Reklama

Reklama

Černý telefon

  • USA The Black Phone (více)
Trailer 4

Finney Shaw je normální třináctiletý kluk, kterému změní život sadistický vrah, jenž ho unese a uvězní ve zvukotěsném sklepě, kde nemá smysl volat o pomoc. Jenže pak zazvoní na zdi visící odpojený telefon a na Finneyho začnou ze sluchátka mluvit předchozí únoscovy oběti. Ty mají jeden společný cíl – postarat se o to, aby Finneyho příběh neskončil tak tragicky jako ten jejich. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (458)

Lima 

všechny recenze uživatele

V mých očích to Scott Derrickson opět dokázal, a ještě ani jednou za svojí kariéru nezaváhal a to včetně té řemeslné otročiny v podobě marvelovky. Je to prostě šikovnej kluk. Bez toho nadpřirozena tady bych se vlastně i obešel, ale chápu, že pro vývoj děje je kruciální. Hororově strašidelné to sice není, ale je to fajnově znepokojivé, sedmdesátková výprava šlape bezchybně a Ethanovy masky jsou dostatečně creepy, aby jeho osobnost byla odpudivá a zároveň přitažlivá. A navrch dvojité potěšení – z výkonu charismatického klučiny Masona Thamese a ze zjištění, že mimoň Jeremy Davies umí solidně zahrát, pokud ho k tomu režisér vede. Hubana na čelíčko pak posílám hudební dramaturgii za floydovskou skladbu ´On the Run´ (z alba ´Dark Side of the Moon´) v samém závěru. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Asi som od toho očakával priveľa, bol som nadmieru sklamaný. Ak máte radšej hlbšie výlety do temnoty sadistovej duše, prípadne mystickejšie príbehy, nedajbože filmy s nejakou pointou, potom tu budete asi sklamaní, pretože záver nás zanechá s pár otázkami, ktoré sa vôbec neobťažuje vysvetliť. Atmosféra je sľubná a záver výživný, ale bohužiaľ, podčiarknuté a sčítané - málo Ethana Hawkea a veľa nezmyslov alebo odbytých dejových liniek. Tento hovor zostane najskôr zmeškaný. ..Čierny telefón vznikol na základe poviedky Joea Hilla, syna Stephena Kinga, ktorá však v origináli má len sotva tridsať strán. Ako z toho postaviť scenár k celovečernému filmu? No, nie je to úplná hračka, ako nás presvedčí režisér Scott Derrickson. (25.7.2022) ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

Nikoliv horor, nýbrž duchařský thriller, ze kterého je již na první pohled zřejmé, že scénáristé neví kudy kam. Tolik chyb, nesmyslů a nereálných situací se pohromadě jen tak nevidí. Hned v úvodu diváka nejspíše zarazí neschopnost policie. Vždyť únoscovu černou dodávku by za normálních okolností musel vypátrat i obyčejný pochůzkář při pravidelné obchůzce svého okrsku. Chování postav navíc velmi často nemá žádnou logickou návaznost, čímž děj ztrácí na srozumitelnosti. V jedné scéně kupříkladu Finney drží sluchátko, načež mu antagonista s ledovým klidem oznamuje, že telefon nefunguje. O několik desítek minut později ho však totožná situace rozzuří k nepříčetnosti. Proč? Čekal jsem, že nám scénáristé alespoň odhalí nějaké střípky z jeho života či přinejmenším vágně naznačí jeho motivaci, ale bohužel. Divák si musí všechno domýšlet. V úplném závěru ještě svítala naděje na překvapivý twist, kterým by si scénáristé částečně zachránili svůj krk, ale nakonec vše vyústilo do předvídatelného a vnitřně nesoudržného finále, během něhož celá příběhová linie Finneyho sestry a jejích jasnovidných snů vyšuměla do ztracena. Jakožto zdejší hororový expert tak snímku The Black Phone uděluji pouhou jednu silnější hvězdu. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

„Černý telefon“ byl jedním z mých nejočekávanějších hororů tohoto roku. Naštěstí se má očekávání spokojeně naplnila díky intenzivnímu, dramatickému a srdcervoucímu zážitku, jehož jsem byl právě svědkem. Než se film dostane k jádru celkového příběhu, představuje procítěný příběh chlapce vyrůstajícího v 70. letech. Připoutá diváky k hlavnímu hrdinovi a emocionálně je vtáhne do touhy vidět, jak překonává své strašlivé překážky. Skvěle byly ztvárněny i postavy hereckého ansámblu, které divákům poskytují sympatické výkony, jež v nich vyvolají nevyhnutelnou emocionální reakci. Příběh působí originálně a dává hororovým fanouškům osvěžující závan čerstvého vzduchu po neustálých restartech a pokračováních. Ethan Hawke, který hrál Drapáka odvedl úžasnou práci. Jeho děsivé ztvárnění nejednoznačného psychopata vytváří výkon, při kterém každého diváka zamrazí v zádech. Jediné, co jsem si přál byla větší hloubka jeho postavy. Sice se mi líbilo, jak byl film tajemný, ale právě jeho postava mi přišla až moc tajemná, a proto bych uvítal podrobnější obrázek o jeho minulosti. Scott Derrickson nám opět dokázal, že jestli něco opravdu umí, tak je to práce s atmosférou a její budovaní, protože „Černý telefon“ je skutečnou napínavou jízdou od začátku do konce. K tomu poskytuje svěží a originální příběh, stejně jako ikonické herecké výkony a strach pro každého, kdo se odváží tento film zhlédnout. /85%/ ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem měl celkem vysoký očekávání. Trailer celkem navnadil a říkal jsem si, že plusem bude určitě i to, že režie se ujal Scott Derrickson, kterej už na svým kontě má vydařený zářezy. Původně jsem chtěl jít na film i do kina. Teď jsem rád, že se tak nestalo, protože by to byly jen zbytečně vyhozený prachy. Tohle bylo hodně slabý. Připadalo mi, že se ve filmu nic podstatnýho neudálo. Nezafungovala ani atmosféra. O nějakém napětí nemůže být ani řeč. Věřím tomu, že za měsíc si nevybavím jedinou obstojnou scénu, která by mi utkvěla v paměti. Mám s tím totiž problém už půl hodiny po dokoukání. Tady (podle mě) šlápl S. Derrickson hodně vedle. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • Film měl původně vyjít v únoru 2022, ovšem během testovacích projekcí zaznamenal takový úspěch, že se ho studio Blumhouse rozhodlo posunout na letní termín. (NiWi)

Související novinky

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Reklama

Reklama