Reklama

Reklama

Clouds

  • USA Fly a Little Higher (pracovní název)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Clouds, pojmenovaný podle stěžejní písně,  vypráví příběh o nezdolnosti, zároveň však o bolesti. Příběh, který se mohl odehrát kdekoliv na světě, protože globalizovaný svět všude bojuje proti své nejničivější nemoci, rakovině. Hrdina tohoto snímku dovede svou prohru vlastně obrátit ve vítězství za pomoci svého učitele, parťačky-muzikantky, rodiny a samozřejmě lásky. Natočeno podle skutečnosti. (PP66)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (30)

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Před čtyřmi roky jse si takhle vyšel do kina se sestrou na Collateral beauty a brečeli jsme jako malí. Nyní, opět před Vánocemi, jsem měl podobně blbý nápad, když mě One Republic dovedli k dosti podobnému dojáku. Nemůžu tvrdit, že mě to ohromilo, ale jsem slabá duše a konec člověka dojme k slzám. Tohle je přesně ten film, na který by se člověk neměl koukat sám. je to zázrakem můj 300. komentář, což prozrazuje, že rád píši. Když se on rozhodl napsat essey na univerzitu, i když věděl, že se tam už nikdy nedostane, mám i já chuť napsat motivační dopis týkající se stáže v Hong Kongu, kam může jeden jediný student. Třeba budu mít více štětí než náš hrdina. Osobní poznánka: odpočívej v pokoji Železný muži - F.Z. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Stále som čakal, kedy príde ten moment, že sa stane z toho doják, nič neprichádzalo, ale záver ma dostal. Spočiatku sa mi to zdalo celé prehnané, najmä keď spevákovi došiel hlas, ale vlastne to prekvapenie na záver plus silné myšlienky a zábery, ktoré odhalili, že nejde len o vymyslený príbeh, za ktorý som ho pôvodne považoval, posúva moje hodnotenie vyššie. Fin Argus zahral presne to, čo mal a vyzeral presne, ako mal. Sabrina Carpenter zaujala skôr rozdielnou farbou obočia a vlasov než herectvom, ale budiš. Madison Iseman má zrejme problém s bulímiou a tu by som videl problém, v niektorých záberoch, keď vidíte pri sebe ústredný pár, by nezainteresovaný divák určite tipoval, že to ona trpí tou smrteľnou chorobou a nie jej chlapec. V každom prípade je to film, ktorý zbehne celkom rýchlo a ten koniec zvyšuje hodnotu. Čiže z pôvodného priemeru hodnotím ako slušný nadpriemer. A inak tá pesnička Clouds je fakt super. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Clouds" je celkom príjemným prekvapením od Disney+. V prvej chvíli som sa možno trošku bál, že to dopadne podobne ako v apríli "I Still Belive". Pretože je veľmi jednoduché spraviť z dojímavého filmu absolútne gýčovitý pátos, na ktorom sa budete buď rehotať, alebo budete mať chuť zvracať. Alebo oboje. No tento film to spracoval tak, ako by sa tieto príbehy mali rozprávať. Prečo teda tento film funguje? Pretože na nás netlačí žiadnu kresťanskú agitku, necháva nás spoznať postavy, vidíme ich život a rovnako vidíme ako to na všetkých vplýva. So všetkými plusmi aj mínusmi. A okrem toho casting na tento film je absolútne skvelý. Neve Campbell ako Zachova mama je vynikajúca. Veril som jej to všetkými desiatimi a pôsobí veľmi prirodzene. Scénka, kde počuje synovu skladbu v rádiu a jej reakcia je pre mňa jeden z highlightov. Sabrina Carpenter ako Sammy je takisto skvelá. A veril som jej takisto asi každý jeden moment. Najsilnejšia scénka s ňou je pre mňa asi o štvrtej ráno u nej v izbe, alebo keď povie, že nechce stratiť svojho najlepšie kamaráta. Potom je tu Madison Iseman ako Amy a popravde je to jej najprirodzenejšia rola, v akej som ju kedy videl. Tmavšie vlasy jej dokonca pristanú viac ako blond. A nikdy by mi to asi ani nenapadlo, keby som nevidel tento film. A okey, poďme si niečo povedať o Finovi Argusovi ako Zachovi. Myslím si, že chalan dal do filmu správnu dávku humoru, bolesti a srdca, aby sme mu to všetko dokázali vziať. Film nie je vysoko patetický a nepôsobí, že by Zach chcel, aby sme ho ľutovali alebo niečo podobné. Občas dokáže reagovať emocionálne, no v jeho stave je to podľa mňa veľmi prirodzené. A záverečný konert v "Metre" pôsobí tak, ako by to pôsobiť podľa mňa aj malo. A myslím si, že to dokáže zapôsobiť aj na vás. Hoci to asi nedopadne tak, ako by ste chceli. Uznávam, že tento film ma dojal. Tak ako ma aj mal. A preto poviem, že viac budem odporúčať tento film, než vyššie spomenuté "I Still Belive", ktoré možno fungovalo ako komédia, no rozhodne nie ako dráma, ktorá nás ma dojať. Takto sa to robí. Hodnotenie: A ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Hrozně těžko se mi hodnotí tento film. Na jednu stranu je to šílený doják, který z vás vyždíme všechny emoce, nutí vás přemýšlet o svém životě, na druhou stranu se hrozně těžko na něj dívá, protože vás až extrémně vyčerpá a rozesmutní. Podobných filmů, kdy hlavní hrdina prochází těžkou nemocí, chce si splnit poslední svá životní přání, je hned několik. A pokaždé není jednoduché takovéto filmy do konce dokoukat. I když všichni víme, že „něco takového mezi námi je a děje se to“, není to zrovna klasický film, který chcete pustit celé rodině o víkendu. „Clouds“ tedy beru jako dobře natočený snímek podle skutečné události, kdy si Zach musel projít peklem, a v tom ještě vytvořil něco, na co dnes vzpomíná celý svět. Je to ale film, na který se chci obecně dívat? Bohužel ne a od toho se taky odvíjí moje hodnocení. ()

Kacitr 

všechny recenze uživatele

To, že je snímek podle skutečné události...o to je bolestnější jej sledovat. Písničky, které zazní jsou nádherné. Příběh vám v průběhu děje láme srdce a vy tušíte, k čemu to celé směřuje. Autentická nahrávka z domácího prostředí skutečného Zacha to celé jen podtrhla a nakonec mě to snad dostalo víc než fiktivní Hvězdy nám nepřály. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Aby sa dosiahlo čo najväčšej autentickosti, boli ako rekvizity použité skutočné Zachove predmety, vrátane oblečenia, bariel alebo slnečných okuliarov. (classic)
  • V scéne, kde Zach nahráva svoju pesničku "Clouds" v štúdiu, mal na sebe Fin Argus presne tú flanelovú košeľu, ktorú vtedy nosil skutočný Zach. (classic)
  • Každoročne sa v minnesotskom nákupnom centre Mall of Amerika schádzajú stovky ľudí, aby si spoločne Zacha pripomenuli spoločným spevom pesničky "Clouds". (classic)

Reklama

Reklama