Reklama

Reklama

Stín v oblacích

  • Nový Zéland Shadow in the Cloud (více)
Trailer 1

Dôstojníčka letectva Maude Garrettová dostane v auguste 1943 za úlohu previezť prísne tajné dokumenty z Aucklandu na Novom Zélande na Samou. Na leteckej základni sa stane svedkom nevysvetliteľného zmiznutia pracovníka, ktorý odbavuje batožinu, keď sa jej zrazu záhadne stratí priamo pred očami. Posádka lietadla privíta novú pilotku posmešne a s nedôverou, veď žena v takej dôležitej funkcii bola v tom čase veľkou výnimkou. Maude si všimne záhadného tvora, ktorý sa drží na spodnej strane krídla bombardéra, čo väčšina posádky odmieta a neuverí tomu ani vo chvíli, keď ho tiež uvidí na vlastné oči. Po štarte musia piloti riešiť sériu nečakaných problémov, ktoré korunuje rádiová správa, podľa ktorej Maude Garretová v skutočnosti neexistuje. Maude sa prizná, že je vydatá a na palubu nastúpila pod svojím rodným menom. To však je len začiatok desivého príbehu. Z diaľky sa už blížia nepriateľské japonské stíhačky a na palube lietadla začína útočiť podivný tvor podobný kryse či gremlinovi. (TV JOJ)

(více)

