Reklama

Reklama

Kingsglaive: Final Fantasy XV

  • Japonsko Kingsglaive: Final Fantasy XV (více)
Z natáčení  - Aaron Paul, Sean Bean, Lena Headey

Kouzelné království Lucis je domovem posvátného krystalu, na který si již dlouho brousí zuby výbojné impérium Niflheim. Král Regis z Lucisu (Sean Bean) na obranu krystalu vysílá elitní jednotku vojáků Kingsglaive v čele s Nyxem (Aaron Paul). Vojenská přesila impéria je ale obrovská a král Regis je postaven před kruté ultimátum – musí oženit svého syna, prince Noctise, s princeznou Lunafreyou z Tenebrae (Lena Headey), kterou Niflheim zadržuje, a navíc se musí ve pospěch impéria vzdát svých území. Přestože se král podvolí, brzy je zřejmé, že se impérium nezastaví, dokud neuskuteční své ďábelské plány až do konce. Jen vojáci Kingsglaive můžou svět zachránit před imperiální hrůzovládou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Aaron Paul, Sean Bean, Lena Headey

Recenze (121)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Můj synu, jsi mé všechno, jsi světlo mého života a poslední naděje, na záchranu našeho království, proto věz že ať udělám cokoliv, je to pro tvé dobro a teď běž, běž a zachraň náše domovy, naše rodiny. Byť se tenhle film, může zdát nedůležitý a smysl jeho existence, na první pohled asi nebude zřejmý, tak neni, tenhle film slouží jako prequel ke hře Final Fantasy XV a taky k Brotherhood: Final Fantasy XV. Logicky hlavním tahákem, tohohle filmu je vizuální stránka a akce, akce a zase akce ? Tohle ve filmu taky je, ale sou tady zároveň, drobounké odkazy, kterélecos vysvětlí již ve zmíněné hře. Nicméně osobně sem tuhle animaci, nikdy nemusel, takové ty 3D animace a snímání obličeje, vždycky to působil divně a hrozně uměle. Ale tady mi to kupodivu moc nevadilo, hlavně je to tím, že konečně technologie dosáhla tohohle bodu, kdy to vypadá prostě nádherně. A akce je super, šermířské souboje, boj s monstry a útěk z města bez schopností byl prostě super, závěrečná akce by se dala shrnout asi takto : Michael Bay se svojí akcí v Transformers, působí naprosto směšně a nudně. Takže tenhle film, je prostě určený pro hráče, aby se pak ve hře věděli co a jak, pro ostatní je v podstatě nepotřebný a nebude pochopen. PS: Původně sem chtěl dát, hezké čtyřky, ale Psychorova neexistující přítelkyně a jeho snaha ublížit, co nejvíce filmům co to jde, mně donutily dát pětku. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto hororový expert žánr anime příliš nevyhledávám, avšak přítelkyně je do anime blázen, takže když se objevil Kingsglaive: Final Fantasy XV, tak jsem vyhověl jejím sladkým prosbám a obětoval svou tradiční hororovou noc ve prospěch společné anime noci. Přesto jsem se "hororu" svým způsobem dočkal, jelikož sledování Kingsglaive: Final Fantasy XV se proměnilo v opravdovou noční můru. Tak chaotickou splácaninu už jsem hodně dlouho neviděl. Snímek bych přirovnal k mixu Harryho Pottera, Hvězdné pěchoty a Warcraftu. Troufám si říci, že i fanoušek anime se musel v daném příběhu ztratit a to i přesto, že se vůbec nejedná o kdovíjak sofistikované dílo. Mimochodem přítelkyně mi asi v polovině filmu usnula na rameni, což o "kvalitách" daného snímku říká naprosto vše. Ocenil bych jedině vskutku výbornou animaci, která Kingsglaive: Final Fantasy XV uchránila od odpadu. ()

Reklama

Hem.m 

všechny recenze uživatele

Kromě grafické stránky není film zrovna něčím úžasným, ale já si ho užil věru dosti. Akce obohacená warpováním, prvky magie a částečně i moderními zbraněmi mě zaujala. Příběh i postavy byly laciné, ale zase ne výrazně špatné. Film v celkovém výsledku nakonec buď potěší nebo urazí, za mě čistě subjektivní hodnocení. (Viděno po dohrání FFXV) ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Neviem hodnotiť. Zaujímavý príbeh. Otrasné dialógy elitnej skupiny. Zároveň zaujímavé slovné hračky dvoch politických lídrov. Super animácia, ale čudná akcia. Akčný začiatok a mega akčný koniec. Ale pomalý a domotaný stred. Postavy sa vydarili graficky ale extra sympatické nie sú. Film točili Američania s Japoncami ale ani jedna kultúra do toho nedala to najlepšie zo seba. Každopádne keď sa za pár rokov natočí ďalší Final Fantasy verím, že okrem animácie sa zlepšia aj iné filmárske aspekty. niečo na hranici 3 a 4*. Dám nižšie lebo dnes sa veziem na trojkovej vlne. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Celovečerní film s názvem FF je prakticky pokaždé událostí. I když jde skoro pokaždé o marketingový tah, jak upoutat pozornost k herní sérii, je to vždy i krásná ukázka toho, kam se zase pohnula kvalita CGI animace "made in Japan". Prostě když máte pořádný budget a zkušenosti z tvorby PC her, pak je výsledek skoro vždy minimálně dobře koukatelný. Co byl povětšinou problém obou předchozích filmů a čeho se vždy tak trochu bojím u filmů FF je příběh. Buď je to v podstatě o ničem, jako byla Esence života, nebo je děj tak úzce spojený s hrou, že se v něm nezasvěcený divák, který nezná FF hru, pravděpodobně nevyzná (Advent Children). Tady máme v podstatě úvod k nové hře, která se na nás chystá, film ale díky hlavnímu hrdinovi, kterým není hlavní postava z nadcházející hry, má i docela dost prostoru pro svůj vlastní příběh. No a ten není úplně špatný, jsou tam bitvy, je tam politika a má to i atmosféru. Charaktery ujdou a jsou velmi dobře nadabované (viděl jsem anglickou verzi). Sice jsem u první bitevní sekvence chvíli přemýšlel, jestli se nedívám na nové Starship Troopers, ale finální střet a okolnosti, které k němu vedli se mi líbily. U mě nové FF končí prostě dosti dobře, přeloženo do řeči čísel - 7,7/10 ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu se objevuje Audi TT, i přestože se jedná o zcela fiktivní svět. Hodně dalších konceptů vozidel, které se ve filmu objeví, jsou dle reálné předlohy. Je to poprvé, co ve světě Final Fantasy vidíme stroje ze skutečného světa. (UncleMorty)
  • I přesto, že je film zasazen ve zcela fiktivním světě, lze v něm najít velké množství log a značek, které existují ve skutečnosti. Na náměstích tedy často vidíme loga firem jako je: Beats, Japan Airlines, Audi, Solid Stone a samotného Square Enix. (UncleMorty)
  • Film je souběžný s příběhem hry "Final Fantasy XV". Mapuje začátek celého konfliktu mezi královstvím Lucis a imperiem Niflheimem. Hra a film se v příběhu navzájem doplňují. (UncleMorty)

Reklama

Reklama