Reklama

Reklama

Vražda v Londýně

  • USA See How They Run (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V londýnském West Endu 50. let se náhle zastaví plány na filmovou verzi divadelního hitu poté, co je zavražděn jeden z klíčových členů štábu. Když se případu ujmou světem unavený inspektor Stoppard (Sam Rockwell) a snaživá začátečnice strážnice Stalkerová (Saoirse Ronan), ocitnou se oba v zapeklité záhadě v okázale špinavém divadelním podsvětí a vyšetřují záhadnou smrt na vlastní nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (156)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Dekonstrukce detektivek se tu ve finále sice koná jen napůl, netradiční, zábavnou a svěží podívanou ovšem Tom George realizovat dokázal. Výsledná Vražda v Londýně vlastně za pochodu sama reflektuje své audiovizuální pojetí a působí skutečně jako filmová adaptace nějaké detektivky, ze které by její autor nejspíš nadšený úplně nebyl. O jednom z nejzábavnějších filmů letošního roku ovšem nemůže být pochyb.... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na lyže, aneb whodunit, jak má být.. Konkurence pro Riana Johnsona, která si rozverně střílí z klišé detektivek Agathy Christie (viz. úvodní monolog napuštěného directora Kopernicka), ale zároveň dává najevo, jak bezmezně je miluje. Zválený Rockwell připomínající svou rozvážností Oldu Vlacha i přehnaně snaživý konstábl Saoirse Ronan, jsou hereckou ozdobou, ale nad nimi ještě ční nečekaný šoumen Brody, který svým predikčním storyboardem dodá zavedeným pořádkům ten správný říz. Upozorňuji, že sledování v původním znění je stejnou nutností, jako vyvarování se ukvapených závěrů.. „It's a whodunit. You've seen one, you've seen 'em all!“ ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Agatha Christie mixnutá špetkou Wese Andersona. No vlastně proč ne. Saoirse Ronan patří k nejsympatičtějším herečkám své generace a do své filmografie si může s klidem zařadit i své třestiprdlo připravující se na seržantské zkoušky. Vražda v Londýně je na jednu stranu staromilecká záležitost, představující film s klasickou hádankou "Kdo je vrah?", ale zároveň se nebojí i propojovat různé žánry a mnohdy přejít do značně uvolněnějšího módu. Je škoda, že se takovýmto filmům nedostává větší pozornosti, když si jí mnohdy právem zaslouží. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadalo jako taková ta příjemná anglická zábava, ve které všichni mluví precizní angličtinou, humor je anglický, prostředí je anglické a navíc v hlavní roli pro mě největší lákadlo a tuze nedoceněný Sam Rockwell, který mě baví snad vždy a všude. Bohužel film své tempo neudržel a po časem mě nebavilo sledovat, kdo je že vlastně vrahem. Stejně je to pokaždé někdo koho scénáristé nakonec určí. 60% ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

"Je to detektivka. Když jste viděli jednu, viděli jste všechny." Skvělý film, který si zároveň dělá z žánru legraci a zároveň ho oslavuje, ale zároveň sám za sebe funguje skvěle jako detektivka, když nenajdete odvahu (chuť, náladu...) hledat tu druhou vrstvu. Skvěle zahrané, natočené, vážné, vtipné. Prostě naprosto skvělé. PS: pokud někdo takový vážně je, D.Moore, ať mi neleze na oči  ;) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Kopernick (Adrien Brody) kritizuje šablonovité provedení detektivních her. Skutečná „Mousetrap“ byla hrou, kde se sama Agatha Christie snažila odbourat tuto šablonovitost, kterou sama pomohla díky svým knihám založit. (TaNya_)
  • Vo filme sa nachádza viacero odkazov na Agathu Christie. Napríklad vo chvíli, keď inšpektor žiada strážmajsterku, aby našla telefónnu búdku a zavolala na policajnú stanicu, parkujú pred "bytom Hercula Poirota". (lemonova)
  • Když zpovídá strážnice Stalker (Saoirse Ronan) zaměstnance hotelu Savoy, zeptá se jej, z jaké části Francie pochází, a muž na to odpoví, že je z Belgie. Jedná se o narážku na Hercule Poirota, který byl v knihách Agathy Christie jakožto Belgičan často považován za Francouze. (TaNya_)

Reklama

Reklama