Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (52)

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 80%. Vlastne príjemne prekvapenie. Rodinu Addamsovcov celkom poznám, videl som animáky aj filmy, ale prečo tento seriál mal byť iba o Wednesday som nepochopil. No o to viac som bol prekvapený keď som videl ako dobre to funguje. Veľkým plusom je podiel Tima Burtona, pre ktorého je tento príbeh ako stvorený. Škoda, že nerežíroval všetky diely. Od Burtona sa hudobný skladateľ Danny Elfman asi nikdy neodtrhne a tak aj hudobný motív sa podaril a dal spomenúť na Burtovky s deväťdesiatok. No najväčší ťahák filmu je jednoznačne Jena Ortega ako Wednesday, ktorá si celý seriál vystačí s jedným kamenným výrazom. Dialógy majú šťavu a detektívny príbeh vás zaujme až do konca. Spokojnosť, teším sa na ďalšiu sériu. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

První série - (7,5/10). Nebudu chodit kolem horké kaše. Na Wednesday jsem se neměl v úmyslu koukat. Jednak jsem neviděl ani jeden díl Addamsovy rodiny, takže k této značce nemám žádné citové pouto. Ale taktéž mě ten seriál prostě nezaujal, takže jsem se na to neměl potřebu koukat. Ovšem to, co se v posledních měsících kolem celého seriálu dělo, přesvědčilo nakonec i mě a svezl jsem se na této vlně mainstreamu. Seriálu nejde odepřít jeho neskutečná originalita, kterou je celý seriál protkaný. Musím vypíchnout skvělé kostýmy, které tomu dodávají správný Burtonovský nádech. Mimochodem obtisk Tima Burtona je zde nezpochybnitelný. Hudba Dannyho Elfmana se k tomuto počinu taktéž náramně hodí. Tou největší trefou do černého bylo bezesporu stejně obsazení Jenny Ortegy do role Wednesday. Role jí sedla jako ulitá a dozajista této herečce změnila život - zaslouženě. Mojí nejoblíbenější postavou byly rozhodně Enid. I ostatní postavy dostaly část svého prostoru a našli si skulinku do mého srdce (Eugene a jeho včely). Chápu tu populární bublinu, která se kolem toho vytvořila, ale kvalita rozhodně nedosahuje tak vysokých hodnot. Jedná se o zábavnou podívanou ze školního prostředí, která je napsaná tak, aby se líbila velké mase diváků. Štve mě, že to postupem času sklouzává do typických klišé, které jdou hlavně ve finále už hodně vidět. Vyšetřování případu mi přišlo jako výborný styčný bod, kolem kterého se to celé točilo. Možná, že bych si to konečné rozuzlení dokázal představit kapánek jinak, ale i tak to výborně servíruje nápovědy a falešné stopy. Pokračování v podobě další série jsem plně otevřený, což je u mě dost dobrá zpráva. Nejlepší epizoda: If You Don't Woe Me by Now (S01E07) ()

