Reklama

Reklama

Final Fantasy: Esence života

  • USA Final Fantasy: The Spirits Within (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 2065. Země je v obležení. Při nárazu meteoru se na naši planetu dostaly milióny podivných bytostí, které decimují venkov i města a hrozí, že zadusí ostatní život na Zemi. Lidi zabíjejí tím, že si podmaňují jejich duše. Ti, kteří zatím přežili, začínají opevňovat svá města, aby se vetřelcům ubránili. Ale čas běží... Poslední záchranou lidstva je krásná a inteligentní Dr. Aki Ross, která je rozhodnutá věnovat všechny své schopnosti na boj s vetřelci z vesmíru. Pod vedením svého učitele Dr. Sida a za pomoci vojenské jednotky Deep Eye, v jejímž čele stojí odvážný kapitán Gray Edwards, se Aki vydává do boje za záchranu Země i sebe. Dostane se do myšlení vetřelců a získá klíč k odhalení jejich tajemství. Proti ní však stojí generál Hein. Chce proti ní použít zbraň, která by zničila celou Zemi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V neďalekej budúcnosti, v roku 2065, našu Zem takmer úplne ovládli Fantómovia. Záhadné, smrtiace eterické bytosti. Kto sú? Čo chcú? Je to agresívne invázne vojsko alebo len smutné, stratené duše na ceste nekonečným vesmírom? Výborný postapokalyptický, akčný sci-fi horror. Rád sa vraciam ku tomuto titulu pre jeho zaujímavý scenár a úžasné, dokonalé animácie. Je to už viac ako desať rokov, čo bola "Final Fantasy: Esencia života" uvedená do kín, ale aj dnes musím obdivovať detailnú prácu animátorov. **** ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Když jsem na tenhle kousek šel jednoho podzimního dne roku 2001 s kamarády ze zvukové katedry na první odpolední představení do kina Kotva, poetika herní série Final Fantasy mi nebyla neznámá, leč potvrdilo se mi, co jsem tak trochu čekal: Ta rozmlžená mytologie a příběhová logika funguje skvěle v počítačové hře, ale na plátně je to horší, a vítězství v boji o náhradu živých herců jedničkami a nulami taky muselo být odloženo na neurčito. Důvod, proč na onen den do smrti nezapomenu, je jinde: když jsme z kina vyšli, viděli jsme ve všech restauracích rozrušené lidi s pohledy přilepenými k televizním obrazovkám, na kterých běžely pořád dokola záběry letadla narážejícího do jakéhosi mrakodrapu. Chvíli jsem nevěděl, jestli jsem v tom kině neusnul nebo jestli jsem se nezbláznil. Psalo se 11. září a svět se na pár okamžiků otočil vzhůru nohama – já například jsem ten večer proti všem předpokladům už nedošel dál než do sousedního (v těch dobách proslulého a pořád narvaného) baru Limonádový Joe, kde jsem s tenorsaxofonem na krku a s pianistou a zpěvačkou, které jsem nikdy předtím ani potom nepotkal, neuměle spoluvytvářel atmosféru náhle navlas podobnou atmosféře filmů z válečného zázemí. Tu třetí hvězdičku za to ovšem tomuhle podprůměrnému bijáku dát nemůžu. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Velice neobvyklá invaze ... mimořádně intenzivní a podmanivá - po všech stránkách. Je připravená kdykoli podniknout soustředěný frontální útok na vaši mysl - a nepřipouští si možnost porážky. Její síla zdaleka nevychází pouze z animace, které kupodivu pomáhá právě to, že není stoprocentně realistická. Svým trochu snovým počítačovým výrazem jen umocňuje zvláštní, až melancholickou atmosféru příběhu, který svou křehkou a přitom velkorysou konstrukcí zastiňuje náš skutečný, střízlivý a poněkud přízemní svět. Nevadí, pokud mu hned neuvěříte - jen ho nechte, aby s vámi 106 minut sdílel svou fantazii ... a třeba zjistíte, že s její pomocí dokáže stvořit celý nový vesmír. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Nejdražší počítačový film všech dob? Tak to si přece nemůžu nechat ujít, to by byl filmařskej hřích. Bylo zvláštní a zajímavý celý film vidět jako počítačovou hru. Film mě do sebe pěkně vtáhnul. Filmy s podobnou tématikou (z budoucnosti, kdy je lidstvo na pokraji vymření) mě dycky braly a brát budou. Taky se mi dycky budou líbit filmy, kde se člověk nenudí a kde se před očima míhají neuvěřitelné záběry postapokaliptické budoucnosti. Co se týče děje, tak mi krapet připadlo jako vyčarování Matrixu, ale vadilo to jenom kousíček. Každopádně se chci vrhnout na pokračování, který by mohlo bejt zajímavější. Hlavní hrdinka je pěkná kost a to i když je to jen počítačem vytvořená postavička. Na druhou stranu, pokud se tenhle film „vyráběl“ 4 roky, čekal bych možná něco převratnějšího a nadupanějšího. /2.skouknutí/ Něvěděl sem, že sem tohle už viděl a napsal sem o tom tohle : Hmm, hmm zlatý japonský ručičky. Tohle je vizuální bombónek pro všechny milovníky scifi. Tím, že jsou postavy dělaný na PC je to ještě větší scifi pokoukáníčko. Něco na způsob 1.epizody Animatrixu. Dějově taky moc dobře zmáknutý. Sice tam bylo hodně takovýho toho duševna a tajemna, ale takle už to u japonských tvůrců bývá. Páč v jejich hlavách se honí uplně jiný věci než v hlavách třeba amíků. No a nikdo jinej na podobnej film prostě nemá love :o). Dokonce přemejšlím nad 5 hvězdama, páč to byl opravdu hodně dobrej zážitek. Škoda, že podobný filmy vůbec nelezou do českých kin. Jo a co taky potěšilo, tak že postavy nevypadaly jako skuteční herci, jak to občas u tohodle druhu animace bývá. Jo, tohle je kvalitní prácička! ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Zemi napadne zase jednou kosmickej šmejd, a je na lidech, aby se s ním nějak vypořádali. Bohužel s "tímto" to není tak jednoduchý, a tak musí doktorka Aki Rossová a doktor Sid využít vše co lze (třeba pár esencí života). A také nechybí tvrďák, s jedinou touhou ukázat šmejdu z vesmíru kam patří.. Už při prvních minutách filmu vás napadne jediné - vizuální orgie. Celý film je krásně animovaný, bohužel celý příběh je kapku přitažený za vlasy (vzhledm k tomu, že jsem posledních 15 minut jsem nepochopil ani po třetím shlédnutí, musím jednu hvězdičku ubrat)... Škoda nevyužitého potenciálu... ()

Galerie (52)

Zajímavosti (21)

  • Doktorka Aki má 27 rokov, výšku 170 cm, hmotnosť 56 kg, krvnú skupinu A, je slobodná a narodila sa 7. októbra 2038 v San Franciscu. Na DVD sú jej obrázky v plavkách. (Greenpeacak)
  • Keď skončila výroba filmu, bolo k dispozícii 15 terabajtov dát. (Greenpeacak)
  • Ve své době se jednalo s rozpočtem 137 mil. amerických dolarů a nejnákladnější film, vytvořený na motivy počítačové hry. Zisk však činil pouze 85 milionů amerických dolarů. (Mitchy1)

Reklama

Reklama