Reklama

Reklama

Dvojník

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

V blízkej budúcnosti sa žena menom Sarah (Karen Gillan) dozvie, že je nevyliečiteľne chorá. Aby zachránila svoju rodinu pred bolesťou zo straty, rozhodla sa pre svoj klonovací postup a vycvičí klon, aby sa cítila ako ona. Potom sa však Sarah zázračne uzdraví, čo ju privádza k novému problému: v spoločnej budúcnosti ľudia nemôžu existovať dlhšie, ako je časový limit ich klonov. Podľa zákona musí Sarah a jej klon nakoniec medzi sebou bojovať až do smrti. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

choze 

všechny recenze uživatele

Další Stearnsův znepokojivý film s jeho specifickým humorem, který se po předchozím Art of Self-defense opět zaobírá bojovým výcvikem, tentokrát na souboj na život a na smrt se svým klonem. Zajímavý, za vlasy přitažený námět, který si přesně říkal o zvolený žánrový mix ponurého thrilleru a černé komedie. Mimoňská hrdinka v dvojitém podání Gillan pronášející s kamennou tváří vtipné hlášky nejspíš leckoho odradí, ale mě ji bavilo sledovat. Taky nečekejte žádnou akci, tohle není o násilí, ale o přípravě na něj. Lahodně znepokojivá byla scéna s holčičkami dvojčaty u domečku na dětském hřišti. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Dosť dobré Black Mirror. Maximálne komorné, často pripomínajúce svoje kvality. Nie je to možno tak úderné, ako predošlý Stearns, ale o to vyspelšie, a úplne najviac ma dostalo, ako sa chcel evidentne vyrovnať s kritikou zastrelenia psa v The Art of Self-Defense, no a lepšie by to nezvládol ani von Trier. Mal som záchvat smiechu. ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Dost temný a nihilistický. Dual rozhodně není pro všechny, protože se to odehrává tak antiklimanticky a skončí to tak nějak - nijak, že to v divákovi může zanechat určitou prázdnotu a nenaplněnost. Je to odvážný grip, jakým se rozhodl Stearns Dual zalomit. Opět lze pochválit kvalitní audiovizuál a citlivou, místama vtíravou režii. Film působí chladně a klaustrofobicky. Aaron Paul fakt potěšil a role drsnýho trenéra mu sedla. Dual mě vyvedl z míry svojí nepředvídatelností/předvídatelností a nabídl mi kvalitní, vyvážený filmařský prožitek. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ten dvojnický koncept se mi vlastně moc líbil. Podmínky, kdy si jde pořídit klon či opatření, ve chvíli, kdy se situace originálu mění, to všechno značilo, že u toho někdo přemýšlel. Ale zpracování mi přešlo bezkrevné i bez emocí. Co se Karen Gillan týče, tak tu mám jindy docela rád, ale tady jsem si přál, aby se ve své dvojroli zabila navzájem. Škoda. 40% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Kvalitní brainwash. Jestli tohle někomu přijde jako plnohodnotný a dobrý film, tak asi nedával pozor. Už od začátku nulové herectví, nulové emoce, nulový divácký zážitek a nulové použití mozku ze strany tvůrců. Nápad je to dobrý, ale provedení katastrofální - díky výše zmíněnému si pak divák jednoduše nemůže užít děj ani fandit postavě, když neprojevila jedinou emoci, všichni se navzájem baví jak robotické stroje a dialogy jsou jak z telenovely na TV Nova. Finále film vlastně ani nemá, nemá akci, nemá krev, nemá drajv a celé je to neskutečně nasrávající brak. Jo a blízká budoucnost, kde se klonují lidi, ale jezdí v autech z minulého století a telefony vypadají jak staré dotykové nokie? Bravo, další třešnička na dortu a důkaz, jak moc u filmu tvůrci asi přemýšleli. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama