Reklama

Reklama

Ďábel a Bůh nemohou existovat v jednom těle. Peter Williams (Will Beinbrink) je americký kněz žijící v Mexiku. Jednoho dne se mu do cesty připlete zlo, které se pokusí zničit pomocí exorcismu. Démona vyžene, ale ten si najde jiného hostitele v podobě samotného kněze. Jeho cesta za vykoupením může začít. (topr harley)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (50)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

No ja som z tohto filmu mierne povedané v r.t.. Lebo niekedy menej je viac a tu toho bolo neúrekom. Preto je dosť chaotický, ale zas sa tu stále niečo deje a ten démonický Kristus je ukážkový. Už som niečo veľmi podobné videl a tento film sa s tým popasoval o niečo lepšie. A ten koniec to vážne vytiahol na 4*, čo som vobec nepredpokladal, keď film po skoro celú dobu bol u mna len priemerný. Masky vynikajúce, dej svižný a herci obstali. Celkom som myslel, že tento film bude len tuctovou kopírkou podobne ladených filmov, ale on dokázal opak, načo som patrične hrdí, silne 4*. ()

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Celkom slušné hororové béčko s démonickou tématikou, so zaujímavým dejom, ktorý tu doteraz nebol, pokus o desivú atmosféru celkom vyšiel, taktiež aj herecké výkony neboli zlé a vizuálne efekty veľmi dobre zvládnuté. Hlavný hrdina sa dokonca podobal na Gerarda Butlera. Alejandro Hidalgo odviedol veľmi dobrú prácu v rámci možností a verím tomu, že ak by mal natočiť film do kín, celkový výsledok by bol ešte o minimálne jeden level lepší. Mexické prostredia mám celkom rád, nakoľko sú mexičania silno veriaci a preto venujú veľkú pozornosť a precíznosť na zobrazenie božského a démonického. ()

Reklama

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Vymítání Boha - Exorcismus Boží - Jak chcete, to je jasný - Takový mix Vymítače ďábla a Evil Dead. Je tam vidět velká inspirace Vymítače ďábla a to hned na začátku filmu. Na dnešní dobu slušnej kousek - Vizuálně moc pěkný a triky ve filmu taky v pohodě. Místama je to dost někdy fakt humorný :D U filmu jsem se fakt skvěle bavil. Will Beinbrink jako kněz Peter Williams mi někdy dost přípomínal herce Benedicta Cumberbatche - Fakt že jo :D Kněží Doctor Strange :D Atmosféra ve filmu dost nápínavá a furt se tam něco děje, žádná zbytečná nuda. Dobře byl udělanej ďábelský Ježíš Kristus :D Námět na film nebyl vůbec špatnej. Konec mě překvapil. Další dobrej horor o exorcismu :) Režisér Alejandro Hidalgo je skvělej tvůrce. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Bože, vymítám tě z těla tohoto kněze!- A proč ne? Obrácené vymítání je rozhodně zajímavý nápad a nevzpomínám si, že bych na něj už ve filmu někdy narazil. Kněz Peter nemá dostatečné zkušenosti, přesto se rozhodne vymítat démona z těla posedlé řádové sestry Magali. Přirozeně že rituál nedopadne, jak by měl. O osmnáct let později, kdy Peter je velmi úspěšným knězem, co pomáhá lidem, kteří v něm spatřují světce, se ohlásí démon znovu. Střetnutí je tentokrát mnohem brutálnější a zdá se, že démona nelze porazit. Peter dostane od svého staršího kolegy, jehož k rituálu povolá, zásadní radu - nikdy s démonem neuzavírej dohodu. Samotný konec je asi úplně nejlepší. Možný spoiler - připomene svým vyzněním závěr filmu The Omen. Je zde několik odkazů na původního Vymítače ďábla, které beru spíše jako poctu kultovnímu snímku - kněz stojící ve světle lucerny před domem, vznášející se postel, zelené zvratky, podobná maska posedlé. Ale jak už bylo naznačeno, film jde zcela jinou cestou, což kvituji. Na můj vkus až přehršel lekaček, z nichž se dala většina odhadnout, ale budiž. Výborná kamera, atmosférická hudba, úvod jak z gotického hororu, masakr ve vězení. O démonu jménem Balban jsem do této doby neslyšel. Ale je fakt, že démonů jsou stovky...Po dlouhé době výborný zářez v rámci žánru. p.s. možná malinká podobnost by byla se snímkem Den Páně (2020) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Poctivé vymítání, ve kterém si to kněz rozdá s démonem, který kdysi dávno obtěžoval samotného Krista. Film si jede podle osvědčených žánrových postupů, takže vedle klasického zvracení a démonských ksichtíků je tu i duchovní, který má škraloup z minulosti a tudíž je pro pekelníka zranitelný. Ale to vůbec nevadí, protože to celé šlape, démon vůbec nešetří různými šprťouchlaty a dojde i na nějakou tu krev a uhryzlé části těla. Ani ty masky nebyly vůbec špatné a Ježíš mě hodně bavil.  Závěrečný střet, odehrávající se v opuštěné věznici, zaujme především atmosférou, ale dal se přeci jen zvládnout trošku lépe. Občas jsem měl pocit, že pokud by zpoza rohu vykoukl Ash s motorovkou, nebylo by se čemu divit a to mi do celkového konceptu moc nezapadalo. Ale byly to jen momenty. Navíc to vyrovnává zajímavý obrat samotného exorcismu. Úplný konec byl OK. Pohodová záležitost, která dokazuje, že vymítací žánr ještě není třeba pohřbívat. 75% ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen v Mexiku, a to zejména ve městě Tepoztlán (stát Morelos) a také v Poušti lvů (Desierto de los Leones) na jihozápadním okraji mexické metropole. Sakrálním komplexem uprostřed lesů, v němž kněz Peter (Will Beinbrink) slouží poslední mši před cestou do Vatikánu a loučí se s přáteli, je bývalý klášter Santo Desierto del Carmen, postavený v 17. století Řádem bosých karmelitánů. (ČSFD)

Reklama

Reklama