Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Bangkok, rok 1975: Charles Sobhraj je zloděj a podvodník, který se vydává za obchodníka s drahokamy a láká mladé lidi ze Západu do svého bytu, kde je zdroguje a okrade, a mnozí z nich nepřežijí. Herman Knippenberg, mladý diplomat na nizozemském velvyslanectví v Bangkoku, začne vyšetřovat, kde se nachází pohřešovaný nizozemský pár, a tím se zaplete do Sobhrajovy spletité sítě zločinu. Herman je odhodlán zjednat spravedlnost obětem a jejich rodinám, ale Sobhraj a jeho komplicové nemají v úmyslu nechat se chytit a vydávají se na ničivou eskapádu po celém světě. (Viasat)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (144)

Chen 

všechny recenze uživatele

Kriminální seriál, který na rozdíl od mnoha současných kolegů nesází hlavně na šokující vražedné momenty, ale na postupně gradovanou hru na kočku a myš. Je to atmosférické, byť občas dost pozvolné, zajímavě zahrané a sympatický propletené. Ano, občas jsou skoky v čase matoucí, ale málokdy natolik, aby se v tom divák vysloveně ztratil. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě tuctová kriminálka o sériovém vrahovi, kterých naleznete spoustu, ale její exotické zasazení a celosvětový přesah je velmi osvěžující. Nevýznamnému nizozemskému diplomatovi, který po vrahovi pátrá na vlastní pěst prostě musíte držet palce více než jakémukoliv detektivovi FBI. Příjemné překvapení. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Vytáhli tu skvěle atmosféru sedmdesátek. A taky super herce pro obě hlavní role, což je Sobráž a jeho vražedná kuběna. Ostatní věci jsou trochu slabší, což je dané i tim, že většina vrahounových úspěchů byla daná tím, že na to policie dost kašlala. Proto i vývoj místy trochu postrádá dynamiku a možná by seriálu trochu prospělo zkrácení třeba na 6 dílů a větší soustředění na zásad i věci - třeba ty naprosto neuvěřitelné útěky. Celkově je to ale povedené a docela radostně jsem to dokoukal. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Seriál, kterej dokáže diváka obalamutit stejně jako Rahim backpackery. A tak si všichni myslí, že to musela bejt fakt drahá produkce, když se děj odehrává v Thajsku, Indii, Nepálu a Francii, přestože je všechno dění situovaný buď v Interiéru, případně do malých - exoticky vyzdobených - setů kdesi v britských ateliérech, přičemž každej celek je do poloviny kompozice skutečnej, s digitálním pohořím v pozadí (ale OK, pár záběrů z Thajska tam fakt je). Sobhrajův výkon je ovšem natolik démonickej a slizkej, že jsem ani na moment nevěřil v jeho skutečnou identitu Tahar Rahim. Kamera je v rámci možností skvělá a společně se střihovou skladbou poslední epizody budí až fincherovskej dojem (návrat do Nepálu, policejní stanice), soundtrack navíc dokáže správně mrazit. Škoda nudných dialogů, anarchický struktury vyprávění a neschopnosti využít surovost a brutalitu jejich činů. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní seriálu sa divák musí sústrediť na časovú líniu deja – pred a po... Ešte šťastie, že „Had“ je natočený podľa skutočných udalostí, inak by človek ani neuveril, že sociopat ako Charles Sobhraj mohol naozaj žiť. Nevyčítam filmu obsadenie, aj keď viacerých recenzentov iritoval nemecký, holandský či francúzsky jazyk, ktorý odhaľoval britský prízvuk hercov. Celkovo, výber hercov, minimálne v hlavných postavách hodnotím kladne. To, čo vyčítam tomuto príbehu, sú dialógy, pôsobiace občas nasilu a prílišné zapodievanie sa detailmi príbehu. Scenáristi mohli vyškrtať pár dialógov, aby bol príbeh svižnejší. V poslednej dobe sa objavilo niekoľko takýchto príbehov o seriálových vrahoch a ja si kladiem otázku – kde nastal ten moment zlomu v ich konaní? Prezývka Bikini Killer sa mi zdá ešte priliehavejšia ako Had. Tahar Rahim zahral svoju úlohu naozaj dobre, myslím, že sa oplatí pohľadať ďalšie jeho výkony. ()

Galerie (201)

Zajímavosti (9)

  • Skuteční Herman Knippenberg a Nadine Gires navštívili místa natáčení v Bangkoku. (HonzysKISS)
  • Produkce v Thajsku byla na 5 měsíců pozastavena kvůli pandemii covid-19. Natáčení mělo původně pokračovat v Budapešti, ale bylo přesunuto do Tringu v hrabství Hertfordshire ve Velké Británii. (HonzysKISS)
  • Angela Knippenberg (Ellie Bamber) měla při vyšetřování ve skutečnosti stejně důležitou roli jako její manžel Herman Knippenberg (Billy Howle). Jenomže hraje v seriálu postavu více v pozadí. (HonzysKISS)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama