Reklama

Reklama

Medvědín

(seriál)
Trailer 1
Švédsko, 2020, 4 h 37 min (Minutáž: 54–58 min)

Režie:

Peter Grönlund

Předloha:

Fredrik Backman (kniha)

Kamera:

Petrus Sjövik

Hudba:

Johan Testad

Hrají:

Aliette Opheim, Miriam Ingrid, Ulf Stenberg, Tobias Zilliacus, Oliver Dufaker, Otto Fahlgren, Mustapha Aarab, Anna Azcárate, Jimmy Backman (více)
(další profese)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Městečko Medvědín pomalu ustupuje rozpínajícím se stromům, které jej obklopují. Petr, místní hrdina a někdejší hokejová hvězda, se vrací domů, aby zde sestavil juniorský tým a zajistil tak budoucnost města. Celý Medvědín vkládá veškerou naději do vítězství v juniorském mistrovství a zdejší chlapci se ocitají pod velkým tlakem. Když je hvězdný hráč týmu obviněn z ohavného činu, město zachvátí chaos, který ovlivní životy všech jeho obyvatel. Seriál Medvědín vypráví o naději, jež spojuje malou komunitu, o tajemstvích, která ji rozdělují, o odvaze jednotlivce postavit se zbytku skupiny a o důsledcích výchovy našich dětí. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (42)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Filmový formát by tomu seděl asi o něco více, Medvědín totiž trpí klasickým neduhem hromady současných seriálů, je v něm příliš mnoho zbytečné omáčky. První epizody jsou spíše seznamovací, vytvářejí interakci mezi jednotlivými postavami a uvádějí do děje, vysvětlují jak celá ta seriálová komunita funguje a snaží se, aby se dokázal divák do postav vcítit. To je ale zbytečné, protože v případě Medvědína se o žádné rafinované charaktery nejedná a celé to pozadí je krystalicky čisté a přehledné. Zlepšení přichází v posledních dvou epizodách, kde konečně začne děj pohánět konflikt a už to tedy není tak mrtvolné. V konečném důsledku je však Medvědín seriálem, který je sice řemeslně naprosto v pořádku, z hlediska vyprávění a postav se však o žádný zázrak nejedná. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pojednává se o aktuálně žhavých společenských kontroverzních tématech ve Švédsku, které si jako první v Evropě, možná i na světě odhlasovalo idelologii multikulturalismu. Jedna hlavní postava je imigrant a druhá homosexuál. Jsou v komunitě , kde se obyvatelé navzájem na půdě maloměsta znají, kde ještě nedorazil feminismus a existuje hierarchie. Hokejové prostředí slouží k vyvolávání nízkých pudů. Hrdinové chodí na párty, hrají hokej a baví se u rodinných večeří. ()

Reklama

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Medvědín me nejdříve zaujal, severská vesnička mě láká sama o sobě. Horší je to s ústředními postavami, které mi nejsou prostě sympatické a příběh sklouzává a řeší něco jiného, než jsem si představovala. Na jednu stranu smutné, že se tohle děje a na druhou ještě smutnější, že je to docela uvěřitelné. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

tesil som sa na škandinávsku kriminálku. Škoda. Pozor toto neni kriminálka je to švédska dráma o morálke, správaní sa mladistvých a o spoločenských reakciách a náladách v malej komunite vidieckeho mestečka. Jedna pripomienka k scenáru. v Tatrách keď je v lese meter napadaného snehu medvede spia, ak to nebola vízia, tak vo Švédsku to asi neplatí. :) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Výborná, scenárovo pomerne uveriteľná krimoška, s hokejovým nádychom. No čo viac si môže zarytý fanúšik futbalu priať. Srandy bokom, “Medvedín” je skutočne vydarená záležitosť. Baví od úvodu až do záveru pričom jadro je taktiež dostatočne vyvážené natoľko, aby nenudilo. Rozuzlenie je skrátka realitou dnešnej doby .. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Na přední části hokejového autobusu Björnstadu lze vidět i logo Minnesota Wild. Mezi spojitosti švédského klubu s tímto týmem NHL patří logo (medvěd) a také barvy, kterými je lesní zelená a červená. (Nevka)

Reklama

Reklama