Reklama

Reklama

Men

  • Velká Británie Men (více)
Trailer 2

Harper (Jessie Buckley) odjíždí na malebný anglický venkov odpočinout si a srovnat si myšlenky po nedávné tragédii v osobním životě. Okolní příroda však působí značně zneklidňujícím dojmem a Harper má neodbytný pocit, že ji kdosi či cosi zpoza stromů sleduje. Co nejdříve vypadá jako plíživý děs, se brzy promění v opravdovou noční můru. Vizionářský režisér Alex Garland se ve své horečnaté vizi vydává do nejtemnějších zákoutí lidské mysli a přichází s originálním mysteriózním hororem plným hutné atmosféry a neotřelých režijních nápadů. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (300)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Mám rád mysteriózní věci i většinu tvorby Alexe Garlanda, ale Men mi tedy vůbec nesedlo a vůbec jsem to tvůrcům nebaštil. Hlavně v závěru, který mi přijde úplně mimo a kvalitního vysvětlení se nedočkáme. Atmošku to má a vlastně jsem se po většinu doby filmu těšil, co přijde dál, ale když mi pak došlo, kam to směřuje, byl jsem značně konsternovaný. Asi to bude chtít někdy druhé zhlédnutí. Každopádně cením originalitu a A24 budu nadále sledovat. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Být to natočené před dvanácti lety, bral bych to jako příspěvek do soutěže, ve kterém se Lars von Trier a Alex Garland snaží rozhodnout, kdo je větší filmovej edgelord. Oba filmy přitom mají spousty možností čtení a oba jsou zároveň nejlepší, když se na ty čtení vykašlete a přistupujete k nim jako k horečnatým hororům. Zároveň ale to srovnání by vycházelo jednoznačně ve prospěch Triera, jehož příspěvek je věrohodným dílem vnitřně zřízeného člověka. Garland má ty obrázky, celkem se s tím nesere (byť to všechno působí bezpečně uměle), ale trochu se bojím, že pod tím vším bizárem je to tak banální, jak si myslím. Navíc tak tak jsem byl v rámci toho, jak film vypráví, schopen tolerovat tu ošklivě vysokou hloubku ostrosti. Naprosto ideální by bylo, kdyby se ukázalo, že Men je prequel ke čtvrté sérii True Detectiva, která se vrátí k tématům a postavám ze série první. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bez mučení se přiznám, že tento film na mě působil dost zvláště a zanechal ve mně hodně rozporuplné pocity. Alex Garland dokázal stvořit pozoruhodné dílo s hlubší myšlenkou, ke které si však každý musí najít cestu sám, jak uzná za vhodné. Já jeho tvorbu zas až tak moc neznám (zatím jsem měl tu čest vidět pouze film Annihilation), ale v obou případ dokázal zaujmout mou pozornost svým netradičním přístupem a okořeněním hororového žánru. Je to tvůrce a scénárista, který se nesnaží jen sprostě kopírovat a vykrádat své kolegy, ale zároveň i do svých filmů a scénářů přenáší i jisté „poselství a myšlenky“, které jsou mnohdy těžké k úplnému pochopení a mají jistou symboliku.    Já tady nehodlám filozofovat ani se pouštět do nějakých větších dedukcí a konspirací, jak že to vlastně celé myslel – to už jak jsem si všiml, udělala spousta jiných recenzentů napříč internetem. „Peklo nebo Očistec“? Ženský pohled na muže a všechny jejich chyby, chtíče, slabosti a špatné vlastnosti, nebo jeden velký absurdní bizar (fantasmagorie) plný symboliky, jisté formy nechutnosti, nejrůznějších kreatur (postav), ale především zručně odvedená práce, která rozhodně stojí za pozornost.    I když mi ústřední herecké duo Jessie Buckley a Rory Kinnear zrovna dvakrát sympatické nebylo, musím uznat, že oba podali docela zajímavé herecké výkony. Ona mi místy lezla na nervy, on byl ve svých několika rolích mnohdy neskutečně nechutný, ale zároveň skoro geniální. S každou postavou si dokázal poradit, vcítit se do ní a u většiny z nich i vyvolat u diváků záměrně chtěný odpor. Kromě něj mě dokázala samozřejmě zaujmout i nádherná krajina a důmyslná kamera. Některé záběry byli famózní, jiné nechutné (mužské porody). Atmosféra rovněž nebyla vůbec špatná, jen místy byl děj zbytečně natahován a trošku jsem se u sledování filmu u některých pasáží i mírně nudil. No rozhodně tento film není pro každého! 50% ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

O nejlepším filmu letošního roku již asi není pochyb. Hned v úvodu však podotýkám, že se jedná o folk horror pro vysoce náročné a neskonale inteligentní publikum, které dokáže racionálně analyzovat a posléze i dekódovat použitý symbolický jazyk. Snímek od počátku vyvolává reminiscence na Aronofského Mother!, ale na rozdíl od něho není v užitých metaforách tak doslovný a popisný, díky čemuž provokuje diváky k přemýšlení a ponechává prostor k různým interpretacím. Alex Garland se snaží vyprávět zejména obrazem a slovy nevyřčené myšlenky přetvářet do vizuální podoby. Zakládá si na trpělivém budování tísnivé, až přímo klaustrofobické atmosféry, kdy se dobře známý svět postupně rozpadá a transformuje v místo nepředvídatelného chaosu. Není co vytknout. Jakožto zdejší hororový expert tak snímku Men s radostí udělím zasloužených pět hvězd. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ženská si jede vyčisti hlavu na samotu u lesa, ale to vezme za své ve chvíli, kdy jí začne stalkovat pobledlý nudista. Jednoduché jak facka, ale Garlandovi se to povedlo zamotat tak, že jsem netušil, na co se to vlastně dívám. Pokud mi něco utkví v paměti, tak je to závěrečný několikanásobný zázrak zrození. To byla pecka. Ale jinak? Hysterická Jessie Buckley potkává asi tak desetijediného Kinneara, který se ve všech svých polohách snaží být divný a společně tajtrdlíkují po baráku a přilehlém okolí. Vygůglil jsem si, kdo že je to ten Zelený muž, díky čemuž mi v hlavě bliklo malé světýlko pochopení, ale to rozhodně neznamená, že by mi to dávalo smysl. 30% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • Název filmu se objeví až na samotném konci snímku. (Kejf.)
  • Děj filmu se odehrává ve fiktivní vesnici Cotson. Natáčení probíhalo v hrabství Gloucestershire ve Withingtonu (Velká Británie) na místech Withington Manor Farm Horse Livery, The Manor House a v St. Michael's and All Angels Church na High Street a v Cheltenhama a v Londýně na St Katherine's Docks. Natáčení začalo 1. dubna 2021. (noelcoward73)

Související novinky

Co nového chystá Alex Garland?

Co nového chystá Alex Garland?

24.01.2022

Režisér a scenárista Alex Garland (Dredd, Ex Machina) má za sebou některé z nejzajímavějších sci-fi projektů posledních let. Jeho režijní prvotina Ex Machina nadchla většinu diváků i kritiků,… (více)

Režisér Ex Machiny si vybral další projekt

Režisér Ex Machiny si vybral další projekt

07.01.2021

Režisér Ex Machiny nebo Annihilation Alex Garland si zřejmě konečně vybral svůj další projekt. Původně se zdálo, že se filmař po svém posledním seriálovém projektu Devs uchytí v televizi, nakonec… (více)

Reklama

Reklama