Reklama

Reklama

Kyslík

Trailer 2

VOD (1)

Mladá žena se probudí v kryokomoře a nic si nepamatuje. Musí si ale vybavit, kdo je, a dostat se ven dřív, než jí dojde kyslík. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (270)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu je to především ohledání správných otázek. Hlavní hrdinka leží v kryogenní komoře, dochází jí kyslík a vůbec nic si nepamatuje. K dispozici má palubní počítač, který disponuje všem údaji, ale aby je z něho dostala a zachránila si tak život, musí se správně zeptat. A to mě bavilo. Je pravda, že by tomu neškodilo trochu zkráti stopáž, držel si film dostatečné tempo i napětí. Co Mélanie týče, tak pro tu mám dlouhodobě slabost, takže jsem neměl problém jí držet palce. Aja je pro mě jistotou, ale pořád od něja čekám nějakou tu pecku. Tou Oxygéne, i přes nesporné kvality, není. 75% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Aja zase nenatočil film z ktorého by som bol nadšený aj ja. Ale uznávam, že si neviem predstaviť, jak lepšie by sa dal spracovať námet o jednej osobe uväznenej v nejakej kapsuly, v ktorej sa nemôže ani poriadne pohnúť. Tento typ námetu mi proste nepripadá dostatočne nosný, aby utiahol film. Takže okrem toho jak sa má hlavná hrdinka z kapsuly dostať, kým jej dôjde kredit u nášho telefonického operátora, čo by v dnešnej dobe žiadny závislák nerozdýchal, jej scenáristi skomplikovali život tým, že nemá šajnu kto je a čo to je za kapsulu. Týmto detektívnym skúmaním, vďaka ktorému sa v spomienkach dostaneme aj z kapsuly, síce tvorcovia zabili trochu stopáže, ale aj tam som sa celkovo väčšinou nudil a dokukal som to iba preto, lebo som bol zvedavý na pointu. Ako fanúšika sci-fi ma potešila, tak to nakoniec preklopím na tretiu hviezdičku, ale druhýkrát si to nikdy nepustím. 5/10. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ajův Kyslík mě zaujal svým komorním pojetím - "one-woman-show" Mélanie Laurent - a scenáristickou hrou s divákem, která však měla své trhlinky a slabší místa. Od začátku se mi hlavou honila různá vysvětlení, proč se hlavní hrdinka ocitla v rozbité kryokomoře, a osobně mi samotná zápletka nepřišla až tak předvídatelná. Poněkud mě však rušil "kámoš Milo", jenž fungoval v příběhu téměř jako "deus ex machina" a chvílemi házel ledabyle s vývojem děje. Rovněž by Kyslíku slušela o čtvrt hodiny kratší stopáž. Závěr filmu byl vizuálně podmanivý a titulkový hudební podkres měl rozhodně své kouzlo. P.S. Kyslík dává spojení "vidět bílé myši" zcela nový rozměr! ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Alexandre Aja a scifi? Tak trochu oxymorón :D Ale ono to ve výsledku funguje skvěle. Filmy s jedním hercem jsou vždy sázkou do loterie, protože vlastně vše závisí na nich a jejich hraní. No a hlavně díky Mélanie Laurent se Kyslík povedl, neskutečně nadaná a všestranná herečka. Trochu jsem se obával, aby film nesklouzl do nějakého nudnějšího tempa, přecejen jen jedna lokalita v kryokomoře tomu malinko nahrávala do karet, ale opak je pravdou. Nepříjemná atmosféra prosáklá skrz naskrz absolutní bezmocí, jo, to se tvůrcům povedlo vykreslit na jedničku. Chytře napsané dialogy mezi hlavní hrdinkou a umělou inteligencí mě bavily, místy nabídly strhující tempo. Uhrančivý audiovizuál taktéž měl co nabídnout. A těch pár zvratů, které na nás autoři vytasili, bych se nebál označit anglickým termínem "jaw-dropping". Tento výraz to do posledního detailu vystihuje. Nečekal jsem to, ale z Oxygen se vyklubal žánrový klenot. Paráda. Za mě 8/10 P.S. A příznivci hororovějších chvilek, nebojte se, Aja na vás nezapomněl (scéna s jehlou dost intenzivní) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nehodlám tomu filmu rozhodně odpustit to, jak ze mě v poslední čtvrthodince dělá úplnýho dementa, kdy se najednou okázale ignorují hrátky s časovým pressem, a scénář jde na vrub sprostě natahovanému napětí. Jo, a taky si moc neužívám něco, u čeho uhodnu pointu po prvních pěti minutách, sorry jako. [Netflix] ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Když Liz (Mélanie Laurent) z kryokomory telefonuje se „svou“ matkou Alice, tak ta by podle věku skutečné Liz měla být již v extrémně vysokém věku nebo po smrti. Vylučuje to její poklidnou nabídku, že se za dcerou zastaví. (TaNya_)
  • Natáčení probíhalo v červenci 2020 ve studiu Kremlin v Ivry-sur-Seine ve Val-de-Marne. (bianci)

Reklama

Reklama