Recenze (148)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Tři různé filmy v jednom. Buď člověk přistoupí na tu hru s otáčející se mincí a začne se tím bavit, nebo ho zvolený přístup otráví a autoři ho ztratí. V rámci přijatelnosti je zřejmě nejvděčnější první třetina, která si podává ruku s úspornými thrillery alá Telefonní budka a Pohřben zaživa. Pak film přešlápne směrem k Overlordu, ovšem za pomoci twistu, který se nedaří tak úplně hladce prodat. Není složité pochopit, proč ho scenáristé zvolili jako motivaci pro hlavní hrdinku, jen to zkrátka úplně správně nezaklapne. A pak přijde finální fight, který je něčím jako... Rambo pro moderní svobodné mámy? Wow. Na konci už film tak tlačí na pilu, že vlastně jen chybí, aby skřet sundal masku a pod ní se ukrýval Nicolas Cage. JENŽE já měl vždycky slabost pro akční osmdesátky a Shadow in the Cloud na mě působí jako jejich ozvěna v ženském uchopení. Vždyť to, jak si na konci utrhne hrdinka rukáv, než jde na věc, v případě takového Slye bychom kdysi řvali nadšením. Tak proč potlesk za pět minut akční slávy nedopřát i Chloë Grace Moretz, která je v hlavní roli výborná. Roseanne Liang se každopádně nepředvedla ve špatném světle. Scénář je diskutabilní, ale její režie je vážně hodně dobrá. Takhle nějak bych si představoval, že by se měla pumpovat energie do Wonder Woman. Ve výsledku určitě rozporuplný film, ale v jednotlivostech natolik našlapaný, že mu to rád odpustím. A soundtrack Mahuia Bridgman-Cooper nejlepší věc za hodně dlouhou dobu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nemohly by bejt ty girl-power filmy proboha živýho trochu míň debilní? Shadow in the Cloud je docela zručně natočené akční béčko, které mě v první půli i docela bavilo. Jenže ten zvrat, kdy se odhalí, kdo přesně je Moretzová zač a co v tom letadle dělá, mi teda přišel až výjimečně uhozenej. A to, co se začne dít za ptákoviny potom, na to jsem fakt nebyl připravenej. Možná s pár promilema v krvi ... ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Podivný žánrový mišmaš, ve kterém se jednu chvíli řeší toxická maskulinita a o pár minut později bojuje bývalá Hit-Girl s gremlinem, který chce roztrhat její bombardér na kusy. A občas sestřeluje japonské stíhačky. Shadow in the Cloud je film, který nešikovně míchá spoustu zcela odlišných věcí a výsledkem je podivně nesourodý bordel, který má kliku v tom, že se v hlavní roli objeví šikovná herečka a že to celé není moc dlouhé. Díky téhle žánrové nevyhraněnosti je Shadow in the Cloud docela zajímavý film. Dobrý ale moc ne. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $40,000Tržby Celosvetovo $40,000Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Úlet ale fakt dosť ustreleno bláznivý. Pri tomto netreba moc teda premýšľať, len si to v daných medziach ako tak užiť, túto bláznivú dobrodružnú fantasy jazdu otočenú "dolu" hlavu. /50%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Velké plus má sympatická herečka opravdu s krásnou andělskou tváří.❤️ Já se u filmu nenudil. Škoda jen, že tu micinu-netopýra neudělali lépe. 50% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Krásná Chloë Grace Moretz ve one girl show jako válečná pilotka s tajnými dokumenty nastoupí do letadla plného mužů s předsudky. Není to až tak špatný jak vypadá hodnocení, ale rozhodně si mohli pohrát s filmem lépe. Občas dokáže být vtipný díky hláškám a díky štědré stopáži 80 minut nestíhá nudit. Akce ujde, na krev trochu došlo taky, hudba je velkým pozitivem a příšerka, je celkem fajn, především finální duel se mi hodně líbil. O horor se nejedná spíš o válečné akční drama s jednou malou příšerkou. Příběh**, Akce***, Humor***, Násilí**, Zábavnost***, Hudba****, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí***. 5/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ty kokos, nemám slov, to čo bolo? Povedať, že to bolo WTF, by bolo slabé. Neuveriteľné je to v podstate od prvých minút, ale šialenosti, ktoré sa odohrávajú v prvej polovici, nie sú nič oproti tým z druhej. Pri nápade s gremlinmi som „len“ vyvaľoval oči. Pri neuchopiteľnom nápade spraviť z toho one (wo)man show som nechápal. Ešte by som to chápal u slávnych hercov, aby sa znížili honoráre, ale tu? Hoc musím priznať, že tie jej vysielačkové hovory obsahovali istým spôsobom príjemne zasnenú atmosféru. Pri šplhaní po lietadle som už fakt nevládal. Ale pri explózii som spadol z gauča a zostal ležať mysliac si, to je TAKÁ hovadina, až je to istým spôsobom geniálny nápad. Zjavne šlo o Moretzovej predprípravu na grotesku Tom a Jerry, v ktorej hrala o rok neskôr. Tento film je tak nechcene (?) žalostne zlý, že je v podstate ľahšie zapamätateľný, ako niektoré oscarové drámy. Každý si povie: „ty kokos jasné, tiež som ten film videl, to je to s tou babou a gremlinom a TOU vecou v kufríku, že?“. Nuž... je. Spomínate si na Gremlins (1984)? práve v nich odhŕňač snehu vyrukoval so starou "mestskou" legendou o gremlinoch - malých zákerných potvorkách, ktoré za Druhej svetovej žili v lietadlách a poškodzovali ich. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No asi jsem mel zdejsimu hodnoceni verit, jenze me ta ukazka tak bavila, ze jsem na to proste chtel kouknout. Uvod a zaver jsou docela fajn, Chloe se snazi, trikove a vizualne to neni uplne nejhorsi. To je bohuzel z kladu asi tak vsechno. Naprosto stupidni pribeh spatlanej tak ze tri zanru totiz na vetsinu casu vytuhne na zaberu kabiny, v ktery sedi Chloe a telefonuje si s posadkou letadla. Chvili to je v pohode, protoze clovek ceka, kam se dej posune, bohuzel s pribejvajici stopazi (i tech 83 minut je zbytecne moc) je vam jasny, ze se to neposune nikam. Lepsi 2* za snahu, ale jinak pro me naprosty zklamani. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Panebože, když pomyslím, že jsem se na to chtěla podívat jen proto, že tam hraje můj oblíbený fotograf Byron Coll, a za odměnu jsem dostala takovouhle stoprocentní šílenost!!! -"Well, Jesus H. Christ! If it isn't the love of my life. Welcome back to the party, baby." ()

choze 

všechny recenze uživatele

Komorní podivnost. První půlka má atmosféru nočního letu, ale hlavně se tu kecá, v druhé se dočkáme nějaké té akce, ale s výjimkou cool záběru Chloeina pádu z letadla a návratu do něj to není nic extra. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„You have no idea how far I will go!“ Gremlin na křídle, kterého by John Lithgow ze Zóny soumraku už vůbec nerozdýchal, šovinistická posádka bombardéru a letový důstojník se superschopnostmi v příručním zavazadle.. Chloë Moretz je schopna sama utáhnout i několik desítek minut ve stísněných prostorech spodní střelecké věže B-17, ale tahle brakovým lakem nastříkaná pocta matkám a ženám (sloužícím ve válce) nemá nic, čeho by se dalo chytnout a nepůsobilo to přepjatě. Na konci tomu už jen scházela třešnička, aby se objevili vyděšení japonští zástupci s generálem MacArthurem a s dvouletým předstihem to podškrtli.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tak tady scénáristé šlápli hned několikrát vedle. První polovina filmu, kdy byla hlavní představitelka zavřená v prostoru 50x50 cm je nejsilnější částí tohoto filmu. Jakmile však vylezla ven, začala si hrát na spider-mana a rozhodla se popřít veškeré fyzické zákony. Což bych ještě byl schopen do jisté míry odpustit, jedná-li se o horor s nadpřirozenými bytostmi, ale celá pointa vystavěná okolo toho dítěte byla také velice chatrná. Dovolil bych si tvrdit, že jakákoli jiná zápletka by bylo lepší než tohle. 35% ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem čekal prequel k devadesátkovým Gremlinům a Gizmův origin. Takže ve chvíli, kdy byl odhalen obsah brašny mě to ztratilo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Bizarná pocta ženskému pokoleniu, ktoré slúžilo v americkej armáde s krásnou, no zrejme nie príliš inteligentnou (alebo bez ambícii, alebo “peknota” nestačí a chýba talent) - Grace Moretz. Keď niekto čľupne do takýchto sračiek, návrat k niečomu zmysluplnému bude naozaj náročný. Koniec koncov, opýtajte sa “Nykolasa Kejdža”, pričom najsmutnejšie je, že tento nevýrazný “Frodo v oblakoch”, vyznie horšie ako Majka z Gurunu. V konečnom dôsledku však musím naozaj uznať, že si nepamätám, kedy naposledy som sa tak nasmial, a tak v skratke k tejto zbytočnosti v dobe chudoby uvediem: absurdné, hlúpe, zbytočné, pukancové, no i tak v rámci žánru: NEDOSTATOČNÉ. P.S. Deti budú nadšené :) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jako fantastický film s milosrdně krátkou stopáží - proč ne. Maude na začátku tají, kým ve skutečnosti je, ale divák to nakonec odhalí. Nepochází z našeho světa, respektive není obyčejným člověkem, nýbrž sem zabloudila, a teď přesně nevím, od Marvela nebo z DC. Pravděpodobně z DC, jelikož v tajemném kufříku se ukrývá - spoiler - Kal-El. Těch sexistických keců v úvodu bylo až zbytečně moc, ale jinak vcelku napínavé vrcholící akcí z říše fantazie, tedy z říše fantazie byly asi dvě třetiny filmu. Pokud na tohle divák přistoupí a nic dalšího neřeší, dostane rychlou jednohubku s přesahem do komedie. Závěrečné titulky doprovodila Kate Bushová, což potěšilo. 3,5* ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Uhhh... :-) Tak to byl celkem nářez. Jako pocta WAAF to tedy úplně nevypadalo. Jako horor to fungovalo jen chvilku a jako válečný film to vyznělo také tak nějak povičatě. Samozřejmě mně potěšilo, že se to vlastně celou dobu odehrává na palubě Létající pevnosti - Boeingu B17G. Pravda v Tichomoří se užívaly spíše Liberátory B24 kvůli většímu doletu nad nekonečnými dálavami, ale to nechme být. On divák válečných poměrů znalý hned pozná, že jako ryze válečný kousek tenhle film není a že o to evidentně nešlo ani tvůrcům. Proto uniformy atd.. nebudu vůbec komentovat. Sama B17 si byla zevnitř celkem podobná, ale pár záběrů jasně ukazovalo, že se jedná o kulisy. Už jen ten ball turret, kde hrdinka tráví většinu času byl navzdory jejím drobným proporcím prostorný jak obývák. Ten hororový prvek mne zprvu překvapil a přiznávám, že mile. Bylo to zase něco jiné a ve spojitosti s úvodním instruktážním animákem (kdo zná reálie, ví, že Amíci rádi točili za války kreslené instruktážní filmečky na cokoliv) to pěkně hrálo do sebe. Moc mne bavily sexistické průpovídky osádky v interkomu netuše, že dáma na palubě skrze interkom také naslouchá :-). Ano v dnešní době je to odsouzeníhodný sexismus takto hovořit o ženě, ale tehdy byla jiná doba. Kluci mladý, nevybouřený, často bez sexuálních zkušeností a najednou na palubě taková kočanda... Tehdy halt Mee Too nebylo. Skvěle film fungoval i jen skrze zvuky ve sluchátkách hrdinky při domýšlení co se asi tak děje nad ní na palubě ... jenže v polovině došlo k otevření boxu a začalo to být vyloženě blbé. Konec už byl více než blbý, ale pochopil jsem. Kojení je základ ! (Odhaduji, že ve  druhém díle už bude dle kvót a aktuálních filmařských trendů  nejspíše kojit někdo z mužských čelnů osádky).  Nicméně musím uznat, že jsem se zájmem tenhle žánrový mišmaš dokoukal až do konce. Bylo to prostě zase něco jiného než na co jsme zvyklí. Kupodivu k celému filmu skvěle fungovala moderní elektronická hudba. Sečteno podtrženo, Kiwies nám naservírovali hodně zvláštní věc. Za tu B17 jdu o hvězdu nahoru. Dávám za 3 výstřely ze spodní věže. * * * ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Snad nejbizarnější film roku. První polovina je ještě překvapivě docela super - i s tím fantasy prvkem v podobě Gremlina. Celé to funguje jako velmi slušné přestylizované ponorkové drama z velmi klaustrofobního prostředí, ke kterému se navíc vybuduje docela zajímavě tajemná atmosféra ohledně původu Chloe a jejího classified balíčku. I to jak odráží permanentní perverzní narážky od zbytku posádky je spíš zábavné než otravně feminisitické. A že je tam ten Gremlin... v Doktorovi Who tyhle kombinace fungují brilantně, tak proč by ne tady. Ale pak se všechno tajemno kolem ní odhalí do naprosté frašky, ona vyleze ze své bubliny a začne šplhat po cgi letadle že i Indy ve svém čtvrtém filmu je proti ní úplný žabař, a z celého příběhu se stane zbytečná debilita, která ani tou brakovou brutalitou nebaví. No naštěstí to pak celé dost rychle skončí, stopáž hodina a čtvrt je v dnešní době extrémně nabobtnalých filmů docela zázrak. Fakt by mě zajímalo pro koho má tohle být určené. Ten film je čisté Rko, jak použitým humorem, tak i jatkama které s posádkou předvádí nalétávající Zera - ale přitom je to o pošťuchování se s fantasy příšerkou, což ocení hlavně děti - a zároveň je to zjevně film zaměřený hlavně na ženské publikum (girl power a ten dějový zvratek... chtěl jsem říct zvrat). To ten námět vymýšleli corpos v kanceláři podle demografických průzkumů, aby tam bylo pro každého něco? 5/10 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

No co toto bylo za 3,14čovinu??? Vůbec jsem nevěděl do čeho jdu ale kdyby mi někdo před puštěním filmu řekl, že prvních cca 50minut budu mít před xichtem jenom Chloë Grace Moretz tak do toho asi vůbec ani nejdu(filmy s ní vyloženě nevyhledávám). A potom co se začala chovat jako nějaká superhrdinka jsem to měl 100chutí rovnou vypnout. S vypětím všech sil jsem to ale nakonec dokoukal. Potěšil animovanej začátek a gremlin byl pak jediným světlým bodem a jakým si oživením. Všechna ta vata okolo byla k zeblití. Tohle se prostě mělo natočit buď navážno nebo jako komedie a né takovou WTF formou. Dávám 1hvězdu z milosti ale cuká to ve mně abych dal odpad. ()

Reklama

Reklama