Reklama

Reklama

Idiot Prayer: Nick Cave Alone at Alexandra Palace

(koncert)
  • Česko Idiot Prayer: Nick Cave sólo v Alexandra Palace (více)
Hudební
Velká Británie, 2020, 118 min (Alternativní 89 min)

Režie:

Nick Cave

Kamera:

Robbie Ryan

Hrají:

Nick Cave
(další profese)

VOD (1)

Během vystoupení Idiot Prayer hraje Nick Cave sólo na klavír písně napříč jeho hudební historií. V unikátní podobě tak představí skladby od raných Bad Seeds a Grindermana až k současným titulům z Nick Cave & the Bad Seed a alba „Ghosteen“. Záznam obsahuje známé tituly jako „Into My Arms“, „The Mercy Seat“, „Higgs Boson Blues“ nebo „Girl In Amber“. Koncert byl nahrán v červnu 2020 a následně vysílán online. Nyní ho mají fanoušci možnost zhlédnout v kinech v rozšířené verzi, která obsahuje čtyři dosud nezveřejněné scény. Koncert vznikl jako reakce na karanténní opatření a s nimi související omezení pohybu a izolaci. Idiot Prayer je jako vzpomínka na zvláštní a nejistý moment v historii. Vystoupení v impozantní West Hall Alexandra Palace natáčel oceňovaný kameraman Robbie Ryan (The Favourite, Marriage Story, American Honey), střih měl na starosti Nick Emerson (Lady Macbeth, Emma, Greta), hudbu nahrál Dom Monks. (Aerofilms)

(více)

Recenze (9)

Coleator

všechny recenze uživatele

Tohle sólové vystoupení je snad ještě silnější než běžné vystoupení s kapelou... Tak aspoň k něčemu byl tenhle karanténní rok dobrý :) ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Mrzí jen opětovná nepřítomnost Love Letter a v posledních letech tradičně slabší aranžmá mé oblíbené Jubilee Street. Jinak ovšem velmi dobré; přiznám se, že jsem to po předchozí zkušenosti se Skeleton Tree čekal horší. Závěr (Black Hair a Galleon Ship) famózní. ()

Reklama

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Jestliže 20,000 Days on Earth (Push The Sky Away) bylo sondou do ztracené duše, One More Time with Feeling (Skeleton Tree) sondou do bolesti truchlení, pak Idiot Prayer musí být, podobně jako Ghosteen, melancholické a zároveň nadějeplné (u)smíření duše a srdce, minulosti a přítomnosti... a života se smrtí... "And in loosing myself I found myself... found myself in time." ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Nádherný intimní očistný zážitek, který definitivně Cavea usadil na trůnu největšího umělce posledních 50 let. Většina skladeb další nástroje vůbec nepotřebuje a v sólo klavírní verzi je lepší než kdy dřív. Tleskám. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Po Flight of the Conchords: Live in London asi nejlepší koncert, co jsem kdy viděl. Jeden klavír, jedna místnost a pak už jen 118 minut naprosto geniálního vystoupení v podání Nicka Cavea, který dal vzpomenout na hudební průřez svojí dlouholeté tvorby. A úplně stačí vnímat jen zvuk, ne obraz. Ono se tam vlastně nic jiného ani neděje. 100 procent! ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama