Reklama

Reklama

Isabelle Huppertová: Soukromý vzkaz

(TV film)
  • Francie Isabelle Huppert, message personnel (více)
Francie, 2020, 52 min

Režie:

William Karel

Hrají:

Isabelle Huppert, Stéphane Audran (a.z.), Sandrine Bonnaire (a.z.), Jean Carmet (a.z.), Claude Chabrol (a.z.), Michael Cimino (a.z.) (více)

Obsahy(1)

Portrét křehké ženy a výrazné herečky... Patří k nejvýraznějším francouzským herečkám, ale na rozdíl od mnohých hvězdných kolegyň za sebou nemá žádné skandály a ani netrpí hvězdnými manýrami. Je herečkou bezmezně oddanou své práci, soustředěnou a přemýšlivou. Dnešní dokument je jejím osobním ohlédnutím za dosavadním životem s filmem. Isabelle sedí za psacím strojem, jako by se chystala psát svou autobiografii. Vzpomíná na svůj objev kinematografie s komediemi Chaplina či Laurela a Hardyho, na své první role před otcovou kamerou Super 8, ale i na studium herectví, kam ji zapsala její matka. Vypráví o svém setkání s Yvesem Montandem a Romy Schneiderovou i o své spolupráci s Gérardem Depardieuem a Patrickem Dewaerem. Filmovala s největšími francouzskými a mezinárodními filmaři, od Clauda Chabrola po Michaela Hanekeho, včetně Jean-Luca Godarda, Paula Verhoevena, Maurice Pialata, Wernera Schroetera, Benoita Jacquota a Michaela Cimina. Evokuje své jedinečné porozumění s Claudem Chabrolem, natáčení s talentovanou dcerou Lolitou a hovoří o vztahu k divadlu, ke kterému se pravidelně vrací. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Dokument kombinuje ukázky ze zásadních filmových rolí s útržky rozhovorů poskytovaných na filmových festivalech. Ty se vyznačují květnatou mluvou, chválením tvůrců, kteří herečce poskytli práci, a jsou vedené stylem mluvit mnoho, sdělovat málo. Že by se snímku podařilo odhalit filmovým fanouškům skutečnou osobnost Isabelle Huppert schovanou za tvářemi jejích hrdinek, to ani náhodou - a myslím, že v tom byl záměr. I výběr filmových ukázek posiluje představu francouzské hvězdy jako záhadné, neproniknutelné a nepřístupné, zároveň ale dráždivě vzrušující femme fatale, která cvičí s každým, kdo se jí připlete do cesty. Rozhovory jsou plus minus ztrátou času, filmové ukázky ukazují profesionálku s rozsáhlým filmovým rejstříkem, která má charismatu na rozdávání. Celkový dojem: 65 % s ohledem na to, že jsem ctitelem jejího hereckého talentu. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

V dokumentu toho o sobě Isabelle Huppert zase tak moc neprozradila, přesto jsem si její vzpomínání nesmírně užila. Mimo jiné jsem se utvrdila v přesvědčení, že pořád ještě patří k nejvýraznějším a nejzajímavějším ženským tvářím světové kinematografie. Použité ukázky z filmů vypovídají mnohé o jejím obrovském hereckém nadání i charismatu, kterým dokázala uhranout už v raném mládí. (85%) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Formát herečka mluví o svém životě. Názory Isabelle by se daly shrnout herectví je umění vcítit se do situace, ne do přetvářky. Dokument mě nezklamal v tom, že herci dokáží mluvit jen o své profesi, jako by ani jiný život nežili. Nebo si chrání soukromí. Dokument na České televizi Artu. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama