Reklama

Reklama

Vlk a lev: Nečekané přátelství

  • Francie Le Loup et le lion (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Dvacetiletá dívka Alma přeruší své studium hry na piano a odjede na nějaký čas na chatu po svém dědečkovi, která leží na ostrově uprostřed majestátní kanadské divočiny. Brzy potom se její život obrátí vzhůru nohama a navždy změní. Po letecké havárii v lesích objeví malé lvíče určené pro výcvik v cirkuse a současně s tím se ujme i mláděte vzácného stříbrného vlka, kterého do chaty přinese vlčice uvyklá na přítomnost a přízeň jejího dědy. Rozhodne se je ochránit před světem lidí, postarat se o ně a dohromady vytvoří neobvyklou rodinu. Zvířata mají ostrov jen pro sebe a učí se v přírodě divokým instinktům, Alma je učí poslouchat hru na piano, a přestože s postupem času vlk i lev rostou z roztomilých mláďat do podoby a do síly obávaných šelem, pouto všech tří je stále silnější. Dlouhé soužití ale skončí během okamžiku, kdy idylu ostrova naruší dotek civilizace. Alma je po nehodě odvezena do nemocnice, lev je odchycen do cirkusu a vlk přesunut do rezervace. Právě on, vlk jménem Mozart, ale nikdy na jejich velkou trojku nezapomene a po čase uteče s odhodláním najít kamaráda lva a pak společně i Almu. Velké dobrodružství a dlouhá cesta vlka a lva napříč divočinou teprve začíná... (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (33)

angel74 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí velmi poutavého filmu Mia a bílý lev jsem asi měla až příliš velká očekávání, když oba snímky režíroval tentýž člověk. Co však skvěle funguje tam, tady docela hapruje. I přesto, že Gilles de Maistre opět natáčel se skutečnými zvířaty a obešel se bez digitálních triků, přičemž většinu děje zasadil do krásného prostředí kanadské divočiny. Povedený je také soundtrack. Zásadní problém ovšem vidím ve scénáři, který působí poslepovaně, určitě by se na něm dalo více zapracovat. (55%) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Minimalistický príbeh v jednoduchom kostýme s dvojdimenzionálnymi charaktermi postáv. Pekný súkromný ostrov s jednoduchým lesom a jedno milé priateľstvo medzi vlkom a levom (ktoré by pravdepodobne nebolo, keby sa nepoznali od detstva) . Veľmi idealizovaný film (odkiaľ brala  Alma toľko masa pre tých zvierat?), ale aj takých občas potrebujeme. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Slabe natocene drama a tezkopadny film. Sledovat 100 minut pekna zviratka na mem telefonu, smesne spatne a hluboce sladke vlka a lva a nudne lidske postavy s vycpelym , predvidatelnym pribehem je frustrujici. Ale najdete tu par nezamyslenych odkazu o lidskych vztazich s velkymi predatory. Nas vrcholovy predator jsou lidove receno bacily. ()

Kopretina002 

všechny recenze uživatele

Krásný film. Líbilo se mi obsazení herců, nebyl tam nikdo kdo by mi vadil (myslím herecky, ne postava). Miluju vlky, miluju lvi, celkově zvířata, takže jsem se na tento film velice těšila. Sice musím říct, že to nakonec nebylo úplně to, co jsem čekala, tak to bylo opravdu krásné. Nečekané přátelství mezi lvem a vlkem doplněné Kanadskou přírodou mě uchvátilo. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Snímky a lá Volání divočiny (ať už jde o lví či psí verzi) nemusí mít komplexní děj, protože člověku někdy jen stačí, když se kochá neuvěřitelnými záběry divokých zvířat a přírody. Tak je tomu ostatně i v případě Vlka a lva! Film nemá příběhově moc čím překvapit a místy hraje okatě sentimentálním způsobem na city, nicméně se na něj i tak pěkně dívá, přičemž vedle krásných záběrů zvířat a přírody nabízí slušný soundtrack. Pohodová rodinná záležitost! ()

Galerie (38)

Zajímavosti (2)

  • Skutečná jména zvířat jsou Walter (lev) a Paddington (vlk). Film není podle skutečné události. Zvířata byla speciálně vychovávána spolu pro tento film. (sh3riff)
  • Vlk a lev nejsou vytvořeny pomocí CGI. Zvířata byla vychovávána spolu od 5. týdne a herečka Molly Kunz (Alma) si s nima skutečně hrála v rozmezí skoro 2 let. Jelikož se použila skutečná zvířata, scénař se často měnil podle chování zvířat. (sh3riff)

Reklama

Reklama