustále dodržoval dynamiku a napětí. A možná chtěl ve výsledku být i do jisté míry kontroverzní (viz pointa filmu), ovšem ten hororový styl to potlačil a zahladil stopy po případném přívalu kontroverze. Tak jeho tvorbě dopřejme šťastné (barevné) zítřky. 10/10 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Policejní thriller s prvky nadpřirozena a místy i hororovou atmosférou nevypadal zpočátku vůbec špatně. Částečně je skloňován a přirovnáván k Found footage subžánru, ale jen velmi okrajově. A to hlavně díky některým záběrům z policejních kamer, které měli policisté na sobě, nebo z kamer v autě či obchodě nebo mobilu. Ale to není až tak podstatné. Nešlo si ani povšimnout jisté míry nevole, kterou v poslední době zvedlo několik policejních zásahů proti Afroameričanům, ale i zde bych chtěl podotknout, že film byl natočený před smrtí nechvalně známého George Floyda.    Do hlavní role byla obsazena R&B zpěvačka Mary J. Blige a přestože nepředvedla špatný výkon, raději by se měla přece jenom držet mikrofonu a zpívat. Paradoxně však zcela zapadla do průměrného hereckého obsazení a její kolegové/kolegyně si vedli stejně jako ona. Ani v tomto ohledu jsem však vyložený problém s filmem neměl. Smůlou bylo, že opravdu povedených momentů tu bylo poskromnu, ale i tak si myslím, že bylo na co se dívat.    Asi mi dáte za pravdu, že vůbec nejlepší bylo, když před kamerou začala úřadovat ona pomstychtivá nadpřirozená entita. Ta se se svými obětmi zrovna moc nemazlila a dojde i na několik povedených gore scén. Nejčastěji zaměřených na obličeje a převážně ústa. Taková pasáž v obchodě s dvojicí policistů a dvěma násilníky patří ke zlatému hřebu tohoto filmu. Právě zde se tvůrci i samotná atmosféra vyřádili nejvíc. Navíc když přišlo finální rozzuzlení, všechno do sebe tak nějak zapadlo a ani finále není trapné. 50% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ďalší z radu veľmi slabučkých ducharských filmov, ktoré neustále prevarujú tu istú vodu na čaj. Napätím film veľmi nedisponoval a atmosféru mal, asi v dvoch momentoch. Čo stálo za to boli vraždy, boli rýchle, nekompromisné a mali aj silný náboj, hlavne v obchode. Finálny zvrat sa tiež do cela vydaril, nebol originálny, ale zato slušne vygradovaný. Taká prijemná ducharska jedno hubka, ktorá neurazí ale určite ani nenadchne. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ďalší z rasistických koncertov ktoré v poslednej dobre zaplavujú svet pod taktovkou afroamerického rasistického režiséra. Jediným poctivým policajtom je pochopiteľne žena, pochopiteľne afroameričanka, za smrťou mladého chlapca (pochopiteľne afroameričana) stojí niekoľko policajtov (pochopiteľne bielej rasy) a celý tento skutok sa snažia utajiť šéfovia polície (pochopiteľne muži bielej rasy). Keďže rasizmus vo filmoch neznášam (nech je zameraný proti akejkoľvek rase) musím hodnotenie tohto filmu pochopiteľne znížiť. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Film na aktuální téma jak je známo v Usa je v poslední dobou trend střílet černochy někoho napadlo to zabalit do hororu a vzniklo tohle. Tak, že ženská vyšetřuje vraždy policajtů co mají spojitost s vraždami nezbrojeného černocha a jeho duch (nebo co to bylo není to zde ani vysvětleno) se mstí. Za mě lepší průměr má to dvě dobré scény (benzínka a konec) a i gore je na slušné úrovni. 60 procent ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Buď by ustavující kolorit zjitřené společenské nálady po omilostnění policejní brutality – zastřelení černocha – představoval pouhý tendenční komentář od věci, anebo avizoval pointu dlouho dopředu. Nicméně snažení traumatizované policistky vypátrat příčinu brutálních, nadpřirozených vražd svých kolegů nudilo tak jako tak (a titulní "body cams" nebyly naprosto nijak invenčně použity ani scénářem, ani režisérem). ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Mělo to pár dobrých, hororových scén, které zafungovaly. Bohužel jako celek to nedopadlo moc dobře a celý příběh je takový nedotažený, umělý, nefungující. Ani herecky to nebylo přesvědčivé, spíš až poloamatérské. Palec nahoru je za triky, které nebyly vůbec zlé a pár ostřejších, krvavějších scén bylo velice dobře po technické stránce zpracovaných. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Body Cam je standartní duchařina, říznutá policejním thrillerem, což by za jistých okolností šlo považovat za příjemné oživení pro právě onen poslední dobou nejvytěžovanější hororový subžánr, jenže aby to vůbec k něčemu bylo, museli by tvůrci lépe zvládnout film i v dalších ohledech, a to se úplně nepovedlo. Každopádně ze všeho nejvíc celému filmu podráží nohy samotná zápletka, která krom neoriginálnosti, a to jak na poli duchařském, tak i tom policejním, nepřináší absolutně nic nového, nápaditého, výrazného, jen se skutečně utápí v hromadě klišé a předvídatelnosti, bez spádu a jakéhokoliv momentu čehokoliv nečekaného. Co se jinak týče ryze hororového obsahu, ústřední duch je nudný a nepřesvědčivý, nehledě na to, že ve finále divák zjistí, že se vlastně jedná o ducha veskrze hodného, což jen potvrzuje jeho nevýraznost, dost málo je i efektů a napětí sice sem tam zafunguje, ale na pozdvižení kvality a zábavnosti to rozhodně nestačilo. Za pozitivum jinak nemohu považovat ani krutě tuctové a hlavně ploše vykreslené postavy, a o jejich obsazení pak raději ani nemluvit, kdy hlavně představitelka ústřední role je naprosto nesympatické a zcela mylně obsazené stvoření, jenž film nekompromisně potápí každým svým zoufalým výstupem. A tak k tomu lepšímu tu zbývá v podstatě zmínit snad jen atmosféru, která se tvůrcům podařila navodit vážně působivá, jinak ale musím skutečně konstatovat, že přestože šlo o podívanou se slušným potenciálem, tak výsledek je nemastný, neslaný, a nějakou zásadnější pozornost si bohužel příliš nezaslouží. ()

Reklama

Reklama