Reklama

Reklama

Pojď si hrát

  • USA Come Play (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Osamělý klučina si najde kamaráda přes tablet, bez kterého nedá ani ránu. Tenhle záhadný tvor s ním ale má dost nekalé úmysly. (Netflix)

Recenze (76)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Opět děcko v hlavní roli ve filmu, který končí jako pohádka. A přitom strašák byl děsivý, jen kdyby to bylo natočeno pro dospělé diváky. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Horor o prerastenej pedofilnej kobylke, ktorá sa nalepí na jedného ukňučaného mrňavého autistu. Už z traileru je zrejmé, že nás nič nové nečaká, opäť sa jedná o skombinovanie viacerých predošlých hororov - samotný námet je totožný napríklad s austrálskym The Babadook (ktorý bol však lepší, keďže útočil na divákovu psychiku), žánrovo to ale viac pripomína napríklad nedávny "Z". Kto sa vopred zmieri s tým, že to tu už bolo, sklamaný nebude. Na samotnom vzhľade monštra síce mohli popracovať viac, ale ľakacích scén je celkom dosť. Dostal som do bodky, čo som čakal. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní mainstreamová duchařina, která by se měla líbit všem nenáročným divákům. Příběh se točí kolem mladého autisty, který to nemá v životě lehké a nemá žádné kamarády, ale vše se změní v okamžik kdy dostane tablet, skrz který k němu bude promlouvat Larry, což je bytost z jiného světa, která má dostatečně creepy vzhled i nepříjemně vydávající zvuky. Film má slušnou atmosféru, je řemeslně na úrovni, lekačky mi sice efektní příliš nepřišly, ale jsou zde minimálně 3 skvělé strašící atrakce, které příjdou především ve finále ( Scéna pod postelí vede) a hlavně film nestihne nudit ani ničím vyloženě otrávit. Čekal jsem sice děsivější nálož, ale z ranku dětských hororů s chytrým a originálním využitím tabletu patří Larry k tomu lepšímu letos. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí>Ne.Zábavnost****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 7.5/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Larryho“ nám režisér a scenárista Jacob Chase prvý raz predstavil vo forme kraťasu Larry v roku 2017. O tri roky neskôr univerzum rozšíril o plnohodnotný celovečerák, ktorého hlavným hrdinom (na rozdiel od 5-minútového kraťasu) nie je strážca parkoviska (v celovečeráku chlapcov otec), ale autistický chlapec. Výsledok? Prekvapivo dobrý. Do kina by som na to nešiel, ale na doma je to „príjemný“ komorný, vážny horor s fajn postavami, sympatickým kastingom a radou nepríjemných scén, na ktorých je zábavné, že hoci som vždy čakal ľakačku, nakoniec som sa aj tak zľakol. Koniec jemne dojal. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem uvažoval do jaké hvězdičkové kategorie film zařadit. Řekl bych, že příběh je velice zajímavě a originálně zpracovaný, ale bohužel mne horor ani jednou nevyvedl z mé komfortní zóny (čehož si vlastně na hororech vážím ze všeho nejvíce) a tak jsem nebyl moc napjatý a vůbec se nebál. PS: Samotný konec film hodně vylepší a dlouho jsem zvažoval 4 hvězdy, ale nakonec je to jen 65-70% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na záver dňa sa mi začína "dariť". Pekne som si to naplánoval. "Come Play" je totiž opätovne veľmi vydarenou, atmosferickou ducharinkou, ktorá ma napodiv omnoho viac vtiahla do deja, ako nedávny "Z", z ktorého podaktorí padali na kolená, ako miništrant pred farárom v spovednici. Hodnotenie v podobe "dvojky - trojky" pochopím, no "jednotka" je asi tak objektívna, ako zmysel celoplošného testovania nie len na Orave. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Oliver nemá kamarády, a tak si ho vybere postava jménem Larry, která je z jiného světa. Jenže Oliver se kamarádit nechce, jelikož Larry je příšera, a on se ho bojí. Do toho rozbitá rodina, nepříjemní spolužáci, jo a Oliver je autista, co nemluví. Místy utahané a předvídatelné, jinde zase napínavé a s dobrou atmosférou. Tedy lekačky dělané třískáním do piána a hřmotem padajících hrnců mě už dlouho unavují a ani na mě nefungují - pro mne jedna z velkých slabin filmu. Nejde sice o duchařinu, ale zpočátku imaginární postava by se neměla objevovat v doprovodu randálu, jakoby měl spadnout dům. Řemeslně solidní a třetí hvězdu dávám za konec, který mne vyloženě potěšil. Když otec sestupuje po schodech a vidí scénu dole, může být nakonec spokojen, jelikož lépe to snad ani dopadnout nemohlo... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Chudák chlapec, na pohľad otravoval viac ako ta chudá kobylka jeho.... Ale je to smutné samozrejme, hoci nie všetko s tou jeho chorobou sa mi zdalo v poriadku. Obsahovo však dosť slabé, čo bolo hlavnou príčinou iba priemernej atmosféry. Dokonca miestami som mal pocit, že je to skôr horor pre deti. Až na ten záver, ten už bol trocha z iného súdka, tak to malo vyzerať celý čas. Ale aj tak, kto má rád podobné filmy, nech si radšej pozrie The Babadook. Priemer. 60/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Nečetl jsem si komentáře zdejších uživatelů takže nevím jestli měl někdo ten samej pocit co já ale podle mě se Jacob Chase hodně vzhlédl ve filmu Babadook. Tudíž jsem se neubránil srovnávání. Babadook vítězí na celé čáře. Come Play není špatným filmem ale určitě to není nic co bych potřeboval vidět znovu. Na rozdíl od Babadooka. Váhal jsem mezi 2-3 hvězdama ale nakonec se přikloním ke slabší 3 hvězdě. Ikdyž ten "dojemnej" konec si mohl J. Chase odpustit. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Viem si predstaviť, že v inom duševnom rozpoložení by mi to sadlo. Herci teda nič moc, ani príšera, decko na facku. Ale záver perfektný! Možno kuknem znovu, len teraz som čakal niečo iné, ako mainstreamovú horororozprávku. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Come Play hrá férovú hru a ponúka presne to, čo jeho námet sľubuje. Vystrašený chlapček hrá skvele, monštrum je vydarené, budovanie napätia a gradácia deja fungujú. Takže mám tendenciu aj odpustiť niektoré veci, ako nejednoznačné pravidlá hry, monštrum totiž niekedy nezastaví ani vypnutie elektriny. Come Play je zbytočne doslovný, ale zase ústredná myšlienka je vyslovená pomerne originálnym spôsobom. Decká a nakoniec aj ľudia akéhokoľvek veku sa po jeho pozretí asi ťažko zbavia pri komunikácii mobilov, tabletov a počítačov, ale snaha sa cení. Tú štvrtú hviezdu nakoniec dávam aj za, podľa mňa, vydarenú pointu. 70% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby dnes neměli rodiče dost starostí, objeví se osamělý démon jménem Larry ukrývající se iPadu vašeho dítěte. Takže sledujeme dětského autistu a žárlivé násilné monstrum, které trápí jeho rodinu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně mi vadily ty moderní prvky - dítě musí být imrvére autista, nemůže to být nějaký pařmen her, a ve třídě se pěkně inkluduje a má i svou asistentku. Jak moc zdržuje výuku, to nezjistíme, protože se dostane ke "slovu" jen jednou. Taky je to utahané a zdlouhavé - pořád se něco naznačuje, ale k nějaké akci vlastně ani nedojde. Jediné, co za něco stojí, jsou ty hrátky s elektřinou a dechem na skle, ty se vyvedly, ale je toho docela málo. Zajímavé je to díky myšlence, že pro televize, mobily a tablety nemáme čas na sebe v reálu, nepovídáme si, a tak z nás samotných vznikají "monstra", osamělá a z jiného světa. Jen za tuhle myšlenku a Spongeboba (čekal jsem ale, že bude mít nějakou nosnější roli) tu jednu hvězdu přihodím. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Podobné béčkové horory poslední dobou zas tak moc nevycházejí, ale když už vyjdou, jsou většinou vždycky stejné - slabý a neoriginální nápad, stereotypní lekačky, nulová atmosféra a průměrné zpracování. Come Play se může vesele přidat do této škatulky, protože “příšera” ukrytá v telefonu/tabletu, která terorizuje děti zní už takhle na poslech dost hloupě. Postavy jsou nezajímavé, psychologicky prázdné a divákovi je úplně jedno, co se s nima stane. Do toho další věci (autista mluvící přes telefonní aplikaci, pozvání 3 šikanátorů na sleepover...) jsou prostě samy o sobě nesmyslné a dokupy to dává nejednotný guláš, který bude bavit nenáročné diváky hltající kdeco, ale mě tohle teda neoslovilo a nedotažené detaily mi doslova vadí, protože jeden nápad film nedělá. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Malého autistu obtěžuje rachitické strašidlo, které se chce kamarádit. I když je ve filmu řada obšlehnutých motivů vizualizací bubáka počínaje či jeho zjevováním prostřednictvím tabletu či mobilu konče, nepůsobí film jako slaboduchá kopírka. Sedlo mi to též herecky a z Robertsona třeba jednou něco bude. A konečně i atmosféra s několika napínavými chvilkami měla něco do sebe. Mínusem je až přílišná temnota, která způsobuje, že se záporák většinou schovává jen ve stínech a asi největší průšvih je, že podobně jako remake Poltergeista je i tohle horor pro celou rodinu. Za čistě žánrový moment se dá počítat snad jen chvilka v závěru. Každopádně jako debut je to ucházející, tak to snad příště bude lepší. 60% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Další z řady řemeslně slušně odvedených light hororů s hezkým vizuálem, zajímavým digitálním bubákem, ale nijakým scénářem. Není to špatné, ale ani nijak zvlášť dobré, byť nahoru to zlehka vytahuje celkem fajn pointa. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Naozaj veľmi milý detský horor. Je hlavne veľmi solídne natočený, s prijemne mrazivou atmosférou. Larry bol do cela dobre znázornený, i keď sa mi zdá, že v plnej kráse sa ani neukázal, ale nevadilo to i to málo bolo fajn. Herecky to bolo tiež slušne. Len postava autistického chlapca nebola vobec reálna, keby sa mu naozaj dialo to, čo prežíval vo filme, niekoho by určite jeblo, hádam i samotného Larryho. Zbalil by si svoje kostnaté telo a šupom preč. Veľmi rýchlo ubieha, len škoda, že tu nie sú skoro žiadne lakačky, tam mohli aspoň trocha pritvrdiť. Na Film sa veľmi dobre pozerá, aj keď nemá tendenciu vystrašiť, som spokojný i keď na 4* máličko chýbalo. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Nedávno som videl horor "Z" a tak som si pozrel aj Come Play, lebo som bol zvedavý ako sa tvorcovia popasujú s námetom imaginárneho priateľa. Či na základe známej schémy rozpracujú nový variant ošúchaného príbehu. Na začiatku to bolo sľubné... Hoci je aj tu zaostrené na rodinu s malým synom, tento chlapec je autista, preto sa navyše riešia problémy s tým súvisiace. Zároveň je načrtnutých viacej vzťahov: medzi deťmi v škole, medzi dospelými atď. Kým vo filme "Z" vládne taká retro nálada, v horore Poď sa hrať (Come Play) sú moderné technológie všadeprítomné. Je to pochopiteľné, keďže pomáhajú samotárskemu chlapcovi s poruchami reči zaradiť sa do života. Na druhej strane však ide o moralitu, ktorá ukazuje ako nás moderné technológie ešte viac izolujú. Prostredníctvom tabletu a mobilu sa totiž do nášho sveta pokúša preniknúť monštrum, ktoré chce byť jediným priateľom osamelého chlapca. Aké názorné skĺbenie sociálnej drámy a hororu! Tu však inovácie končia a pokračuje osvedčené klišé. Hoci cítiť väčší rozpočet (ako pri "Z"), ani samotný Larry nie je príliš strašidelný. Je to taký prerastený bubák, pred ktorým sme sa v detstve ukrývali pod posteľou. Skrátka, jednohubka, ktorá nenadchne, ale ani neurazí. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Veľmi sympatický malý horůrek, ktorý si síce berie z Babadooka viac než by sa žiadalo, ale narozdiel od spomínaného Babadooka, ktorý bol vyslovene psychologickým hororom, Come Play sa zameriava skôr na to klasické hororové strašenie, ktoré sa mu však darí veľmi fajn. Samozrejme s detským hlavným hrdinom v titulnej úlohe sa nezmôže na žiadne drsné hororové výjavy, ale také to prvoplánové hororové strašenie s neviditeľným bubákom odvádza viac ako dobre. Navyše má nijako neotravujúce postavy, jednotnú atmosféru a náladu po celú stopáž, príjemne krátku dĺžku a slušný dizajn monštra Larryho. Byť to aspoň v sekunde o niečo originálnejšie alebo aspoň snažiace sa priniesť niečo nové, osobité čo sme ešte nevideli v desiatkach ďalších hororov, neváhal by som ísť s hodnotením aj vyššie. CELKOVO: 6/10 ()

Reklama

Reklama