Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Po filmu Jamese Gunna Sebevražedný oddíl sledujeme pokračování příběhu postavy Johna Ceny. Tento okouzlující a arogantní muž věří v mír za každou cenu, bez ohledu na to, kolik lidí bude pro jeho dosažení muset zabít. (HBO Max)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (186)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Během sledování Sebevražedného oddílu jsem si říkal, jak je postava Peacemakera hrozně nevyužitá. James Gunn to ale naštěstí pochopil a vymodlil si od HBO 18+ seriál, který v osmi dílech Johnovi Cenovi dává absolutní prostor. A ten ho s radostí využívá. Je teda pravda, že Peacemaker je trošku smutná postava komiksového světa, ale i přes ty emocionální výjevy ho stejně budete mít rádi. Nejen jeho, ale i jeho parťáka Eaglyho nebo klidně i tu kopu lemplů, co kolem něj šmejdí. V osmi dílech je možná relativně málo akce a relativně dost rasistických, sexistických a ultra blbých keců a la James Gunn, ale kdo by to nečekal? ()

Reklama

blackkocour 

všechny recenze uživatele

🎵 "Do ya really wanna, do ya really wanna taste it.."🎵[wtf to intro, lol].. Koho úvodní znělka za duši nepohladila, tak nemá svoje vnitřní dítě, to tak prostě je. John Cena, který mi sympatický nepřišel snad nikdy, a vždycky jsem ho vnímal jako svalnatýho debílka, co používá více svalový hmoty, než té mozkové, ale je to jen jeho role. Pokud jste už vyrostli z období, kdy byl pro Vás Tony Stark druhý Ježíš, Spajdr-Gay modla, a Černá vdova sexuální symbol, tohle Vás na 100% bude bavit. James opět dostal kullky, aby si z celé té vážnosti moderním trendu o teplých a černých Čuprmenů, dělal jednoduše prdel, a jeho fanouškům, co se nebojí trochu štiplavějšího a xenofobního humoru, to potěší ještě víc. Já jsem někde na středu, kde mně ta trapná legrácka pro kretény nedostala, ale ani nezklamala, ale byl jsem dost na vážkách jestli dát čtyři, nebo tři hvězdy. Pořád jde o skvělou zábavu, s výpovědní hodnotou stále nulovou, ale o gram co má aspoň trochu cenu, a klidně i toho reálnýho Cenu. Mírotvůrce na hrad! ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Vymakaný superhrdinský bizár od HBO si to pekne pochoduje povedľa z reťaze utrhnutých The Boys. Nebere si servítky pred ničím a nikým, sere sa do všetkého, je plný aj fajn humoru aj infantilného humoru, je plný imbecilne sa chovajúcich egomaniakov, neľútostných zabijakov a iných absurdít a je mu to u prdele, pretože toto všetko nám predkladá v takej forme, že je to asi prvý seriál na svete, kde sa väčšina ľudí zhoduje na tom, že tu nepretáčali ani len úvodnú znelku, ktorá je tak bizarná, že je až fantastická. Casting sa vydaril, časť postáv už poznáme, časť je nová. Z nových zaujme samozrejme Eagly, ktorý je perfektný, na pomery CGI zvieraťa, ale čo urobili s Vigilantem, tak to je vyslovene parádička. Aj Robert Patrick bledne závisťou. Narušený superhrdinský jedinec, oproti ktorému aj Peacemaker je "normálnejší", ale je to fakt geniálne. A čo dodať k Cenovi? Sem tam čítam, že každý vedel, že nevie hrať, ale tu mu to ide. Súhlasím s tým druhým, s tým prvý absolútne nesúhlasím. Videl som s ním všetky snímky a je to borec, ktorý dokáže zvládnuť humor, akciu, drámu a to s prehľadom, ľudia mu to nie vždy žerú len kvôli jeho "ozrutnosti", čo je mne úplne u prdele. Film Legendary u mňa patrí stále k tým najlepším malým športovým drámam a samozrejme aj tu v tomto seroši si prejde takou premenou resp. rozvojom osobnosti, že sa mu nedá nič iné len fandiť a držať palce, aj keď by jeho postave tá cesta k "normálnosti" jednoducho nesedela, musí zostať stále "iný", to ho robí dokonalým. Ostatných nejdem spomínať, ale ani jedna postava mi v tomto seriáli neprišla zbytočná, zle spracovaná alebo inak nevhodná a to od väčších úloh až po tie minimalistické ako "dedko" zo susedstva Peacemakerovho otca. Jasné, s triezvym pohľadom na veľkoleposť spracovania by som mohol dať len štyri hviezdy, ale to, akým smerom sa seriál uberá, ako s každou časťou pridáva na brutalite, akcii a nakoniec dostávame totálne nabúchané finále na kinoúrovni, tak jednoducho dávam plný počet, lebo toto dielko potrebuje maximálnu podporu do budúcnosti, napriek tomu, že druhá séria bola schválená už dávno. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 80%. Zo začiatku som si hovoril, že na čo vymýšľajú seriál s týmto šašom, keď ma DC komiks, hromadu iných a zaujímavejších postáv. Nuž, našťastie to robil James Gunn, ktorý je na toto ako stvorení a takúto magorinu by nespravil asi nikto. Je vidno, že mal Gunn celkom slobodné ruky, keď už to nešlo do kina, pretože si tu dovolil takmer úplne všetko. Gunnov nahlaškovaný štýl za doprovodu štýlovej hudby je známy už od Strážcov galaxie, no tu to posúva na úplne inú úroveň. Takú kopu vtipných, nevtipných, vhodných aj nevhodných hlodov, som asi v žiadnom filme, ani seriály nepočul a nevidel. Niekedy je to fajn, ale niekedy je to úplná magorina, ktorá v dialógoch občas ani nedáva zmysel, proste sa tu trepú kraviny a ich kadencia sa rovná guľometu. Je to plus aj mínus tohto seriálu, takže to všetkým úplne nevyhovie. Zvyšné kladné body patria krvavej akcii, hercom (Cena asi nezahral lepšie vo svojej kariére), no ani príbeh, ktorý pokračuje rovno tam kde skončil Peacemaker v Suicide Squad, nie je na zahodenie, aj keď ten je tiež dosť uletený. Ono ťažko sa to hodnotí a chváli alebo kritizuje, pretože to skutočne nie je normálne. Každý si tu robí srandu s každého, nechýba ani kamoš Orol, lesby, gayovia, sex, kozy, bobor, štýlová rocková hudba, úvodné titulky, mimozemšťania, vzťah otca zo synom, Peacemakerov origin, hromada narážok aj urážok na členov Justice League a poslednom rade, nechýbajú ani camea. Pokial vám nebude vadiť prehnaná ukecanosť, ktorá je niekedy úplne zbytočná a polku s toho by som vystrihol, tak mate šancu, že vás tu bude baviť. Ja som sa bavil, no ako hovorím, snáď pri každom seriály, stačil by mi s toho aj dvojhodinový film. P.S.: za každý dielom, je scéna za titulkami. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (37)

  • James Gunn napsal celou první sérii za 8 týdnů během karantény z čisté nudy, ve skutečnosti nevěřil, že se série někdy dostane na světlo světa. (KGBelik)

Související novinky

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

DC oznámilo velké plány

DC oznámilo velké plány

31.01.2023

James Gunn již před koncem roku sliboval, že v lednu oznámí první projekty ve svém chystaném rebootu DC univerza, na kterém se podílí coby nový šéf DC Studios ještě spolu s producentem Peterem… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

Reklama

Reklama