Reklama

Reklama

Sabrina - mladá čarodějnice

(seriál)
  • USA Sabrina, the Teenage Witch (více)
Komedie / Rodinný / Fantasy
USA, (1996–2003), 59 h 27 min (Minutáž: 21–22 min)

Hrají:

Melissa Joan Hart, Nick Bakay, Caroline Rhea, Beth Broderick, Nate Richert, Jenna Leigh Green, Soleil Moon Frye, Elisa Donovan, Martin Mull, Lindsay Sloane (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(163)

Obsahy(1)

Tajomstvo študentky Sabriny okrem jej strelených tiet a kocúra Salema nepozná temer nik... Sabrina Spellmanová (Melissa Joan Hart) je úplne normálne mladé dievča – vlastne bola... Presnejšie povedané bola do svojich šestnástich narodenín, pretože vtedy jej totiž jej trochu zvláštne tety Hilda (Caroline Rhea) a Zelda (Beth Broderick) oznámili, že ona a celá jej rodina z otcovej strany má čarodejníckych predkov! Sabrine sa toto nie bezvýznamné tajomstvo, o ktoré sa okrem tiet delí i so strašne ukecaným kocúrom Salemom (bývalým čarodejníkom, ktorý túžil ovládnuť svet), darí viac-menej úspešne tajiť nielen pred jej dlhoročným priateľom Harveym (Nate Richert), ale i pred sympatickým manažérom malej kaviarne Joshom (David Lascher), ktorý jej o čosi neskôr náhle vstúpil do jej života...

Nebolo to však vždy ľahké, pretože spočiatku sa ešte len musela naučiť, ako svoje novonadobudnuté schopnosti ovládať a udržať ich pod kontrolou – a aj keď už sa jej to celkom darilo, vždy sa vyskytli nejaké nečakané problémy, do ktorých bol, nevedno prečo, obvykle akýmsi záhadným spôsobom zapletený Salem... A Sabrine bolo samozrejme tiež jasné, že jedného dňa, nech už to bude kedykoľvek, sa im so svojím tajomstvom predsa len bude musieť zveriť – a potom už jej ostáva len dúfať, že ju nezatratia, nezačnú sa jej báť, neprestanú jej veriť a, a to je hlavné, neprestanú byť jej priateľmi!

Než sa tak ale stane a ona bude musieť prijať, čo jej osud nadelí, bude si na vlastnej koži musieť vyskúšať, aké ťažké je pokúsiť sa skĺbiť obyčajný život študentky so svojimi neobvyklými schopnosťami – a nezblázniť sa! :-) Ešte šťastie, že na začiatku ani len netušila, že bude napríklad musieť získať čarodejnícku licenciu, inak o svoje schopnosti príde! Alebo že bude musieť odhaliť akési rodinné tajomstvo a pritom spozná veľa svojich pomerne excentrických príbuzných z „Iného sveta“! Alebo že raz bude svoj život možno viesť niekde úplne inde, bez svojich tiet a načas i bez Harveyho, a že jej svetom poriadne otrasú nespoľahlivá kráľovná večierkov Morgan (Elisa Donovan), ufrflaná pesimistka Roxie (Soleil Moon Frye) a počítačový fanatik Miles (Trevor Lissauer), ktorý verí v nadprirodzeno... (TV Markíza)

(více)

Recenze (248)

Judy24 

všechny recenze uživatele

Když jsem byla malá, milovala jsem Sabrinu a hlavně ty její modrofialové paprsky, které se jí vždycky vyhrnuly z ukazováčku a udělaly ze Salema plechovku, ale jak Sabrina rostla a já s ní, spousta věcí se změnila. S odchodem od tet to ztratilo prvních dvacet procent svého půvabu, s dočasným zmizením Harveyho dalších dvacet. Podobně jako spousta jiných seriálů, patří tenhle k mému dětství, nebo spíše rannému dospívání, takže má plusové body, ale nápady došly, kvalita klesla. Promiň Saleme... ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

