Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svobodník Milan Kouba (J. Langmajer) je nejlepším členem elitní vojenské průzkumné roty. Svou reputaci u velitele kapitána Tůmy (K. Roden) si však kazí svými četnými zálety. Tůma je starý mládenec a vztahy se ženami považuje za překážku ve vojenské disciplíně. Milanovy pozdní příchody a jiné průšvihy ho v tom jen utvrzují. Avšak je to právě Kouba, kdo dokáže uspět jako jediný během náročného cvičení v terénu. Třicetikilometrový přesun průzkumníků po vlastní ose s vojenskými a policejními jednotkami v patách je tou nejtěžší prověrkou bojových schopností Tůmových svěřenců. Jenže během plnění úkolu pozná Milan dívku Vlastu (V. Gajerová), do které se na rozdíl od svých předchozích milenek skutečně zamiluje. To se ovšem kapitánu Tůmovi těžko vysvětluje… (Česká televize)

(více)

Recenze (553)

Tosim 

všechny recenze uživatele

KTERÝ ZE ZAMĚSTNANCŮ UVIDÍ V OBJEKTU MUŽE VE VOJENSKÉM OBLEČENÍ, NECHŤ TO NAHLÁSÍ VE VRÁTNICI, NEBOŤ JE PODEZŘENÍ, ŽE DOTYČNÝ JE VOJÁK... Tohle je přesně ten typ filmu, u kterého je ona proklamovaná i proklínaná propaganda naprosto jedno. Pro některé byla vojna opravdu taková...stačí se zeptat mého otce :-) ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Vojín Kouba hlásí nástup! Skvěle naivní komedie s neméně skvělým Jiřím Langmajerem v době, kdy mně byl ještě sympatický. Spolehlivým protihráčem byl zde jemu rovněž skvělý Karel Roden. Takhle ideálně a hravě pochopitelně vojna za "bolševika" nevypadala ani náhodou. Zde jsou dva roky nesmyslného vězení v zeleném suknu prezentovány, jako to nejlepší, co může chlapa v jeho životě potkat, a i když je to podáváno zábavnou formou, tak realita byla zcela odlišná. Natočeno celkem zručně, i když po technické stránce (ozvučení, kamera), to má velké rezervy. Do kin se film moc nehodil. Zesnulý Petr Tuček inklinoval, a hlavně ovládal, spíše televizní styl režírování. 60% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No tipl bych si, že taková švanda, jak to prezentuje tenhle film to na vojně u paragánů asi nebyla. Já nevím, já jsem tam nebyl. Každopádně celkem pohodový komediální kousek a dobrá souhra dvou budoucích hereckých hvězd Langmajera s Rodenem i když ten druhý to pravda nejen na vojně, kde chtěl být ve třiceti majorem, ale i na herecké dráze dotáhnul o něco dál. Bavila mě hlavně ta první půlka spojená s honem na vojáky který byl zdrojem nejrůznějších vtípků a únikových situací. Nic světaborného, ale vidět se to v pohodě dá.60% ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Sice osvědčená televizní zábava, komerčních stanic ale jinak silně poplatná své době. Ale co? Alespoň byla sranda že i když někdy těžce stravitelná? Nebýt však Rodena (kterého museli diváci po této jeho roli znovu milovat), a tehdy ještě na slušné úrovni hrajícího Langmajera tak by šel celý tento film rapidně dolů, nehledne na těch pár akčních akcí a několik málo vtipných momentů a osvědčených hlášek. Jako puberťák bych tomu dal jednoznačně za pět, dnes s odstupem času nemůžu dát tomuto filmu víc jak za tři, a důvodů je zde hned několik, ne jen těch politicky systémových, po této stránce já ale filmy nehodnotím..Navíc se zcela jistě dá tento film označit také za vysoce nadhodnocený zde na čsfd. I když jsem si na začátku říkal že se znovu koukat nebudu, přesto jsem po pár okamžicích a kolovrátkové hudební složce (která mi ještě stále zní v uších) neodolal a nakonec jsem alespoň kousek shlédl. No, ptákovina pro mladé nebo vojnou ještě neodkojené a bohužel dnes už nikdy neodvedené chlapy, chlapce a muže to sice byla, je a bude, ale už jen za tu konečnou pátrací akci mezi vojáky, příslušníky VB a tehdejšími LM dávám za 2,5/5* !! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (30)

  • Před nástupem do helikoptéry, při rozhovoru kapitána Tůmy (Karel Roden) s desátníkem Koubou (Jiří Langmajer), má Kouba natržené kožené polstrování přilby. V záběrech z vrtulníku již však má polstrování v pořádku. (Mr.Hudson)
  • „Byl jsem pozvaný do kavárny někde na Vinohradech, kde seděl režisér Petr Tuček. Asi jsem nějak blbě koukal, protože se na mě podíval, ukázal prstem a řekl: ‚Ty to budeš‘,“ zavzpomínal Jiří Langmajer (Kouba) na moment, ve kterém přišel ke své první hlavní filmové roli. (SONY_)

Reklama

Reklama