Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Jsem čaroděj Mrakomor, pan všeho nečasu!"
Bylo, nebylo jedno království, kde král měl syna a tři dcery. Princezny byly na vdávání, ale ženich žádný. Až jednou princ Velen během jediné noci, kdy mu starý král svěří péči o království, provdá své tři sestry kouzelným ženichům – Měsíčníkovi, Slunečníkovi a Větrníkovi. A sám se zamiluje do jejich sestry, krásné Večernice. Král ale nemá pro princův čin pochopení, a tak se Velen vydává do světa, aby našel své sestry i krásnou Večernici. V cestě mu ale stojí krutý vládce všeho nečasu, čaroděj Mrakomor, který chce Večernici jen pro sebe... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (462)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Až na pár drobností jsem měl tuhle pohádku vždycky velmi rád - nikdy mi moc nesedl herec v hlavní roli prince Velena a postava královského šaška Kacafírka (resp. jeho repliky) mi vždy přišla trapná, podobně jako kostýmy kouzelných švagrů. A triková stránka musela být nepřesvědčivá snad už v době premiéry... Jinak je ale obsazení velká radost, má to velmi hezký příběh, pěknou ústřední píseň, a super lokace, takže ani navzdory nesnesitelně časté televizní reprízovanosti se mi to kupodivu ještě stále nestihlo zprotivit, a to už to znám prakticky nazpaměť. Btw. trochu mě tam zaráží podoba místnosti s tikajícími hodinami, v níž musí Velen poznat správnou Večernici, se síní času v Herzově filmu Deváté srdce - vzhledem k tomu, že jsou oba filmy ze stejného roku, by mě to skoro svádělo k domněnce o tom, že se jeden u druhého možná (?) inspiroval... ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Nejdřív mírnyx týrnyx rozdal svoje sestry nějakým podivným okamašovaným úchylům, co přiletěli oknem. A pak se vychrápal z hvězdou, aby posléze v testosteronovém záchvatu vypařil zlého černokněžníka z podzemní kobky... Pak se vydá na cestu za záchranou své hvězdy. Kdyby mu celou dobu nepomáhalo tiro v kamaších, nejspíš by pro svou paličatost několikrát bídně zhynul rukou nesmrtelného únosce. Princ Velen je kopyto. Ale takový sympatický... ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Pohádka to není úplně špatná a má své světlé chvíle, ale už když jsem ji viděl poprvé jako kluk, ji něco chybělo. Nyní, když jsem byl schopen po letech pohádku znovu analyzovat, tak jsem již pochopil co je špatně. V prvé řadě je v hlavní roli nedostatečně charismatický princ a k tomu všemu ta naivita která provází celou pohádku nemůže uspokojit ani dítě. Nejlepším příkladem je, když se princi v noci zjeví jakýsi dobře oblečený duch a on si řikne ,,jasně, proč bych ti rovnou nedal sestru za ženu a nic dalšího mě ani nezajímá". Mimo to bych však nalezl tucet dalších příkladů. 50% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom, jaký chudák je jeden bratr mezi třema ségrama, jak je dobré míti při sobě větrník, slunečník a měsíčník, jak dospět ze zhýčkaného sopla v muže, přebrat Trávníčkovi spanilou Libušku a proděravět Brzobohatému čaroději potrubí. Má to vtip, napětí, morální poselství, dobrou výpravu i slušné obsazení - má to vše, co patří k dobré pohádce. 81% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jedna z pohádek, která ještě není až tak moc nahlodaná zubem času a kouknu se na ní klidně i dneska. Je fakt, že ten princ je docela nekňuba časem se sice pochlapí, ale stejně nemít švagry, tak si ani neškrtne. Nicméně Brzobohatý opět válí a jeho čaroděj Mrakomor je nezapomenutelnej. Navíc je pravda, že tahle pohádka má v rámci žánru i docela slušnej příběh kterej není prostřílenej jako ementál a pár originálních nápadů. No co dodat z pohádek už jsem holt vyrostl viděno dnešní optikou lepší průměr, takže za 60% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (18)

  • Pohádka se točila v ateliérech ale i na mnoha jiných místech mj. na zámcích Ploskovice a Hrádek u Nechanic a zlý Mrakomor sídlil na zřícenině hradu Krakovec u Rakovníka. Tzv. měsíční krajina se natáčela v okolí Mostu a další záběry ve skalním městě v Adršpachu. Několik dalších záběrů se natáčelo v Českém ráji, konkrétně na Kopicově statku. (Stocki)
  • Ve scéně kdy princezny spadnou do rybníka, nikdo před tím nezkoukmal, jaké je tam dno a to bylo zanešené bahnem, do kterého se hned začali bořit a strašně to zapáchalo. Pak se nemohly toho zápachu zbavit. (cariada)

Související novinky

Zemřela Libuše Šafránková

Zemřela Libuše Šafránková

09.06.2021

Z Prahy přichází velmi smutná zpráva. Svět českého filmu dnes opustila filmová, televizní a divadelní herečka Libuše Šafránková. Před pouhými dvěma dny přitom oslavila své 68. narozeniny. O úmrtí… (více)

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

13.09.2012

Pouhý den před svými osmdesátinami zemřel ve středu 12. 9. jeden z nejvýraznějších českých herců druhé poloviny 20. století. Byl představitelem hlavně mužných rolí, drsnějších i těch, díky kterým byl… (více)

Reklama

Reklama