Reklama

Reklama

Mayday

  • USA Plane (více)
Trailer 1

Pilot Brodie Torrance je během bouře nucen přistát se svým letadlem na válkou zničeném ostrově na Filipínách. Brodie musí dostat cestující do bezpečí a vyřešit riskantní situaci, protože ho pronásledují nebezpeční povstalci. (HBO Max)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (242)

verbal 

všechny recenze uživatele

Žerárovi tentokrát upadlo letadlo, a nebyl by to sveřepě šišlavý altruista, filantrop a pyjonýr Řiťler, jakého máme tolik rádi, kdyby jej okamžitě nezvednul, nechytil za špici a neumlátil s ním celý pluk zlotřilé filipínské guerilly, zmrdsky ohrožující klasický psychologický pelmel porážkových pasažérů pod JEHO bdělým dozorem! Ovšem ač zní výše uvedené sebeabsurdněji, jedná se opět o hezky natočený jednoduchý, svižný, přímočarý, vcelku se neseroucí, homixové debily nementorující a veskrze vinně potěšující akčňák, jakých je dnes už jen asi jako bílých heteroseksuálních supersvištivců, mile evokující další, ještě podařenější kousek z roku 2015, kdy se tenkrát hostilním rákosím prodíral Twouba Vilzn. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tento snímek měl od počátku všechno to, co očekávám v ne příliš vydařeném béčku: Nový rok, milující rodinu, letadlo, psí počasí, nebezpečného pasažéra a (i když to říkám nerad) Gerarda Butlera. O to větší (a milejší) bylo mé překvapení, když jsem zjistil, že se tvůrci vydali po úplně jiné cestě, než jsem předpokládal, a ukázali mi tak, že se dá z provařených ingrediencí natočit akčňák, který mě navzdory mému skepticismu osloví a hlavně pobaví. No, a i když si o startech a přistáních proudových dopravních letadel na nezpevněných plochách myslím své, tahle kombinace Black Hawk Down a Far Cry 3 mě zaujala svým nepřekombinovaným dějem, slušnou akcí a taky tím, že v sobě tvůrci našli dostatek soudnosti na to, aby nenechali pána v letech (ale stále v kondici) běhat po džungli samotného a dali mu kvalitního parťáka. Já netvrdím, že šlo o nějaký vrchol světové kinematografie, já jsem se ale dobře bavil, Gerard Butler a Mike Colter spolu skvěle fungovali, Daniella Pineda byla výbornou hlavní letuškou, a tak jsem neměl důvod jít pod čtyři pěticípé. Nenáročné ale zábavné (pro mě tedy určitě). / Poučení: Film mi ukázal, jak je možné vzlétnout v letadle a přistát na koloběžce. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ach, mňam-mňam! Toto som potreboval ako sviňa škrabkanie. Rozkošný staromódny priamočiary testosterónový polobéčkový a znesiteľne blbý akčný náklad - ani som nevedel, že je ešte niekto schopný čosi takéto vyprodukovať. Bál som sa, že to bude len ďalšia "lietadlovka", ale je to hlavne džungľovka, krásne to odsýpa, Butler si ide svoje (a bohato to stačí), sympaťák Colter mu zdatne sekunduje, má to ňuňu scénu s puckou, šťavnatú finálnu prestrelku (ako sa volá tá priebojná veľkokalibrová ostreľovačka, čo prederaví džíp i zopár Filipíncov za ním ako papier?) a vôbec žiadne hady. No neber to! Spokojných 7/10, len tak hvizdne. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemně překvapilo. Butler ve formě, CGI škaredé jak noc, ale o to tady vůbec nešlo. Přímočará, akční, celkem napínavá jízda, ve které sympatická dvojce zachraňuje pasažéry letadla před zlými separatisty. Víc takových filmů, kde se neřeší zbytečné serepetičky kolem a jede se na plný plyn od začátku do konce. Hloupé, ale zábavné i krvavé a to mi protentokrát stačilo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Poctivá butlerovka, ve kterém Gerardovi žuchne letadlo a on je pak nucen zachránit rukojmí z ruou filipínské guerilly. Tady není moc co vytknout. Povedl s pád letadla, seděla mi nekompromisní akce a nakonec se to povedlo i herecky, ačkoliv o tom to tady není. Co beru jako největší přednost filmu je fakt, že vše je pořád v pohybu a všichni přítomní čelí soustavnému stresu, takže se tu z mého pohledu nenajde žádný prostoj. Ke konci se člověk sice musí trochu usmát nad tím, jak to nakonec hlavní hdina celé skoulí, ale to k podobným béčkům patří. Za mě spokojenost. 80% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Kapitán civilního dopravního letadla ve skutečnosti nevítá v uličce pasažéry, to je práce vedoucí kabiny. Kapitán by měl být už zamčený v kokpitu a připravovat se s druhým pilotem na let, provádět kontrolu systémů a jiné. Obzvláště po 11. září 2001, kdy se změnily bezpečnostní předpisy, a dokonce i když jeden z nich jde na toaletu, tak se druhý musí zamknout. Kontakt s cestujícími je minimalizován. (PROCESOR)
  • Během bouřky nebo turbulence kapitán rozhodně neleze z bezpečí kokpitu, aby šel zkontrolovat cestující, to není jeho práce. Zaprvé se může zranit, ale hlavně v takto extrémní situaci se má hlavně věnovat pilotování. (PROCESOR)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Portoriku počas leta 2021. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama