Reklama

Reklama

Ostrov rybích mužů

(neoficiální název)
  • Itálie L'Isola degli uomini pesce (více)
Trailer

Obsahy(1)

Trosečníci zjišťují, že ostrov, na kterém se zachránili, není ve skutečnosti tak opuštěný, jak se z počátku zdálo. Skupina přeživších se bude muset vypořádat s uctívači voodoo, vodními nestvůrami a mnoha dalšími podivnostmi. (koval45)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

POMO 

všechny recenze uživatele

Dejová premisa z Ostrova doktora Moreaua, rezaná fantasy rozmerom Julesa Verna a vytunená dobrodružným nášupom v duchu Indiana Jonesa - to všetko v optike naivného, krásne snaživého eurotrashu s americkými hviezdami. Efekty a masky tradične smiešne, hudba príšerná, ale každá scéna tu má svoje miesto a celé to príjemne odsýpa. A bez vyslovene stupídnych momentov. Kúzelné ultimate guilty pleasure. Vstup na vlastné nebezpečie! ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Dovod preco som to vobec zapol: Barbara Bach ma svojou krasou opila uz v Jamesovi Bondovi. Dobra sprava: Je tu prinajmensom rovnako krasna. Zla sprava: Film uz taky zazivny nie je.. tie prisery z jazera by mali vyzarovat nejaky strach, ale skor mi z nich bolo do smiechu. Ale je to prijemne naivne a o akciu tiez nie je nudza.. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Sergio Martino prolítl snad všemi filmovými žánry a v každém zanechal svou nesmazatelnou stopu. Stejně je to u tohoto mixu Ostrova doktora Moreaua a dobrodružstvím bájné Atlantidy. Mělo by to být podle povídky "The shadow over innsmouth" od Lovecrafta, v titulcích ale uveden není. Je to chvílemi hodně obskurní záležitost, hlavně když se začnou vynořovat zmutovaní "rybáci" :). Děj je zasazen do roku 1891 a příběh začíná na moři, kde kapitán převáží trestance, ale "něco" zapříčiní tomu, že ztroskotají na tajuplném ostrově. A pak začíná trashová jízda, kde se fantazii meze nekladou. Zdůrazňuji trashová, čili když se nějaká scéna odehrává v noci, vzápětí je den plný slunce, atd, atd, zkrátka klasickej brak. Závěrečných asi dvacet minut je mega nátěr :D. Já jsem se pobavil dobře a užil jsem si i krásu ostrova a v širokoúhlém formátu to byla vskutku nádherná podívaná. Jen pro doplnění, viděl jsem původní nezkrácenou verzi, která má 99 minut. Amíci pak udělali svoji verzi, kde vystříhali spoustu materiálu a nahradili svými scénami a film přejmenovali na Screamers. ()

Zupan_ 

všechny recenze uživatele

Videná US verzia,tá u nich vyšla v kinách pod distribúciou Rogera Cormana ktorý dal film značne upravit dotáčkami,novou hudbou, dabingom a tiež dal mu nový nazov Something Waits in the Dark.Takisto dostal aj úplne nový prológ v noci na zahmlenej pláži ,a asi 30 min originálu bolo vystrihnuté alebo nahradené novými scénami a kreatúrami. V kinách neuspelo a tak zase zmenil názov finálne na Screamers. Jim Wironski k nemu natočil fake trailer aby ľudí prilákali do kin, najskôr aby sa im vrátili peniaze ktoré do toho vrazili. FIlm má dost zaujímavé nápady len realizácia zlyhala, jedná sa o dosť trashovú záležitosť. Plusy = Občas slušná atmosféra a v Americkej verzii zostala aj krásna hudba od Luciana Micheliniho (pri ponaraní sa k atlantisu). Okrem začiatku aj iné drobné zmeny a tá kreatúra v laborke sa fakt podarila ( Angažovaní boli Miller Drake, Chris Walas a Erik Jensen ). Len pre zaujímavosť dotáčok sa vraj neoficiálne zúčastnil aj Joe Dante..Celkovo škoda plagát a téma fakt navnadili. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Typický italský trash, který má vše, co by fanoušek očekával. Ostrov doktora Moreaua, Atlantida, Tajuplný ostrov kapitána Nema, sopka, voodoo a lesní pasti. Claude je trošku rozpolcený - na jednu stranu rázný muž, na druhou dokáže dělat špatná rozhodnutí, ale ve výsledku mu vše nakonec klapne. Barbara se tu sice svým odhaleným tělem nechlubí, a i když se koupe, neuvidíte ani srpek bradavky, ve finále to však až tak nevadí, jelikož je krásná i zahalená. Viděl jsem verzi mající 93 minut - skvělý obraz, nechybí pár gore scén, co sice nejsou šokující, ale šťávu filmu dodají. Rybí muži působí solidně, jedinou vadou jsou až příliš mrtvé oči. Pokud se pohybují ve vodě, vypadají výborně. Závěr připomene klasické bondovky, kdy je zničeno vše, co jde. Film jsem viděl kdysi hodně dávno a to kratší verzi, proto po novém zhlédnutí hvězdu přidávám - za mě spokojenost, současný mainstreamový divák by asi už tak nadšený nebyl... jo a ta hudba je skvělá! ()

Galerie (47)

Reklama

Reklama