Reklama

Reklama

Barevný sen

  • angličtina A Colourful Dream
Trailer

Obsahy(1)

Dobrodružný příběh o tom, jak je lehké ztratit svobodu a obtížné ji získat zpět. Na Ostrov ztracený v oceánu, kde panuje všemocný Velitel a přísný pořádek, přijíždí parta pouličních umělců. Nepovedený výstřel z pouťového kanonu při jejich vystoupení odstartuje řadu dramatických událostí. Mládenec Drin, dívka Tuvi a racek Natan se musejí pustit do souboje s policejní přesilou. (Anifilm)

(více)

Recenze (8)

MICHAEL73 

všechny recenze uživatele

Silné zklamání... Při sledování Barevného snu jsem tak nějak každou chvílí počítal, co mi tento snímek vlastně může nabídnout. A tento seznam byl bohužel velice krátký, neboť jediné, co film přináší je zajímavá animace a téma, které si tvůrci vybrali (ačkoli ho nezpracovali nikterak zajímavě). Nesrozumitelný příběh, špatně pojaté postavy, divné zpracování tématu totality, výstřední a podivné obrazy a celkově velice nezáživná atmosféra... Někteří diváci se v kině při sledování neváhali uvelebit dokonce i do pozice lehu a následného spánku (já sám jsem také váhal, zda se k nim nepřidat). Na konci promítání následoval nucený potlesk, který byl zřejmě čistě ze slušnosti, nikoli z upřímnosti. Velké zklamání na animovaný film oceněný českým lvem. 2/10. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

No, tak jsme zase se školou jednou vyrazili do kina. A opět se muselo jednat o film uměleckého významu, který však v naší věkové kategorii nemá šanci obstát. Už od začátku jsem věděl (jsme věděli), že film bude malér. Sice jsem nevěděl o čem je, však slyšel jsem o stylu animace a o podobných věcech, takže mé nadšení (se kterým do kina většinou lezu) se nedostavilo. Sál kina jsme tedy obsadili celý a nejméně deset minut jsme čekali na začátek. Během této doby atmosféra stále houstla. Sál náhle potemněl, a jelikož se nebyli (kvůli soukromé projekci) reklamy, film hned po intru kina započal. A na plátně se objevila loď podivných rozměrů, na jakémsi podivném zasekaném moři (které bylo plné něčeho, co asi měly být plasty). A všichni hned začali vykřikovat, že doufají, že je to něco jako Titanic. A takto pokračoval zbytek projekce. Jo, možná, že kdybych to viděl s jinou společností, šel bych výš, ale atmosféra samozřejmě není všechno! Samotný styl animace mi nebyl příjemný, postavičky vypadaly jako malby od Picasa (ve filmu takové tvary vadí, na obrazech moc ne), byli tiše a pomalu nadabovány a chovaly se divně. Samotný příběh nebyl nic moc, a nebýt těch narážek na komunismus a podobně, vřele bych ho rozdoporučoval všem mladším ročníkům (hlavně kvůli rackovi, kterej mluvil a protagonistovi, kterej lítal). Jediné, co opravdu za něco stálo, byly ty (nechtěné) dvojsmyslně erotické kecy (ve scéně, jak ho má ta holka svázanýho v želízkách v posteli), kterým se všichni smáli.      Slabé, bohužel:( ()

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

Film s pěknou anotací, za to s horší realizací. Mám pocit, že současný problém českých animovaných filmů, ať už stop-motion, 2D, nebo 3D je v tom, že si autoři (režiséři a výtvarníci v jedné osobě) píší scénáře sami. Přijde mi, že je pro ně scénář jenom nutné zlo, hlavně ať už se jde animovat. Pak z toho vypadne nijaký děj s natvrdlými dialogy s logikou dítěte, které si hraje s hračkami a něco u toho mumlá. Ono prostě nestačí, aby to vypadalo hezky, mělo to dlouhé štíhlé nohy a bylo blond. Ono to musí mít taky něco v hlavě. ()

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý snímek. Přišlo mi ale, že je u něj výrazné klišé "sytle over substance" neboli styl nad obsah. Vizuálně je film velmi dobrý, animace se mi moc líbila, hudba a herecké výkony byly také dobré. Dějově ale film docela zaostává. Samotný děj nebyl špatný, ale postavy nebyly absolutně nijak rozvinuté, kvůli čemuž je těžké se do filmu zainvestovat. I přesto mě ale film pobavil, hlavně svojí absurditou a dřívě zmíněnou animací. 6/10 ()

Anusak 

všechny recenze uživatele

Film Jana Baleje Barevny sen je bohuzel straslive nepovedeny. Vyhral sice Ceskeho lva, ale to vime ze neni zadnou zarukou kvality. V tom filmu drhne snad uplne vsechno od tragickeho scenare po divny dabing, ktery pusobi dokonce tak nejak zpomalene. Postavy jsou vam ukradene, chovaji se dementne a ani hlavni zaporak neni cool. Jedna hvězda za loutkový celovečerní film. ()

Kaleidoskop 

všechny recenze uživatele

Filmy jako Myši patří do nebe krásně ukazují, že se mladá česká animační škola začíná dostávat na světovou úroveň. Kombinace tradičních loutek a digitálních triků je něco, co v západním světě dávno funguje (viz např. filmy Laika studios), ale u nás ticho po pěšině. Tedy zatím. Kromě filmů moderního švihu (jako Myši patří do nebe) totiž občas do českých kin připluje dílo tvůrců starší devadesátkové generace, která sice též snaží do svých filmů promítnout nové metody, jenže tyto pokusy vypadají dosti amatérsky a nedotaženě. Což je škoda! Já bych moc rád viděl v kině více filmů jako Malá z rybárny, Fimfárum nebo Lajka, jenže dokud se autoři budou držet striktně tradičního pojetí, divácký úspěch tyto filmy nikdy nezískají. To samé můžeme říct i o novince z dílny Jana Baleje - Barevný sen. Krásný pohádkový příběh i s přesahem do dnešní společnosti, precizní loutková animace s vymazlenými loutkami, ale jak dojde na digitální triky, filmu padá řetěz a vrací se o desítky let na zpátek. Filmu se prostě podle mě nedaří zaujmout diváka tím, že by ho vtáhnul do děje. Pořád prostě koukáte na figurky ve filmu. Ne na postavy v příběhu. Velmi mě to mrzí, ale dokud animované filmy starší české generace budou vypadat takto, strčí je v kině do kapsy kdejaký hollywoodský nesmysl... ()

ssarka 

všechny recenze uživatele

krásně fimfárovské  postavy a děsivě orwelovský děj...pokud zde jistý student píše,že se nudilo celé kino studentů, tak je to k pláči... ()

mikehoblog 

všechny recenze uživatele

Muselo to dát určitě spoustu práce a líbí se mi, že má někdo v Česku vyšší umělecké ambice než natáčet "letní rodinné komedie"... Ale tohle bylo ABSOLUTNĚ BEZ DĚJE! Každý dialog působil, jako kdyby ho někdo napsal těsně před natáčením scény a bez znalosti zbytku filmu, dabéři jako by za mikrofony usínali...a celkově se to neskutečně vleklo a nic se tam nedělo. Tohle bylo bolestivé a smutné. Pro dospělé je to příliš blbé a pro děti příliš temné. Takže kde je cílovka...? ()

Reklama

Reklama