Reklama

Reklama

Zvrácenost strachu

  • Kanada Hunter Hunter
všechny plakáty
Trailer 2

Joseph Mersault s manželkou Annou a třináctiletou dcerou Renée žijí po většinu roku v lesní chatě. Živí se prodejem kožešin z ulovených zvířat. Není to snadný život, o kožešiny je stále menší a menší zájem a jejich cena klesá. Rodina má kvůli tomu problém s nákupem základních potravin. Anna by se chtěla přestěhovat do vesnice a najít si práci. Těžký život s manželem si vybrala, na to si nestěžuje, ale jejich dcera Renée si to nevybrala. Měla by chodit do školy a stýkat se s vrstevníky, prožívat první lásky, prostě žít normální život. Tak, jako oni, už dnes nikdo nežije. Joe se o tom teď nechce bavit. Do jejich oblasti se vrátil nebezpečný zlý vlk a je potřeba se ho zbavit. Požádá Annu, aby s Renée zůstaly doma a on sám se vydá na lov vlka. Při hledání narazí na místo, kde najde několik zavražděných lidí, ale těm už pomoct nedokáže. Pustí se tedy zatím po stopě nebezpečného zvířete. Anna čeká několik dní, ale Joe se jí stále neozývá. Nechtěl, aby mu volala vysílačkou a plašila vlka, Anna to přesto párkrát zkusí, ale marně. Joe mlčí. Pak najde kousek od chaty těžce zraněného muže. Domnívá se, že ho napadl vlk. Muž má velké bolesti a blouzní. Anna ho dotáhne do chaty, kde mu poskytne první pomoc. Podle ní by měl vyhledat lékaře a když se muž dá trochu dohromady, chce ho odvézt. Muž však odmítá pro velkou bolest. Tak ho Anna a Renée nechají ještě u sebe, aby se trochu více zotavil. Anna se snaží obstarat nějakou potravu a společně s Renée kladou pasti v lese. Když se tam Anna jde podívat, zda se něco chytilo, najde tělo svého manžela. Je evidentní, že za jeho smrt nemůže vlk, ale člověk... (TV Prima)

(více)

Recenze (142)

POMO 

všechny recenze uživatele

Překvapivé! Záhadu umně udržující vyprávění chytrým přepínáním mezi událostmi tří různých postav, s hutně temnou atmosférou, ale i několika překvapivě rušivými, takřka amatérskymi momenty. Vrcholící obzvlášte překvapivým nářezem pro otrlé žánrové fajnšmekry. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nekoukejte na trailer a jdetě do toho pokud možno naslepo jako já. Začíná to jako seriózně pojatý zvířecí survival, který proti sobě postaví alternativním způsobem žijící rodinu lovců a hladového vlka. Jenže děj se pak stočí trochu jinam, než by většina diváků u animal attack hororů čekala, přičemž trailer to samozřejmě propálil a je to škoda. Kdybych jej před zhlédnutím býval viděl, určitě bych si ten film pak užil méně. Takhle je to pro mě jedno z nejpříjemnějších žánrových překvapení roku. Hlavní hrdinové netypičtí "horalé", což je jen ku prospěchu věci. Řemeslo úplně v pořádku, krásná příroda, pěkné lesy - hezky se na to kouká a má to dobrou atmosféru. Jen to možná mohlo být v průběhu trochu vypjatější a napínavější. Nicméně samostatnou kapitolou je pak závěr, kterej teda má koule. Jesli jsem ještě někdy v 80. minutě váhal mezi silnějšími třemi a slabšími čtyřmi hvězdami, tak po finální desetiminutovce neváhám. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nejlepší o tom asi nic nečíst, tak nečtěte ani tohle. Ale za mě silný, atmosférický film. Z hovna upletli solidní bič. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„RENEE BY MĚLA CHODIT DO ŠKOLY A STAROSTI BY JI MĚLA DĚLAT MATIKA A KLUCI. NE VLCI…“ ///    Tak dlouho to baví! Survival jak vyšitej. Rodinku votravuje vlk a lesní člověk by si mohl myslet, že ho nic horšího nemůže potkat. Jenže kam se takovej vlk sere na … Cca od půlky nemám šajnu, co se bude dít dál. Navíc – celkem se vo ty lidi tady bojím, takže natočený to není špatně. Bohužel to nakonec dokurvěj nelogickým faktorem a poserou nejen logiku příběhu, ale i postav. Chápu, že je to drámo, ale řekl bych, že to šlo i jinak.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem nejlepší v lovení bobrů. 2.) Holku co dokáže vodpanit znám, ale vykrvit...  /// Thx za titule „titulkomat“.       /// PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ** ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Rodinka na samotě a kolem se potuluje vlk. Táta ho bude chtít zabít, ale v lese je ještě něco horšího než vlk.... 🤣 Ale ta rodinka mi šla na nervy. Hlavně nebojácná dcera, která chce chodit s tátou na lov a když je potřeba, aby v kritické situaci ukázala odvahu, tak....se posere v majtky. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kanadský lesní animal survival o rodině lovců, které začne trápit hladový vlk. Natočeno je Hunter Hunter hezky a má líbivou přírodu, zaujmou i hlavní postavy, kteří nejsou teenageři, ale zkušení lovci, kteří loví zvířata k přežití. Celkem se mi líbilo, že se v lese začnou dít poměrně divné věci a divák absolutně netuší, o co tam jde. Nicméně film doplácí na velmi pomalé tempo a když se zpětně za tím ohlédnu, tak se zde toho až tak moc nestalo, trošku potěší finále s jednou intenzivní scénou, ale tak nějak mi to nestačí na vyšší hodnocení. Za zhlédnutí však Hunter Hunter určitě stojí. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 6/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa na niečo, ale dostal som niečo úplne iné. To by samozrejme nevadilo, ak by som dostal dobrý film. Ohľadom toho mám ale isté (a priznávam, nie malé) pochybnosti. Celé je to vyložene priemerné. Herci sa snažia... ale že by mi niektorý z nich utkvel v pamäti sa vážne nedá povedať. Lesná výprava s domom uprostred nie je na zahodenie... ale už som videl stonásobne lepšie výpravy. Kým mnohým iným sa nepredvídateľnosť scenára páčila, mňa skôr vyrušovala. Neviem, čo si o tom mám myslieť. Proste ma to nebavilo. ()

Asia_Power odpad!

všechny recenze uživatele

V první řadě zpráva pro všechny, co se o mě báli, proč tu jako nejsem - Byla sem celou dobu tak pozitivně naladěná, že sem byla pozitivní i na covid a statečně bojovala o svůj nuzný život v epickém souboji, který se odehrával mezi favoritem Covidem a mnou ve skvělé formě, akorát bez čichu, chutě, se čtyřicítkama teplotama, dejchání ála Darth Vader a celkově pocitem, že chcípnu. Samo sebou sem vyhrála, jelikož přežiju všechno, sem jako šváb. Tak to by bylo k vysvětlení, díky za starostlivé zprávy, potěšilo, překvapilo a pokud sem někomu neodpověděla, tak mi došel kokain a už sem u odepisování usnula, tak se omlouvám. Nyní k filmu. Asi sem jako jedna z mála viděla jinej film, nebo mi covid poškodil mozek a nebo prostě jen má asijská krev má jinej názor...Každopádně větší píčovinu než Hunter hunter, sem tento rok ještě neviděla (což není ale zas tak těžký vzhledem k tomu, že je teprve leden a já viděla letos pět filmů). No a o čem, že film je? Máme tu takovou normální rodinku, na samotě u lesa kde táta je debil s holou prdelí, ale má se za nejlepšího lovce na světě i přes skutečnost, že toho uloví tak málo, že div nechcípaj hlady,dále mámu, která ví, že starej stojí za hovno stejně jako její život, ale dál tam s ním tvrdne jak rohlík po dvou dnech, a jako posledního člena tu máme dcerku, která chce být husto-kruto-přísná lovkyně přesně jako její táta (takže chce umět úplný hovno). Rodinku začne mocně šukanovat velkej zlej vlk a tak ho tatík jde lovit a dcerka se připojí s tím, že když narazí na stopu, tak dcera půjde sama domů a táta půjde po stopě. Parádní nápad, proč s sebou nevzít dceru, abych jí následovně nenechala jít domů s vlkem za prdelí místo, abych jí měla u sebe a chránila jí, prostě Fotr roku. Stopu chytí, dceru pošle směrem prdel a jde lovit vlka, Jde mu to skvěle, jakožto mocný lovec ho netrefí zaměřovačem z pěti metrů, když je k němu vlk otočen prdelí a čumí kamsi do hajzlu. Drsná dcera, která chtěla lovit se zatím strachem posere někde dál v lese, jelikož jí dojde, že není tak statečná jak si myslela a tak řve za bukem (možná to byl dub, topol, sekvoj, nevím). Tatík ale přece jen něco najde - Několik mrtvých žen, který rozhodně nezabil vlk, ale spíš seriálovej vrah a tak se zachová příkladně - Nikomu o tom neřekne, svojí rodinu nevaruje, poldy nezavolá a prostě si tam udělá posed a čeká co bude. Když o něm pak rodinka dva dny neslyší (neuslyšej ho už nikdy), ale kousek od baráku najdou zraněnýho chlapa, od pohledu masák, nenapadne je nic lepšího než mu dát první pomoc a taky nikomu nezavolat. Zblitek si nechám pro sebe, ať nejste ochuzení o epické finále, brutální odhalení a poldu, kterej za bílýho dne přehlídne past, šlápne do ní, svalí se na zem a rukou se chytí do druhý...Já to vykvákla? Sorry tak tedy na závěr upozornění - Komentár obsahuje spoilery. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nuda. Ano, začne to jako survival a pak to uhne jinam, ale nijak zvlášť zajímavým směrem, dějově je to na mě až příliš řídké a drsný konec mi byl upřímně jedno. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Celé to zálesácké zlodružství je nasáklé nakažlivým strachem, co zatemňuje úsudek i mysl. Strachem o blízké, o život, o budoucnost. Na jednu věc se však můžete spolehnout. Jen a pouze když jeho původce nemá zvířecí tvář, nastává čas záludnosti, lží a krutosti.. Na uvěřitelnost, strohost a plíživou přítomnost hrozícího nebezpečí sázející survival, z kterého na konci vytryskne beznaděj. Obzvláště, když spustí „Hypnotized Narcissist“ a Nick Stahl…no, spíš by měl být použit trpný rod.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Na pomery lesných survivalov vcelku brutálna pecka s nečakaným smerovaním, excelentne podaná a za malý peniaz krásne natočená. Camille Sullivan som mal rád už dávno predtým, tu zažiarila ako ešte nikdy, ale vlastne aj všetko ostatné tu funguje presne ako má; či ide o atmosféru, stupňovanie napätia, drsné scény, vývoj postáv či deja – hluché miesto nebolo, ani som sa nenudil. Finále priam geniálne uspokojivé a pre mňa jeden z prekvapivých vrcholov tohto (na horory až neuveriteľne bohatého) roku. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Hunter Hunter je poněkud nudným ehm skoro hororem s velice zajímavým závěrem. Ve výsledku jsem však zklamaný a dokonalých 5 minut na závěr prostě nevykoupí téměř hodinu a půl nudy. 2 hvězdy dávám za těch pár světlejších okamžiků. 40% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Nádherná príroda. Uprostred lesov žije rodina lovcov. Vysporiadava sa s klesajúcimi výkupnými cenami kožušín a súčasne stúpajúcimi nákladmi na živobytie. Jedna z posledných tradičných loveckých rodín - formy spolužitia, ktoré je na ústupe. A pointa filmu veru nenasvedčuje, že v radoch divákov stúpne atraktivita o takýto spôsob obživy. Prírodou a spôsobom života lovcov zaujímavé a pomerne pestré, samotná thrillerová dejová linka je však pomerne diétna. Samozrejme až na divácky vskutku výživný koniec, v ktorom dôležitú úlohu zohráva, dnes už takmer zabudnutý prenosný prehrávací prístroj na magnetofónové kazety, walkman (v roku 2010 bola ukončená jeho výroba). ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Veľmi “lenivý” (ne)ANIMAL od ktorého som očakával trošku viac. Niekomu stačí mystika hôr či podivný pocit z neznámeho zámeru tvorcov, iný dúfa v krvilačné útoky jazvečíkov. Vďaka Bohu aspoň za záverečnú “tricku”, ktorá dejovo pookriala, či zaujímavé, príbehové torture rozuzlenie, inak by bol pre mňa “Hunter Hunter” celkom slušným sklamaním. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Film, kterej vás každou čtvrthodinu nutí překopávat vaše dosavadní závěry, a u kterýho si vlastně nikdy, nikdy, nikdy, až do úplnýho finále, nemůžete bejt jistí, jak to vlastně sakra celý skončí, a vo co tam teda konečně kurňa jde... Takhle jsem si mozek u hororu dlouho nepotrápil, a přitom to má tak krásně přímočarej děj. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Cítil jsem mnohem větší potenciál. Film se hodně zajímavě rozjíždí, ale nakonec mě přestalo bavit to nekonečné čekání na něco. Vlk se po čase omrzí a vlastně se ani nedozvíme co se s ním stalo. Celkově se spoustu věcí vůbec nedozvíme. Hlavní hrdinka nám na konci předvede ukázkový gore, přestože pochybuju, že by dotyčný dávno nevykrvácel nebo neomdlel bolestí. 50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

O tomhle lesním survivalu je nejlepší nic nevědět. Co může být horší než vlk? Nádherná příroda, tísnivá atmosféra vykreslená tesknou a zádumčivou hudbou spolu s obrazy tajemného lesa, ohrožení, smrt. Postavy vrší jednu chybu za druhou - „Táta říkal, že cizí lidi domu brát nemáme." - a samozřejmě za ně patřičně zaplatí. Tentokrát bych ale nepoužil mé oblíbené spojení - nesnesitelné hovadské chování postav, jelikož mám pocit, že tvůrčí záměr byl ukázat, jak se právě nechovat. Film v závěru korunuje šťavnatá scéna, která přesně dorazí vše, co bylo do té doby řečeno. Za mne spokojenost. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Čím míň bude o filmu divák vědět tím líp pro něho. Takže vlastně ani nečtěte tenhle komentář. Já si nepřečetl ani zdejší obsah. Šel jsem do toho jen kvůli celkem vysokýmu hodnocení. Většinu stopáže se to tváří jako Animal Attack a pak najednou nastane nečekanej odklon. Což beru jako plus, protože Animal Attack filmům zrovna moc neholduju. Za sebe můžu říct, že si film po celou dobu udržel moji pozornost a rozhodně jsem se nenudil. Ba naopak. Celkem mi to sedlo. Našlo by se sice pár chybiček a scéna polda versus pasti je vyloženě komediální i přesto nemám problém dát Hunter Hunter slabší 4 hvězdy. Pozitivem je taky konec kterej pro mě byl nejen povedenej ale hlavně nečekanej. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Hunter Hunter je nenápadný, přesto překvapivý thriller z lesního prostředí, který si pro diváka přichystá slušnou dávku napětí a nakonec i pár žánrových lahůdek. Poměrně pozitivní pocity z filmu se ve mně bily s antipatiemi k nimrodům, lovcům kožešin a podobným sortám, takže nemůžu říct, že bych hlavním postavám tak úplně fandil a sebralo mě to, co se jim v průběhu filmu dělo. V každém případě Devon Sawa by zasloužil víc dobrých rolí, ten herec na to má. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Lidožravý vlk, vykroutí si krk. Trappera (ne)chápe, ve scénáři tápe.“ Škoda. A takový to mohl být pěkný survival! Lesy, pasti, manželské slasti, zvěř všeho druhu plus zaškolovaná třináctka v ohrožení. Hlavně však neotřelá (protože double double hunter) lovecká zápletka. Číhání na šelmu na velmi morbidním „posedu“ s opravdu nezvyklou návnadou (kreativní myslivosti zdar) a husí kůže z nejistoty, co se ozve? Bude to vrčení a „ťap, ťap, ťap, ťap“... nebo spíš krkání a „dup, dup?“ Bohužel následuje OKÉNKO LAPSUSŮ: [][] Nad čím vlk nevěřícně kroutil hlavou? 1)Budeme žvýkat hořké listí, aby nás vlk neucítil,“ říká dceři chlap, co nosí jednu košili celé léto, hulí jak fabrika a žváro asi nedá z huby, ani když spí. 2) Už den po zmizení táty nemají máma s dcerou co jíst, takže při návštěvě města somrují o „trochu jídla.“ Trapperova rodina, uprostřed lovecké sezóny a lesů plných zvěře... má ve špajzu vymeteno. To nevymyslíš. 3) Lovcova manželka, která s ním roky žije v divočině, neumí stáhnout a vyvrhnout úlovek! „Nikdy jsem to nedělala.“ Aha. Patnáct let ve srubu jen luxovala, myla okna a ve volných chvílích honila kačenu, asi. 4) Kolik vidláků i policistů (!), narozených uprostřed divočiny, je schopno se zcela vážně zeptat: „Ten vlk sežral prsten? Proč? A kde ho vlastně našel?[][] Korunu všemu dala matka roku a SPOILER! Nechá dcerušku ve srubu samotnou s cizím chlapem, už od pohledu dobrákem od kosti i od kostí. A pak zareaguje naprosto nevěrohodně. Místo šoku a umlácení zmrda první věcí, co jí příjde pod ruku, servíruje divákům sice libový, ale v dané situaci teatrální způsob pomsty, vyžadující pracnou přípravu. Navíc se sluchátky zmrdova walkmana na uších. Fakt věrohodné. Jen dvakrát vztekle zavrčím. ()

Reklama

Reklama