Reklama

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Strašně rád bych hodnotil výš, ale… ty vole, já nevím. Zpočátku mě to fakt bavilo. Wednesday je taková, jakou ji známe z dřívějška (myšleno z těch dvou devadesátkových filmů, původní seriál jsem zatím neviděl) – asociální a sarkastická až za hrob. Navíc Jenna Ortega se pro tuhle roli fakt hodí. A Elfmanova hudba dost padne. Jenže… Opět jsem se dost možná spálil tím, že jsem seriál sledoval s většími prostoji, takže když se vám mezi epizodami vykouří z hlavy půlka předchozího dílu, zamrzí to. Netuším, proč už seriály nemají na začátku každého dílu rekapitulaci pro nás zapomnětlivé a roztržité blbečky, ale taková je holt situace; navíc mám pocit, že tyhle seriály prostě vznikají tak, aby je člověk sjel najednou (těžko říct, jak bych si v devadesátkách vychutnal Městečko Twin Peaks, kdybych musel týden co týden čekat na nový díl). Možná je to těmi prostoji, možná je fakt scenáristický nedostatek, když Wednesday tahá Čechovovy zbraně coby detaily z předchozích dílů jako králíky z klobouku, aby se posunula k řešení ústřední záhady. Jenže Čechovovy zbraně byste si především měli všimnout, žeáno, ne že si během osmého dílu ústřední hrdinka vzpomene na náhrdelník z pátého dílu, na který si stejně divák nepamatuje, protože byl zmíněn ledabyle a lajdácky. Celé to vyvolává dojem, že tvůrci vlastně pořádně nevědí, co dělají a kam to celé má směřovat. Mrzí mě to, zvlášť, když hodnocení ostatních uživatelů jsou obecně dost pozitivní. I ta myšlenka obdivu k jinakosti, kdy se z dřívějších „vyvrhelů“ v podstatě stávají normíci (ať už se bavíme o LGBT+ či prostě jen o lidech, co nezapadají), se tak nějak vytrácí. (1 397.) ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Wednesday: "Takže ťa viedla latentná rytierskosť, nástroj patriarchátu, aby si si vynútil moju nehynúcu vďačnosť?" Wednesday je výborná, postava skvelo obsadená, rovnako hodnotím aj obsadenie vedľajších postáv. Jediná z postav, ktorá mi nesadla (pravdupovediac, bola až odporná – Goméz. Kto toto vymyslel? Asi Tim, kto iný. Pre mňa je Goméz predstaviteľom galantnosti a elegancie, aj keď na úrovni tej podivnosti, na ktorej boli predošlí Addamsovci pevne položení.) Je to trochu iný žáner Addamsovcov, skôr v štýle Harryho Pottera. Chýba moment humoru, ktorý netreba vysvetľovať, lebo spočíva v skečoch, kamere a práci kostymérov a maskérov. Ale kladne hodnotím množstvo prvkov, ktoré sa viazali na predošlé filmy o Addamovcoch a bola som na seba celkom pyšná, koľko z nich som dokázala sama objaviť. Záverečné konštatovanie: áno, je to iné, také Burtonovské. ()

standsiller 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa. Aj keď som sa bál, že som z platonického vzťahu s Timom Burtonom vyrástol a v poslednom období som sa o tom celkom aktívne presviedčal. Napriek tomu, celkom som si obľúbil seriál o mladej čarodejníčke - Sabrina.  (nie ten smiešny, televízny), ale ten s názvom Chilling adventures of Sabrina. Tiež z produkcie Netflixu. Neviem aké mal seriál čísla, vyšli štyri série, no a tendencia bola skôr klesajúca. Postupne sa zhoršoval. Čo ale fungovalo, tak to bola hra s antagonistom, kedy každá epizóda postupne menila charakter a prispôsobovala sa temnej sile, ktorú musela v závere čarodejníčka poraziť. Tim Burton mal k dispozícii podobnú schému, no asi určenú aj divákovi pod pätnásť rokov, pretože, aspoň podľa prvej série, tu je to infantilnejšie a monštrum hádame v milostnom trojuholníku (čo som to hovoril o tom vekovom určení?). Na obmedzenie "high school" žánru sa veľmi vyhovárať nedá, pretože pri Sabrine bola konštelácia študentského života a čarodejníckeho pólu obdobná. Tu je Wednesday odmietavá, temná, nepriateľská, no a v tom celom nejak - cool. Asi. Divák sa má na ňu spoľahnúť, pretože napriek malej výške všade napochoduje nasratá v ťažkých topánkach a nejak to vyrieši. Som zvedavý ako to bude pokračovať. Štart je taký, määää. ()

Galerie (246)

Zajímavosti (31)

  • Taneční bál je překažen podobnou scénou, která se odehrála ve filmu Carrie (1976) a jeho následném remaku (2013). Jedná se o scénu, kdy byla Carrie zasažena krví. Rozdíl je pouze v tom, že v této epizodě Wednesday (Jenna Ortega) pozná, že to není krev, ale červená barva. Scéna z Wednesday však odkazuje i na film Addamsova rodina (1991), ve kterém si Pugsley (Jimmy Workman) a Wednesday (Christina Ricci) připraví na školní besídku šermířský souboj, který skončí „pořezáním“ obou postav a diváky rovněž postříkají umělou krví. (Britnuska)
  • Na Gomezovej (Guzmán) väzenskej kombinéze je nápis 171912, čo je dátum narodenia Charlesa Addamsa (7. januára 1912). (molcan2)

Reklama

Reklama