Reklama

Reklama

Tatoeba Last Dungeon mae no mura no šónen ga džoban no mači de kurasu jó na monogatari

(seriál)
  • Japonsko Tatoeba Last Dungeon mae no mura no shōnen ga joban no machi de kurasu yō na monogatari (více)
Trailer 2

Epizody(12)

Obsahy(1)

Lloyd je mladík, který vyrůstá kdesi v zapadlé vesničce v horách uprostřed lesů. Na místní poměry není ničím výjimečný, spíš by se dalo říct, že je jedním z nejslabších obyvatel této malé vísky. Přesto chlapec sní o velkých a hrdinských skutcích, miluje příběhy o jednom velkém rekovi z pradávných časů, který se stal vojákem a pak bájným zachráncem celého království. Proto si u starostky vesnice vyprosí, aby se mohl vydat do světa a také se stát vojákem. Co však Lloyd netuší je fakt, že ta jeho domovská vesnička Kunlun leží hned vedle nejstrašlivějšího dungeonu v celé zemi, že zdejší monstra jsou na běžné poměry neskutečně silná a on tak není vůbec slabý. Všichni zdejší obyvatelé jsou navíc potomky onoho bájného hrdiny z příběhů a tedy jsou také nadáni pro běžné lidi neskutečnou silou a magickými schopnostmi. A tak přichází mladý, skromný a neposkvrněný chlapec, přesvědčený o své podprůměrnosti, do světa, kde jsou jeho schopnosti vším možným, jen ne obyčejnou normou. Starostka vesnice však na chlapce stále dohlíží a s pomocí mnoha dalších se ze všech sil snaží, aby si Lloyd svůj omyl hned neuvědomil a mohl tak co nejpřirozeněji dospět... (Jeoffrey)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (2)

biasim1 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem se tu rozplýval nad Mušoku tensei a hned ten stejný den jsem dokončil jedno z největších zklamání této sezóny. Když jsem začínal s Tatoebou, bylo to někdy po vydání třech dílů a už jsem nějak věděl co se tam má dít. Očekával jsem, že uvidím One punch mana, ale fantasy. A přesně tak to bylo, ale jen asi tak první díl. Později začal seriál všechny své vtipy a komediální scény, které použil v první epizodě stále a stále opakovat a tak vás omrzí už během první poloviny. Kdyby k tomu byl alespoň nějaký fajn příběh, tak bych to sérii ještě odpustil, ale ten tu prostě chybí. Jedná se většinou o epizodní příběhy, na které jsem než vyšla další epizoda naprosto zapomněl. Na konci se seriál ještě snažil v posledních dvou dílech nějakou příběhovou stránku zachránit, ale to se i tak nepovedlo. Když někde chybí příběh, můžou to zachránit alespoň postavy. Máme tady přesíleného hrdinu, jehož jedinou vlastností je, že je přesílený (edit: jak mě Jeoffrey opravil, nezmínil jsem jeho naivitu a přesvědčení, že je vlastně slabý). Dále tady je skupinka ženských vedlejších postav (takže vlastně drtivé většiny), jejíchž jedinou zapamatovatelnou vlastností je, že jsou z nějakého důvodu všechny tak extrémně moc zamilované do hlavního hrdiny. Ze začátku se to tvůrci snažili alespoň trochu odůvodnit, ale později se i na to vykašlali. To, že byla tohle jediná zapamatovatelná vlastnost znamená, že u těch ostatních postav si už ani žádné jejich osobnosti a vlastnosti nevšimnete, takže když se nějaká postava v jednom díle neobjevila, v dalším díle jsem už ani nevěděl že tam někdo takový byl. Abych alespoň něco vyzvedl, mohla by to být fajn animace, která ale také není v této sezóně nějak vynikající, ale ani mě při sledování nijak nerušila od zážitku. Za vizuál a prvních pár dílů slabé 4/10. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina není "jen" přesílený, jak píše biasim1, on má ještě jednu hlavní povahovou vlastnost, na které je celá tahle bláznivá komedie/parodie vystavěná a to je naivita. Hlavní hrdina je tak naivní, že věří všem okolo, že vlastně není zas až tak silný, že je podprůměrný, což v rámci jeho domácí vesnice možná i odpovídá, ale ve světě běžných smrtelníků je silný až hanba! Tedy většina komedie je založená na tom, že hrdina dělá absurdní činy, aniž by věděl, že je to nějak absurdní. Což ale nelze vnímat jako čiré pozitivum, spíš naopak, protože jsou pak jednotlivé zápletky i vtipy místy až příliš repetitivní. Na druhou stranu mě to občas dokázalo pobavit, tedy to někdy funguje. Stejně tak jsou absurdní i některé další aspekty tohoto seriálu, třeba včetně úplně šílené motivace všech "záporných" postav, která mě v samém závěru hned ve dvou případech dostala do kolen, jak naprosto pitomé, ale zároveň i na poměry tohoto seriálu logické, to bylo. Líbila se mi i barevnost a energie, kterou tahle série měla, díky tomu náboji nemůžu říct, že bych se někdy vysloveně nudil. Stejně tak i docela chápu, co všechny dívky na Lloydovi vidí, je to přeci skromný, hodný, poctivý, naivní klučina a aniž by to sám věděl, tak je i silný a statečný ochránce, opravdový budoucí hrdina, to vše bez nějakých výrazných negativních charakterových vad, což mu ubírá na uvěřitelnosti a spíš to vše staví na úroveň veselé pohádky pro děti, ale dobře... Co se ostatních charakterů týká, dokázal jsem si tu najít pár oblíbenců. Bavil mě "hrdina" Alan, který ke všemu přišel jako slepý k houslím a vůbec bych se nedivil, kdyby celý seriál nakonec skončil jako jedna velká legenda o neskutečných skutcích tohoto (ne)obyčejného muže. Z dívek jsem měl nejradši hamižnou Riho, která mi přišla z celého harému tak nějak nejnormálnější. Samozřejmě tu byly postavy jako třeba Alka, nebo Belto-hime, které mi přišly místy až otravné, ale bylo mi jasné, že minimálně u druhé jmenované si to autoři uvědomují a že to je záměr. Ve výsledku nejsem nijak zklamaný, viděl jsem dle mého průměrné bláznivé/pitomé anime, kde jsem se i zasmál. 5,5/10 ()

Reklama

Reklama

Reklama