IIRC Alf byl deportován z českých televizí, když jsem byl ve skutečně relativně mladém věku, ale Sabrina - SuperMax a ČT (nebo na čem to bylo) - se udržela ještě hezkých pár let. Mělo to svůj šarm, avšak nepřekvapivě nejvíc zůstane v hlavě mluvící kocour (kocour či nekocour, pořád kocour) Salem, který si seriál i přes jeho jistou roztomilost celkově celý ukradne. Možná od té doby jsou kočky mojí velkou slabostí. Taky mě dostalo do kolen, kdy jsem se po dlouhé době konečně dozvěděl, že Sabrina je původně produkt Archie Comicsů (v hlavním okruhu maskota třeba holky Betty a Veronica, jinak Josie & The Pussycats a pravděpodobně ne všechno). ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První 3 řady jsou u mě jednoznačně za 4*. 1.místo má rozhodně, 500 let starý čaroděj, Salem Saberhagen (nevím, zda je to narážka, ale mě jeho příjmení tedy vyvolá vždy vzpomínku na skvělého autora science-fiction, Freda Saberhagena, Války s Berserkery etc.) který byl proměněn za to, že chtěl ovládnout svět, na 99 let v kočku. Na 2.místě mám Sabrininu nemesis na střední, Libby Chesslerovou a na 3.místě vládne, Katrina. Takový skvělý koncept se zlým dvojčetem a oni ho dají jen do 2 dílů+pár zmínek v dalších sériích. Zločin! ()

rador 

všechny recenze uživatele

Velmi príjemná oddychovka. Zaujímavosti: Tajomstvo rodiny Spellmanových: Každý člen rodiny má dvojča *** Bumper Robinson hral v seriály 2 postavy. *** Beth Brodericková odišla zo seriálu po šiestej sezóne. *** Len Sabrina a Salem sa objavia vo všetkých epizódach každej série. *** V seriály si ako hosť zahrala aj Britney Spears. *** Podla Sabrininho vodičského preukazu v diely 3-15, vieme že Sabrina sa narodila 22.4.1981 *** Posledná pesnička odohraná v seriály má názov No Doubt's Running. ()

IrisHelenka 

všechny recenze uživatele

Já nevím, sice to na pět hvězd není, ale překvapuje mě vesměs průměrné až špatné hodnocení. Osobně jsem si tenhle seriál opravdu oblíbila. Sabrina je vážně sympatická osoba, má celkem komediální talent, Zelda se vyznačuje tou svojí pořádností a nejlepší je prostě teta Hilda, správná pohodářka, která umí vtipkovat jako málokdo. Ale ani fantastická Hilda snad nemá na darebného, černého kocoura Salema, který chtěl ovládnout svět. Při jeho hláškách se prostě válím smíchy... Nejlepší byla snad úplně první řada, naopak řada druhá se úplně vybočovala celé Sabrině, nechápu, co se dělo, ale s třetí řadou se "kouzlo" Sabriny opět vrátilo. S každou sérií každopádně přišlo něco nového, někdy to bylo dobré, jindy horší. Trochu jsem byla naštvaná pokaždé, když Salema začal dabovat někdo jiný, jeho úplně první hlas byl snad nejlepší. Líbí se mi, že si seriál dělá srandu z učitelů a ze školy, to asi každý ocení, ne? Navíc je docela příjemné, že humor v Sabrině není nijak drsný, je celkem nevinný a přestože rozhodně, rozhodně nejsem žádná purytánka, je celkem fajn si odpočnout od sexuálních narážek, kterých je teď v televizi plno. Na závěr můžu jen dodat, že mě opravdu potěšilo, když v seriále hostovala moje oblíbenkyně Avril Lavigne.... ()

Galerie (92)

Zajímavosti (26)

  • Podla Sabrininho vodičského preukazu z dielov 3-15 vieme, že sa Sabrina narodila 22.4.1981. (rador)
  • Nick Bakay v tomto seriálu debutoval. (Pumiiix)
  • První účinkující hvězdou v seriálu, která hrála sama sebe, byl herec Randy Travis. (Elbarto08)

Související novinky

Ze Sabriny - mladé čarodějnice bude horor

Ze Sabriny - mladé čarodějnice bude horor

26.12.2017

Pokud jste dospívali na konci 90. let, jen těžko vám unikl sitcom Sabrina - mladá čarodějnice. Šestnáctiletá čarodějka v něm žila se dvěma šílenými tetičkami a mluvícím kocourem, a možná ani nevíte,… (více)

Reklama

Reklama