Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V armádě z ní vycvičili chladnokrevnou vražedkyni. Přichází ale čas opustit úkryt a před pomstychtivými zločinci ochránit dcerku, se kterou se nikdy nesetkala. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (139)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je prakticky nemožné neoznačit The Mother za ten nejklasičtější a v podstatě i nejtuctovější příspěvek do žánru akčního thrilleru, s čímž zároveň souvisí tento snímek charakterizovat jako předvídatelný a nenápaditý, plný klišovitých a nejednou i naivních scén a dialogů, s postavami plochými a nezajímavými, bez zvratů a s pointou tak nevýraznou, až to bolí, tudíž na onu jednu stranu nepředstavuje tato podívaná žádnou hitparádu. Jenže tu máme i stranu druhou, která dokáže nabídnout i tu přívětivější tvář filmu, a to že jeho zpracování je přes vše výše zmíněné prostě povedené. Takže zápletka má docela spád, postavy nepůsobí vůbec protivně, chvílemi fungují emoce, chvílemi napětí, atmosféru lze též považovat za poměrně funkční, prostředí, kde se film po většinu času odehrává, má své kouzlo, a dovolím si tvrdit, že ani v těch dvou nejpodstatnějších faktorech The Mother vyloženě neselhává, a to v akci a v obsazení Jennifer Lopez do hlavní role akční hrdinky, z čehož jsem měl asi největší obavu. Jennifer nicméně vážně překvapila a ona akčnější poloha jí poměrně sedla, nepůsobí zas až tak mimo, na čemž se ovšem podílí především zdraví rozum tvůrců, kteří jí nenechali se filmem promlátit, což by asi fakt nefungovalo, ale prostřílet, a to působí daleko přesvědčivěji, stejně tak jako její drsňácký kukuč, kdy nevím, kde se to v ní vzalo, ale kupodivu jsem jí ho prostě věřil. No a ani akce není úplně marná, v naprosté většině tedy probíhá v rámci odstřelování, zakončené nekompromisními, krvavými headshoty, takže ani v tomto ohledu film nikterak zásadně neselhává. Takže ano, kdo bude chtít film zkritizovat, důvodů si najde určitě víc, než by našel kladů a ve většině bude mít i pravdu, nicméně já si stojím za tím, že zpracování celého toho filmu jednoduše nedopadlo vůbec špatně, tudíž se jedná o žánrový průměr, který sice nepřináší naprosto nic nového, ale funkční a zábavný je dostatečně. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Když Jenny from the block natočila Halftime, tak jistě mnozí čekali, že konečně zmoudří a přestane všude špulit velblouda. To bylo samozřejmě hodně naivní, když jde o osobu, která se znovu vrátila k nejhoršímu herci a největšímu alkáčovi v celém širém Hollywoodu. Sice přestala hrát stydlivé uklízečky, ale to bylo možná menší sci-fi než její rodinná parodie na Ramba. V 50 letech začínat s akčním žánrem je opravdu velký úlet. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Takový klasický průměrný akční Netflixovský film. Překvapila mě ale Jennifer, které jsem to věřila. Bála jsem se, že s ní budu mít ten největší problém, ale nakonec ne. Líbila se mi ve své roli a zvládla to skvěle. Jenže příběh je o ničem, je to naprosto předvídatelné, nijak to negraduje, nenechá to diváka v napětí. Přitom by to mohlo mít velký potenciál. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Když se rozhodnete vydělat si pár peněz pochybným způsobem prodejem zbraní, tak se trochu očekává, že nemáte žádné hranice. Ale ona se vždy nějaká časem najde. Třeba obchod s lidmi. Proto jste ochotní uzavřít dohodu s FBI a nakonec i donucení opustit své dítě, protože to je jediný způsob, jak ho ochránit před pomstou bývalých parťáků. Ale minulost je tady od toho, aby nás vždy dohnala a ukázala, že s námi ještě neskončila. Víc v recenzi. (3,5/5) ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Přestože spojení elitní zabiják a Jennifer Lopez nejde moc dohromady, tak je to nakonec JLo, kdo alespoň trochu drží film nad vodou. Přitom samotný základ akčního filmu špatný není, ale řada chybek a logických zvláštností film nakonec sráží na nižší úroveň. Zhlédnutí jsem nelitoval, nicméně podruhé už se nepodívám. ()

Galerie (470)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie sa začalo vo Vancouveri 4. októbra 2021. 11. januára 2022 bolo natáčanie pozastavené z dôvodu rozšírenia COVIDu medzi štábom, obnovilo sa potom 25. februára. V marci 2022 sa natáčanie uskutočnilo na španielskom ostrove Gran Canaria s využitím starého mesta Las Palmas de Gran Canaria ako mesta na Kube. (Arsenal83)
  • Dve scény z traileru: scéna, kde Jennifer Lopez cvičí zhyby a scéna, v ktorej ide hore schodmi v oranžových šatách, sa do finálnej verzie filmu nedostali. (Arsenal83)

Reklama

Reklama